Szépüljünk

Arctisztítás profi módon

Valószínûleg senkit sem kell már felvilágosítani arról, hogy a szép arcbõr a tisztításnál kezdõdik. A nem megfelelõen tisztított bõr a legjobb alap mindenféle probléma kialakulásához.





A nem tiszta arcbőr szennyeződései a pórusok eltömődését okozhatják, és ez pattanások kialakulásához vezet. Ráadásul a szennyeződésektől irritált is lehet a bőr, és jönnek a viszkető, piros foltok, gyulladások. A legnagyobb bűn, amit a bőr ellen elkövethetünk, ha éjszakára fent hagyjuk a sminket. Ez a bőr korai öregedését, a szempillák töredezését okozza, a szem környéke megduzzadhat.

A megfelelő tisztítás ráadásul jó alapot teremt a megfelelő bőrápolószerek használatához. Ez pedig kiemelkedően fontos, hiszen nyilván nem a nap folyamán összegyűlt port szeretnénk a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, hanem a krémek hatóanyagait.

Az azonban vérmérséklettől is függ, hogy kinek melyik arctisztító módszer válik be. Szerencsére már nem kell megelégednünk a szappannal, mint anyáinknak, hanem széles választékból válogathatunk.






Radírozó, hámlasztó lemosók


Ezek az arclemosók vízzel együtt működnek. Általában zselészerű állagúak, bennük radírozó hatású szemcsékkel vagy gyöngyökkel. Előnyük, hogy alaposan tisztítják a bőrt, hiszen nap mint nap eltávolítják az elhalt hámsejteket. Így a megújult bőr levegőhöz jut, és egészséges ragyogást kap. Javasoljuk például a Dove Gyengéd Bőrradírozó Arclemosót.






Arclemosó zselék, habok


Még mindig a vízzel használatos lemosók világában vagyunk. Ezek a zselék, esetleg habok vízzel felhabosítva mossák le az arcról a szennyeződéseket. Hatásuk igen alapos, használatuk után a bőr igazán tisztának érezhető. Különösen jó választás ez azoknak, akik nem hisznek a víz nélküli arctisztításban, hiszen sokan nem érzik bőrüket elég tisztának, ha nem öblítették le vízzel. Mindig figyeljünk azonban arra, hogy alaposan leöblítsük ezeket a termékeket. Ha a habot szereted, neked való a Dove Essential Elements Arctiszító hab. Ha a hagyományosabb termékek vonzanak, a Dove Essential Elements Krémes Arctiszítót válaszd!






Arclemosó tejek

Az arclemosó tejek használatához nem kell víz. Ezek a termékek távolítják el legkönnyebben a vízálló sminkeket. Használatuk során hidratálják a bőrt. Egyszerűen alkalmazhatók, csak egy vattakorongra van szükség hozzájuk. Aki szereti kényeztetni magát, annak ajánljuk a Dove Essential Elements Arclemosó tejet, amely selymessé és tisztává teszi a bőrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top