Szépüljünk

Kamilla

Nagyanyáink valóban tudtak valamit. Szépségüket a mezõ virágaival, a fák gyümölcseivel ápolták, és nem is akármilyen eredménnyel. Ötleteiket, tapasztalataikat a legfejlettebb gyártók ma is alkalmazzák.

A korabeli hajápolásnak több csodafegyvere is volt. Az első és legfontosabb az esővíz, amit összegyűjtöttek, és ezzel mosták hajukat. Így a kemény víz nem károsította a szálakat. A fényt ecettel vagy sörrel biztosították, hiszen ezektől igazán ragyogott a haj. A problémás hajon a csalán segített, a töredezett végeken az olajok.

Az ápolás során azonban a haj színére is figyeltek. Tudták, hogy a természetes hajszínt ki lehet emelni, vagy ragyogását élénkebbé tenni, ha olyan növényekkel ápolják, amelyek kifejezetten nekik valók.

A sötét haj fegyvere a diófa leveléből készült tea volt, a szőkéé a kamilla.

A kamilla hatóanyagainál fogva az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt gyógynövény. Ismerjük gyulladásgátló hatását, és a megfázásnak sincs jobb ellenszere nála. A szépségápolásban a problémás bőrön is segít, akár lemosás, akár gőzölés formájában.

A kamilla a hajmosás végi öblítésnél került elő nagyanyáink fegyvertárában. A mosás után ezzel távolították el a tisztítószerek maradványait. A forrázatban lévő hatóanyag világosította a szőke hajat, és különleges ragyogást biztosított neki.

Ha te is szeretnéd természetes vagy festett szőke hajad a kamilla erejével ápolni, szerencsére már nem muszáj a teafőzéssel sem bajlódni. A Sunsilk szőke hajra kifejlesztett samponja és balzsamja élettel telivé és ragyogóvá teszi a szőke hajat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top