Szépüljünk

Cseréld le!

Te hány havonta cseréled a fogkefédet? És gyerekeidét? Vagy inkább mûemlék-jellegû példányok ékesítik fürdõszobádat? A Signal iskolaprogram ehavi feladata a fogkefecsere!

Ma már egyre több helyen olvasható tény, hogy a magyar népesség átlagosan 0,7 fogkefét használ el egy évben. Ráadásul sok esetben iskolás gyerekeknek még soha nem volt fogkeféje. Igazán nem akarunk riogatni senkit, de bizony ezek a szomorú számok nem kis szerepet játszanak fogaink sanyarú állapotában.

Pedig az ajánlások szerint háromhavonta kell cserélnünk fogkefénket ahhoz, hogy valóban gondosan ápolhassuk fogainkat, és sokáig egészségesen megtarthassuk azokat. Hogy miért? Ennek több oka is van. Egyrészt a fogkefék anyag ennyi idő alatt használódik el annyira, hogy már nem nyújt optimális eredményt. Másrészt a végtelen használat során különböző kórokozók szaporodhatnak el rajta, és így akár fertőzések forrásaivá is válhatnak. Ráadásul fogkrém és vízkő is rakódhat le a kefére, így is akadályozva a tökéletes működést.

Kattints a rajzra!
Persze, ha erősen rányomod fogaidra a fogkefét, előfordulhat, hogy előbb cserélned kell. Ha a sörték már szétállnak, a fogkefe nem működik tökéletesen. Ha viszont ez előbb megtörtént, mint három hónap, akkor valószínűleg túlságosan erősen mosod a fogaidat, és ez hosszú távon károsíthatja a fogzománcot. Figyelj tehát arra, hogy ez ne történjen meg!

És mindez természetesen igaz a gyerekekre is, hiszen az ő fogaik állapota is függ a helyes fogmosástól. A Signal Iskolaprogram szeptemberben a gyerekeket a cserére szólította fel. Az új fogkefék csomagolását összegyűjtve és lefotózva Signal szájápolási csomagot nyerhettek az iskolák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top