Szépüljünk

Nyári gondok

Biztos, hogy a nyári meleg egyet jelent azzal, hogy a különbözõ dezodorok közül keresgéled a megfelelõt? Hiszen sok feltételnek meg kell felelnie a neked való igazinak.

Mivel az izzadással a szervezet hűti magát, nem csoda, ha nyáron fokozottabban tapasztaljuk a jelenséget. Ilyenkor vizet és ásványi sókat vesztünk, amelyeket pótolni kell! Erre a legalkalmasabbak az ásványvizek, de egy-egy forró nap után az sem árt, ha az egyik pohár vizünkbe egy csipet sót teszünk.

Az izzadság alapvetően szagtalan, csak a baktériumok hatására kezd el kellemetlen szagokkal együtt bomlani. Ha a folyamatot ezen a ponton megállítod, már jól jártál.

Milyen legyen a jó dezodor?

Az első és alapvető szempont, hogy megbízható legyen a hatása. Ha már használjuk, nyilván nem akarunk izzadni. A megfelelő hatóanyagoknak köszönhetően, ma már szinte alapfeltétel az egész napon át, de néha akár 24 órán át tartó védelem. Az izzadásgátlók többféle mechanizmussal is működhetnek. Van, amelyik magát az izzadást akadályozza meg, van, amelyik nem engedi, hogy a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodjanak.


A másik szempont, hogy ne irritálja a bőrt. Ki akarja piros foltos, viszkető hónaljjal tölteni a nyarat? Mindenképpen olyat válassz, ami kicsit sem vált ki ehhez hasonló tüneteket. Ha egy dezodor irritál, sajnos meg kell válnod tőle, és másikat keresned. A leggyakrabban irritációt okozó anyag az alkohol.

A legtöbb nőnek szintén fontos az illat. Ez persze egy igazán jó dezodornál nem azt jelenti, hogy elnyomja az izzadság szagát, hiszen olyan nem is alakul majd ki. Sőt, a legtöbb, parfümöt használó nő a szinte teljesen szagtalan, vagy semleges illatú dezodorokra esküszik, mert ez nem keveredik a parfüm illatával.

A forma. Hát, bizony sokaknak a forma is fontos szempont. A táskában elférő kis golyós, vagy a már eleve teljesen száraz stiftek, a kellemes hatású krémdeok mellett még mindig elérhetők a hagyományosabb fújós dezodorok is. Itt igazán az ízlés dönt! Légy kitartó, és találd meg a neked valót, hiszen így majd sosem kell kellemetlenül érezned magad!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top