Szépüljünk

A haj télen

Fúj a szél, esik a hó, nemsokára itt a Télapó? Ez az idilli kép vár ránk nemsokára. Mindegy, hogy örülsz neki, vagy rémüldözöl, fel kell készülnöd! És ne felejtsd a hajadat sem!





Nem is akárhogyan kell felkészülnöd. Sok-sok helyen támad majd rád a hideg és a vele járó kellemes időjárási dolgok. A bőrödet, nyilván már tudod, hogyan védd meg a problémáktól. De a hajad is ugyanígy veszélyben van. Hajtípusodtól és szokásaidtól függően sokféle károsodás érheti a hideg hónapokban, amelyeket legjobb megelőzni.


Hidratálást a hajnak!

Az első, amit senki nem nagyon tud elkerülni, a dehidratáció. A bőrrel együtt a hajat is megviseli a benti fűtés általában száraz levegője, és a nagy hőmérsékletkülönbségek, melyek a szoba levegője és a kinti állapot között vannak. Ráadásul télen kevesebbet szellőztetünk, ezért a benti száraz levegő gyakran megreked. Fontos tehát, hogy hajunkat is védjük hidratáló samponokkal. Ilyen a Dove normál hajra való samponja és balzsamja.


Az a fránya szárító

A másik probléma szintén a hidegben gyökerezik. Ha nyáron meg is szoktad, hogy a legegészségesebb módon, a szabad levegőn szárítsd hajad, erről most le kell tenned. Elő tehát a hajszárítóval. A fő szabályokat azonban mindig be kell tartani. Mosás után a vizes hajat először törölközőbe tekerve itasd fel róla a vizet, és csak a már majdnem száraz hajat szárítsd. A szárítót sose tartsd túl közel a szálakhoz, és az sem árt, ha van türelmed, és nem a legmagasabb fokozaton használod a készüléket. A jó eredmény érdekében használd a Dove Regeneráló sampont és balzsamot száraz, töredezett hajra.


Sapkába rejtve

Ha már jó alaposan megszárítottad a hajad, különösen, ha reggel mostad meg, akár indulhatsz is. Ilyenkor azonban szinte kötelező a sapka viselése. És itt jön máris gondosan kialakított frizurád vége, hiszen a sapka máris tönkreteheti. Ezért mindig a frizurádnak megfelelő fejfedőt válassz. Egy kalap, vagy akár a télikabátod kapucnija nem lapítja le a hajat. Ha viszont nem megemelt tincsekből álló variációt készítettél, jöhet akármilyen fazon. Csak azt tartsd észben, hogy a zsírosodásra hajlamos haj még jobban zsírosodik a sapka alatt, gyakrabban kell majd mosnod. Ilyenkor legjobb, ha a Dove zsíros hajra való samponját használod.


Meg ne fázz!

A hidegben persze a legfenyegetőbb veszély a fejbőr megfázása. Ennek kevésbé kellemetlen következménye lehet a korpa, szerencsére annak enyhébb fajtája, ami erre való samponokkal jól kezelhető. Választhatod pl. a Dove nyugtató samponját korpás hajra. Ha viszont nagy a baj, akár hajhullás is lehet a dologból. Ezért valóban érdemes odafigyelni a hajas fejbőr melegen tartására, hiszen biztosan nem ilyen úton akarsz megszabadulni a hajjal járó problémáktól. Ugye?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top