Szépüljünk

Kesztyûs kézzel

A kesztyû igazán multifunkcionális darab. Amellett, hogy véd az idõjárás viszontagságaitól, és még tisztán is tartja a kezet, divatkelléknek sem utolsó. Dobd fel vele öltözéked!


Persze kesztyűből sem csak egyfajta létezik. Mást használunk sportoláshoz, mást autóvezetéshez. Az utóbbi években divatosak lettek a minél színesebb kötött példányok, természetesen hozzáillő sállal és sapkával. Ezek persze az igazi zimankóra nem jelentenek túl jó megoldást.


A klasszikus megoldások híveinek javasoljuk a bőrkesztyűket. Ezek előnye, hogy a széltől is védenek, és jól lehet bennük fogni. Persze már ezek sem csak a hagyományos barna és fekete színben készülnek, a szivárvány minden színében kaphatóak.

A kesztyűk többféle bőrből lehetnek. Idén is hódítanak majd a vékony velúrbőr kesztyűk, melyek kényesebbek fényes változataiknál. A nappabőr példányok a víznek is ellenállnak, ezeket évekig hordhatjuk, ha odafigyelünk rájuk. A bőrkesztyűket viszont mindig szakemberrel tisztíttassuk, hogy valóban sokáig élvezhessük őket.

Figyeljünk rá, hogy a klasszikus szabályok szerint a kesztyű, a táska és a cipő színének egyeznie kell. Ha nem is tartjuk magunkat ilyen szigorúan az etiketthez, akkor sem árt, ha a három kellék harmonizál egymással, és természetesen a ruhánkkal.


Az idei évben is igen fontos divatkellék a kesztyű. Újra terjednek a hosszabb szárú változatok, még szőrmeszegéllyel is. Az alkar feléig érő példányok pedig Audrey Hepburnre emlékeztetnek. Ezek általában szűk szárúak. Alapszínekben a leginkább elegánsak.

A kesztyűk kiválasztásánál mindig tartsuk szem előtt, hogy mi a célunk vele. A sportoláshoz használtaknál az a praktikus, ha nem csúszik. Fontos, hogy felszívja az izzadtságot, és lehetőleg kifelé párologtassa el. Ezt a nagyobb sportszergyártók termékei általában tudják is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top