Szépüljünk

Érzékeny szemek

Ha a szem a lélek tükre, akkor bizony sokat látjuk mások lelkét. Nem mindegy tehát, hogy is mutat lelkünk tükrének környéke.





A szemet izmok sokasága mozgatja, hogy valóban tökéletesen láthassunk. A megfeszített izommunka, amit általában észre sem veszünk, nagy terhet ró a szemkörnyék bőrére. Emellett különösen negatív hatása lehet a ma igencsak elterjedt monitor- és tévéhasználatnak, hiszen ez természetellenes mozgásra és mozdulatlanságra készteti a szemet, nem beszélve az elektroszmog károsító hatásáról.

A szem környékén található bőr ráadásul sokkal vékonyabb és sérülékenyebb is, mint az arc többi része. A sérülékenység pedig nemcsak a vékonyságból adódik, hanem abból is, hogy itt nem találhatók verejtékmirigyek, így a bőr védőrétege sem olyan stabil, mint máshol.








Első ráncok – de muszáj?


Az imént felsorolt tényezőknek is nagy szerepe van abban, hogy itt jelennek meg az első ráncok. A nem megfelelő minőségű smink és annak nem elég gondos eltávolítása nagyon megterhelheti a bőrt, ennek pedig rövid időn belül nyomai lesznek. Ezeket megelőzheted és kordában tarthatod, ha kellő gondot fordítasz a megfelelő ápolásra.

A kozmetikai ipar már jó ideje külön ápolótermékeket kínál a szemkörnyék ápolására, de még ma is sokan gondolják azt, hogy ezek csak plusz pénzkiadást jelentenek. Pedig ez nem igaz. A szemkörnyékre kifejlesztett krémek, tisztítók más összetételűek, mint az arckrémek, normál arctisztítók, és valóban nagy szükség van rájuk.






Duzzadt szemhéj, karikák?


A szem környéke többféle tünettel reagálhat pl. a kialvatlanságra, az irritáltságra. A duzzadt, kipirosodott szem nyugtató, hűsítő zseléért kiált. A karikás szem lehetnek alkati tulajdonság is, de ezen is segíthetünk valamilyen mértékben a megfelelő termékek kiválasztásával. Az irritált szemkörnyékre mindig csak kifejezetten szemkörnyékre kifejlesztett sminklemosót használjunk.






A megfelelő felkészülés

Az első ráncok elleni küzdelmet nem árt már megjelenésük előtt elkezdeni. Szintén alkati kérdés, hogy kinek mikor kell az első krémet megvennie, de 25 éves kor után nem árt, ha legalább a szemedre gondolsz. Természetesen az idő múlásával más és más termékeket kell majd választanod, de ha már fiatalon elkezdtél odafigyelni, és nem mély ráncok ellen kezdesz küzdeni húsz év múlva, akkor sokkal látványosabb lesz az eredmény. Ha meg akarod előzni a kor első jeleit, használd az új Dove Élénkítő és Fényvédő Szemkörnyékápolót. Ez a termék tejpeptidekkel és gránátalmakivonattal ápolja a szemkörnyék érzékeny bőrét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top