Szépüljünk

A szépségápolás a fogaknál kezdõdik

A szépségápolás sokkal tágabb fogalom, mint gondolnánk. Többnyire a bõr- és a hajápolásra redukáljuk fürdõszobai teendõinket, pedig a szépségápolás ennél jóval többet jelent.

Persze, most sokan azt gondolják, hogy épp elég elvacakolni a fürdés utáni hidratálással, a hajformázással, az arcápolással, a sminkkel, a manikűrrel, a pedikűrrel, már ki sem látszunk a különböző ráncok elleni hatóanyagokból, amikor kiderül, hogy még mindig nem tettünk meg mindent, hogy csúcsformában legyünk. A kevésbé kitartóak lehet, hogy most elkezdik keresni az ’Escape’ gombot a billentyűzeten, de ne tegyék, mert most nem valami különleges szépségápolási trükkről, módszerről ejtünk szót, hanem valami nagyon egyszerű, mégis lényeges részletről: a fehér fogakról.

Nyár felé közeledve megszaporodnak a szépségápolási teendők, hiszen ilyenkor mindenki vágyik a felfrissülésre, egyre intenzívebben készülünk a strandszezonra.
A megújulás ilyenkor amennyire csak lehet, teljeskörű: felkeressük a kozmetikust, a fodrászt, felfrissítjük bőrünket, majd jön a ruhatárunk, a táplálkozás és a fitneszterem.
A megújult külsőt szívesen ajándékozzuk meg egy kis barnasággal; ha a természetes napfény nem siet segítségünkre, akkor egyelőre beérjük a szolárium mesterséges fényével. Külsőnket formába hoztuk, minden rendben, de mi a helyzet fogainkkal? Bizony a fogak állapota szorosan kapcsolódik a szépségápoláshoz; először is fontos, hogy a fogak tiszták és egészségesek legyenek, de nem elhanyagolandó szempont, hogy fehéren ragyogjanak, ha azt szeretnénk, hogy vonzerőnk a maximumon „működjön”. A fehéren csillogó fogak nagymértékben felelősek a szép mosolyért, a csábítás egyik alapvető fegyverévé válhatnak.

Sokkal szembetűnőbbnek hisszük hajunkat, bőrünket, és hajlamosak vagyunk megfeledkezni fogainkról, pedig az egészséges, esztétikus fogazat befolyásolja a rólunk alkotott képet. Nem nehéz rájönni, hogy a barnás, sárgás színben virító fogak nem tesznek túl jó benyomást, legyen szó randiról vagy akár állásinterjúról, hiszen hiába törtük magunkat, hogy minden rendben legyen a megjelenésünket illetően, az erőteljesen elszíneződött fogak az ápolatlanság
hatását keltik.

Ne tartsuk lényegtelen részletnek, hogy fogainkat „jó színben” tüntessük fel. A fehér fog az egészséges, természetes szépség velejárója, tegyük meg érte, amit lehet, hiszen igazán nem nagy fáradság. Fogainkat nem tudjuk olyan könnyen elfedni, ahogy egy kevésbé előnyös testrészünket egy jól szabott ruhadarabbal ellensúlyozzuk. Gondoljunk csak arra, hogy egy ízléses smink, vagy a napbarnított bőr és a hófehér fogak finom kontrasztja milyen kellemes látványt nyújt. Ugye megéri egy kis odafigyelés? Szánjunk rá némi időt, és keressük meg a számunkra ideális fogfehérítést. A legegyszerűbb megoldás, ha fogfehérítő hatású fogkrémet használunk. Ilyen a Signal Super Whitening, mely egy, a professzionális fogtisztításban is alkalmazott ásványt, Perlitet tartalmaz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top