Szépüljünk

Ápolt kezek

Tudtad, hogy a férfiak egy része kezedet nézi meg elõször? Nem mindegy tehát, hogy hogy néz ki. Néhány trükk segítségével egészséges és szép kezekre tehetsz szert.





Ha már felhagytunk a földműves élettel, amivel semmi gond, csak nem az ápolt kezek barátja, és a takarításnál is odafigyelünk, akkor olyan nagy energiát nem kell a kézápolásba fektetni.


Védd meg!

Mindannyian kerülünk olyan helyzetekbe, amikor veszélynek tesszük ki kezünk egyébként is érzékeny bőrét. Elég, ha átülteted néhány virágodat, kitakarítod a fürdőszobát, vagy egyszerűen csak elmosogatsz. A háztartásban használatos mosogató- és tisztítószerek ugyanis a gyártók minden jóakaratának ellenére sem tudják megkülönböztetni az edényeken és a csempén található zsiradékot, valamint a kezünket védő saját védőréteget. Ugyanis a kéz bőrét is vékony zsírréteg védi a behatásoktól.





A fent említett szerek és a piszok ellen persze elég egyszerű védekezni kesztyű használatával, amit melegen ajánlunk is. De a szél, a hideg vagy az erős napsütés, a gyakori kézmosás és az ehhez használt szappan sem tesznek jót. A szél és a hideg ellen is használjunk mindig kesztyűt, a kézmosáshoz pedig válasszunk ápoló, hidratáló összetevőket tartalmazó szappant. Ilyen pl. a Dove szappan, mely a hagyományos és folyékony változatban is 1/4 rész hidratáló tejet tartalmaz.






Ápoló trükkök


A legfőbb ápoló trükk a védelem mellett a rendszeres krémezés. Bár a kiszáradt bőrnek a hideg víz jobban esik, mint az esetleg csípő krém (ha már nagyon száraz a bőr), ezzel nem teszünk neki jót. Krémezzük viszont be minél gyakrabban, lehetőleg minden kézmosás után. Külön figyeljünk a körömágyra, és a körömre, hiszen azt is ápolni kell.

Válasszunk minél nagyobb zsírtartalmú krémet, de az is fontos szempont, hogy a bőr gyorsan felszívja. Így nem kell ragacsos kézzel tovább tevékenykedned. Különösen hasznosak az olyan krémek, amelyek különböző hatóanyagokkal ápolják a kezet. A Dove nappali kézvédő balzsam nappali használatával E vitaminnal táplálja a kéz bőrét és a körmöket, az éjszakai krém pedig F vitaminnal a regenerálásra koncentrál.





Ha a helyzet már súlyossá vált, választhatod a professzionális paraffinkezelést, amit a legtöbb kézápoló szalonban alkalmaznak. De választhatsz otthoni praktikákat is. Az egyik, hosszabb ideig tartó módszer az, hogy este, lefekvés előtt alaposan kend be a kezed jó zsíros kézápoló krémmel, és húzz rá pamutkesztyűt. Ha a gyorsabb módszerek híve vagy, kend be alaposan a kezed olívaolajjal, és hagyd, hogy negyedóra alatt annyit szívjon be belőle, amennyit tud. Utána mosd le.


És ne feledkezz meg arról sem, hogy a nem jó állapotú köröm és bőr általában belső hiánytól is szenved. Ha ilyet tapasztalsz, nem árt, ha fokozottabban odafigyelsz táplálkozásodra, különösen a vitaminokra és az ásványi anyagokra.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top