Szépüljünk

Új színt a hajra!

Itt a nyár, ilyenkorra mindenki felfrissült, lefogyott, új ruhákat vett. Miért éppen a hajad színe maradjon a régi?

Ha még nem csináltál ilyet, néhány alapszabályt be kell tartanod. Először is mérd fel színeidet, mert egy szemedhez, bőrszínedhez nem illő választás elég kiábrándító eredményt hozhat. Szintén nem árt megnézni a meglévő ruha- és sminkkészletedet, mert elég egy új hajszín, és cserélhetsz le mindent!






Mennyire vagy bátor vagy kísérletező?

Ha nem akarsz jóvátehetetlen változtatást, vagy egyszerűen csak váltogatni szeretnéd a színeket, a hajszínezőt neked találták ki. Ennek festékanyagai nem jutnak el a haj mélyebb rétegeibe, ezért néhány mosás után búcsút vehetsz tőlük. Ha tetszik egy szín, de nem vagy biztos benne, érdemes ezzel próbálkozni.


Tartós színezők

Köztes változat a pár hetes és az örökké tartó megoldás között. Ezek a színezők általában már takarják a nem túl sűrű ősz szálakat, tehát akkor is használhatod őket, ha már őszülsz, de ezt lepleznéd. Érdemes megnézni a dobozon ezt az értéket, általában százalékban tüntetik fel.


Festékek

Ez a legradikálisabb változtatás, és bár csinálhatod otthon, ezt azért jobb fodrászra bízni. Méghozzá egy jó, határozott véleménnyel bíróra, aki nem hajlandó fekete hajadat kiszőkíteni. Ilyen mértékű változást egyébként is fokozatosan kell végrehajtani. És arra sem árt figyelni, hogy a kiszőkített haj bizony ledobja magáról a festékeket.






Színkavalkád


Az utóbbi évek legnagyobb divatja a melír. Ennek persze már semmi köze ahhoz a riasztó képhez, ami mindannyiunkban ott él: kilyukasztott úszósapkában ülő hölgyekről, akiknek néhány tincsét horgolótűvel kivarázsolták a sapka alól, és ezt kenték be festékkel.

Ma már más lett az eljárás, és persze a festékek és a divat is, így az extrémtől a teljesen természetesig szinte bármilyen hatást el lehet vele érni. Nagy előnye, hogy főleg a természetes hatású melír sokkal lassabban nő le, mint a festés. Ráadásul túl nagy beavatkozás nélkül életet visz a haj színébe.


Hosszan tartó hatás

Bár festés után nem árt a haj ápolására odafigyelni, jó, ha tudjuk, a mai festékek már szinte nem károsítják a hajat, kivéve persze az erős szőkítést. Sokszor hallhatjuk azt is, hogy a fodrász a haj állapotának javítására festést ajánl, hiszen olyan mennyiségű ápolóanyagot tartalmaznak a használt szerek, mintha pakolást tennék fel.

Nekünk már csak arra kell vigyázni, hogy festett hajunk sokáig megőrizze új színét, és ragyogó fényét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top