Szépüljünk

Az a bizonyos három lépés

Biztosan te is hallottál már a tisztítás-tonizálás-hidratálás hármasról. De valóban tudod, miért van rájuk szükség? Elmondjuk a trükköket, a te dolgod már csak az odafigyelés!

A legtöbb nő bőre makulátlan szépséggel hálálja meg az odafigyelést. Ha a háromlépéses folyamatot lelkiismeretesen végigcsinálod, nem lesznek rajta tisztátalanságok, nem szárad ki, hanem természetesen és önmagától ragyogó lesz!

Első lépés: tisztítás

A bőr esti tisztítása szinte mindenki számára egyértelmű feladat. Ilyenkor távolítjuk el a sminket, a rárakódott szennyeződéseket. Az arc szinte fellélegzik, ahogy megszabadul a szmogtól, az olajos szennyeződésektől, a portól és az izzadságtól. Ilyenkor a nappali krémed is lekerül róla, már amit nem szívott fel belőle maradéktalanul. Fontos, hogy mindenki a bőrtípusának és ízlésének egyaránt megfelelő tisztítószert alkalmazza. A szappanmentes változatok a leginkább kímélőek. Van, aki nem érzi jól magát, ha csak arctisztító tejjel törli át bőrét, ő inkább a vizes zseléket, lemosókat keresse. Akinek érzékeny a bőre, annak jó a kamillás vagy más gyulladásgátló anyagot tartalmazó termék, akinek pedig fokozottan zsírosodik, az keressen pórusösszehúzó, szárító hatású lemosót.

A bőr tisztítása azonban nem csak este fontos. Mivel éjszaka regenerálódik bőrünk, ilyenkor 8-szor gyorsabb a hámsejtek leválása is. Ezeket, és az éjszakai órák során kiválasztott egyéb anyagokat, no meg az éjszakai arckrém maradványait el kell távolítanunk, hiszen különben nem hagyják szellőzni a megújult bőrt, az pedig egy idő után szürke és fáradt hatást kelt majd!


Második lépés: tonizálás

Mire is jó ez az elsőre talán feleslegesnek tűnő lépés? Egyrészt arra, hogy az arclemosó maradványait és az esetleg megmaradt szennyeződéseket eltávolítsa. Az arctonik ráadásul frissíti, feszesíti a bőrt. Ebből a termékből is figyeljünk arra, milyet választunk. A fokozottan zsírosodó bőrnek kifejezetten jót tesz a kis alkoholtartalmú, és ezáltal fertőtlenítő hatású változat. Akinek viszont száraz, vízhiányos, netán érzékeny az arca, az messziről kerülje az alkoholt!

Harmadik lépés: hidratálás

Kell-e a hidratálásról beszélni? Ez talán a legjobb dolog, amit bőrödért, és az öregedés ellen tehetsz. Megfelelő víztartalom híján bőröd ráncosodni kezd, elveszti feszességét, ráadásul sérülékennyé is válik. Ha viszont a megfelelő vízhez jut, anyagcseréje felgyorsul, feszes és egészséges lesz.

Gyakori tévedés az, hogy valaki gyorsan zsírosodó bőrét nem hidratálja. Ez nagyon nagy hiba, hiszen a zsíros bőr is lehet vízhiányos. Ez különösen a kombinált bőrűekre igaz, akiknek T-vonala zsíros, máshol viszont gyakran feszül a bőrük. Nekik is szükségük van a vízre, egyszerűen olyan krémet kell választaniuk, amely alacsony zsírtartalommal és magas víztartalommal rendelkezik.

És egy fontos tanács: ahogy melegszik az idő, a télen használt arckrémünk sokszor „soknak” tűnik. Ilyenkor érdemes magasabb víz- és alacsonyabb zsírtartalmúra váltani, hiszen a téli hideg szél helyett a fokozott napsugárzástól kell megóvnunk arcbőrünket. Ehhez pedig legjobb eszköz a víz, és persze a megbízható, magas faktorú UV-védelem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top