Szépüljünk

Bõrápolás – arcfeszesítõ praktikák

Szeretnéd kicsit feldobni az arcbõröd? Feszesebb formákra vágysz? Ma már számos lehetõség közül válogathatsz, a kényeztetõ kencéktõl a masszírozáson át egészen a plasztikai mûtétekig.





Arckrémek

Itt vannak például azok a kozmetikumok, amelyek kifejezetten a bőr ráncait hivatottak lágyítani. Rendszeres használatukkal késleltethetjük bőrünk öregedését, és szinten tarthatjuk azon vitaminok és ásványi anyagok mennyiségét, amelyektől bőrünk üdébbnek látszik. A regeneráló krémek, szérumok hatóanyagai (tengeri alga, zöldtea, vitaminok és egyéb növényi kivonatok, különböző enzimek) a kisebb ráncok ellen valóban sikeresen veszik fel a küzdelmet – hiszen kisimítják, erősítik a bőrt -, a mélyebb barázdákra (homlok ráncai) azonban sajnos nem jelentenek megoldást.






A sima arc megőrzésének hétköznapi fortélyai

• arctorna minden nap
• megfelelő arcápoló krém használata
• ágyba bújás éjfél előtt
• minimum napi 8 óra alvás
• hideg vizes arcmosás reggel és este
• napszemüveg viselése
• vitamindús táplálkozás, az allergén anyagok kiszűrése a táplálkozásból
• napi 2 liter folyadékbevitel
• hagyjunk fel végleg a dohányzással
• édességek helyett rágcsáljunk inkább gyümölcsöket
Kíméletes radírozás

Heti egyszeri bőrradírozással könnyedén eltávolíthatjuk az elszarusodott hámsejteket arcbőrünkről. A radírozó masszázs feszesít, javítja a vérellátást, és a bőr rózsás pírt kap. Ha van puha arckefénk, a radírt ezzel is bedörzsölhetjük megnedvesített bőrünkbe.


Maszkok

Látványos változást szeretnénk, azonnal? Dobjunk fel magunkra egy maszkot – mindent tudnak, amire bőrünknek szüksége van: tisztítanak, hidratálnak, frissítenek. Feszesítéshez válasszunk lifting-maszkot – percek alatt rugalmassá teszi bőrünket.


Feszesítő arcmasszázs

A már kialakult ráncokat ugyan nem tünteti el, újabbak megjelenését azonban segít megakadályozni. Egy kiadós arcmasszázs után simább, fiatalosabb, feszesebb lesz bőrünk.






Kencék a konyhából

Feszesítő pakolásokat pillanatok alatt kotyvaszthatunk, ha kéznél van a megfelelő zöldség vagy gyümölcs nyersanyag.
A fejes saláta például csodákat tesz az öregedő bőrrel, előmozdítja ugyanis a kötőszövetek fejlődését. Akkor a leghatékonyabb, ha az apróra vágott leveleket kevés liszttel és élesztővel keverjük össze. Hagyjuk magunkon tíz percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

A méz mindig is fontos szerepet játszott a szépségápolásban – a benne található ásványi anyagok, vitaminok elsőrangúan regenerálják a bőrt. Kenjünk egy adagot az arcunkra – a méz megköti a nedvességet, ezzel feszessé, rugalmassá teszi bőrünket.

Az otthon készített kenceficék készítésének szabályai:

• a felhasználandó zöldségeket és gyümölcsöket gondosan mossuk meg
• mindig friss alapanyagokból készítsük a kencéket, ha megtehetjük, válasszunk bioterméket
• a keverőtál legyen mindig patyolattiszta, és lehetőleg ne készüljön fémből
• a felvitelhez ecsetet vagy a kezünket használjuk





Bőrfeszesítő ’face lift’ műtét

A műtét során a homlok, az arc, a szemhéj és a nyak bőrét alakítják feszessé, egyszerre vagy külön-külön. A sikeres beavatkozás a megjelenést akár évtizedekkel is javíthatja, de arra azért ne számítsunk, hogy ifjúkori önmagunk tekint majd vissza a tükörből. Az eredmény kb. 6-8 évig látható, a későbbiekben kiegészítő korrekció válhat szükségessé.


Hormonkészítmények

Az ösztrogén – amerikai kísérletek tanúsága szerint – az idősödő bőrt is fiatalosan tartja, tudniillik segít megőrizni a kollagént, amely a bőr vastagságát, nedvességmegkötő képességét befolyásolja.


Lézeres beavatkozás

A lézeres ránctalanítás során a legfelső bőrréteg szó szerint elpárolog, a bőr mélyebb rétege viszont érintetlen marad. Két hét leforgása alatt a finom ráncok kisimulnak, a régi helyén pedig új hámréteg keletkezik. Mélyebb, mimikai ráncok eltüntetésére ez az eljárás nem alkalmas. Aki erre a megoldásra adja a fejét, alaposan nyúljon a pénztárcájába: egy komplett lézeres arcránctalanító műtétért 300.000 Ft-ot is elkérhetnek.






Fotorejuvenáció


A villanófényes ránctalanítás igen megbízható eszköz a ráncok ellen, hiszen minden bőrtípus esetében hatásos, és még fájdalommal sem jár.
A villanófény úgy tünteti el a ráncokat, hogy közben a bőr legfelső rétegét nem távolítja el. Ez a speciálisan kifejlesztett – nem lézer! – fény a kollagéntermelést segíti elő, s ezáltal serkenti a bőr természetes megújulását. A bőr szemmel láthatóan feszesebb, fiatalosabb, hamvasabb lesz.
A kezelés eredményét már négy héten belül is láthatjuk, de optimális eredmény állítólag csak négy-öt hónap után jelentkezik. Egyes klinikai vizsgálatok szerint a ráncok mélysége 90 százalékkal is csökkenhet.
Ilyen kezeléseken kúraszerűen érdemes részt venni. Egy-egy sorozat 4-5 kezelésből áll, háromhetenként ismételve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top