Szépüljünk

Nyári smink

Mivel melegben minden nõ csak a legminimálisabb mennyiségû ruhadarabot veszi fel, azt is a legvékonyabb anyagból, a sminkelésben is a lehetõ legkevesebb a jelszó!




Nyáron természetesen izzadunk, melegünk van, folyik rólunk a víz, és alig várjuk, hogy valami hűvös helyre húzódhassunk be. Ilyenkor nem éreznénk magunkat jól talpig sminkben, ragadva az izzadságtól.


Sminkelés előtt nagyon fontos az arc tisztítása! Biztos mindenkinek van kedvenc arctisztítója, nyáron is használja bátran! Szépen, tartósan sminkelni csak tiszta arcra lehet. Arctisztítás után minimális krémet használj, nyáron úgyis hamarabb zsírosodik a bőr; ha túl sok krém van az arcon, csak izzadtan fényesnek tűnik.

Egy leheletkönnyű hidratáló krém a legjobb, ami fényvédőt is tartalmaz, és ha az alapozást is szeretnéd megúszni, a színezett hidratáló krém még jobb! Ha valakinek nincs baja az arcbőrével, amit feltétlenül el kell fedni alapozóval, akkor nyáron nem kell használni, nyugodtan elhagyható! Úgysincs szebb az egészségesen lebarnult, természetes színű bőrnél!





Ha valami csúfság (pattanás, miteszer, seb,stb.) csúnyítja el arcunkat, csak arra tegyünk egy vékony réteg alapozót (nem korrektort, ugye!)!

A púder (finoman őrölt, áttetsző porpúder) jöhet! Az arcon épp csak végigszaladva lemattítja az esetleges zsírosabb részeket, így nem tűnik „ápolatlannak”! Arcpírt csak akkor használj, ha nélküle nem érzed teljesnek az arcodat, egyébként ez is mellőzhető.

Nyáron a szem sminkelésénél vigyázni kell a színekkel! Ne használj erős, nehéz színeket, csak finom, lágy pasztelleket. A kontúrt vagy ne is használd, vagy nagyon elsatírozva, csak éppenhogy, mert a napon elfolyhat, elmaszatolódhat, és hát az nem túl szép! Ha mindenképp kontúrozni szeretnéd a szemed, ne az olajtartalmú ceruzával tedd, hanem vékony ecsettel és szemhéjporral!

A szemhéj mozgó részére finom világos színeket használj! Az idei divatszínek a szemhéjon ugyanazok, mint a ruhaszínek: rózsaszín, világoskék, citromsárga, almazöld, halványlila. Ráadásul nagyon divatos, ha ruhádhoz ugyanolyan színű szemhéjport használsz: kékhez kéket, rózsaszínhez rózsaszínt, … stb. De csak halványan, finoman elsatírozva!





A szempillaspirál nyáron, ha valaki nagyon izzadós, lehet vízálló is, egyébként a „csak” tartós is megteszi. Ráadásul most a vidám színes szempillaspirál – kék, zöld, lila – nagyon divatos!

A szájat vagy fiatalos rózsaszínes, narancsos rúzzsal fessük ki, vagy csak szájfénnyel, kontúr nélkül.

Akkor jó a sminkünk nyáron, ha arra figyelünk, hogy kevés, finom szín legyen rajtunk, és gyakrabban ellenőrizzük, nehogy a meleg kárt tegyen benne (pl. az izzadságtól lecsurgó spirál, eldörzsölt szemhéjpor, szétkent szájfény). Igazából az sem tesz semmi kárt nőiességünkben, ha némi spirál-szájfényen kívül csak a szép barna bőr van rajtunk smink gyanánt. A nyár úgysem a sminkről szól!

És ugye azt nem is kell írnunk, hogy ha strandra megyünk, az arcon semmi, de semmi szépítőszer ne legyen a jó vastag fényvédőkrém-rétegen kívül?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top