Szépüljünk

Pakolj!

Most nem az idei sítúrára való csomagolásra szólítunk fel, hanem arra, hogy védd arcbõrödet a zimankó, a szél, a hó és egyéb, a bõrünk szempontjából rémes hatású dolog ellen.

Vannak olyan napok, amikor az ember bőre mintha fájna az időjárás viszontagságai miatt. Ilyenkor biztosan te is gondoltál már arra, hogy milyen jó lenne egy védőálarc mögé rejteni. De az igazán nem lenne túl csinos, ugye? Szerencsére a bőrnek van is egy ilyen saját védőálarca, amelynek segítségével megvédi magát a jóvátehetetlen károk ellen.

A védőmaszk a faggyúmirigyek által termelt faggyúból és más anyagokból áll. Ezek azok, amelyek olyan réteget képeznek az arcbőrön, ami megóvja a hideg és a szél szárító hatásától, és a víztől is. Sajnos azonban ez a védőréteg sem örökéletű. Különösen azért nem, mert a szmog és más környezeti hatások rongálhatják, és mi magunk is komoly kárt tehetünk benne, ha nem megfelelő módon tisztítjuk arcunkat. Különösen figyeljünk arra, hogy a nyáron használt arclemosónk nem biztos, hogy most is jó szolgálatot tesz, lehet, hogy nem árt váltani egy hidratálóbb típusra.

Szintén nagyon fontos dolog a napvédelem. Reméljük, hogy nyáron már mindenki fokozottan védi arca érzékeny bőrét a napsugárzástól. Télen azonban hajlamosak vagyunk erről elfeledkezni, pedig, különösen ha hó is esik, a sugárzás ilyenkor is komoly károkat okozhat. Ne feledjük, hogy ilyenkor sem szabad felhagyni a fényvédelemmel.

Bőrünk védőrétegének azonban segíthetünk is. Bár a karbantartást jó, ha időről-időre szakemberre bízzuk, de ez nem jelenti azt, hogy otthon ne tehetnénk meg sok mindent az arcbőr egészségéért. Ilyenkor, télen, ez talán még fontosabb, hiszen olyan sok káros hatás éri, hogy alig tud megbirkózni vele. Ilyenkor a legfőbb feladat a hidratálás. A szobák száraz levegője és a hideg miatt különösen gyorsan veszítjük el a bőr víztartalmát, ami elengedhetetlen saját védőrétegének kialakításához.


Iktassunk be heti rutinunkba egy órát, amikor arcunk ápolására koncentrálunk. Legjobb, ha radírozással kezdjük. Ezzel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és így a bőr megújultan ragyog majd. Bőrtípustól függően feltehetünk egy tisztító pakolást is, ami a bőr mélyebb rétegeit is alaposan megtisztítja. És most jön a nagyágyú. Semmiképpen ne hagyjuk ki a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló pakolást. Legjobb, ha olyat választunk, ami nyugtatja is a télen gyakran irritált bőrt. Ilyen pl. az új Dove Élénkítő és Revitalizáló Hidratáló Maszkja, ami után valóban selymes és ápolt lesz a bőr. A hidratálást heti kétszer is beiktathatjuk, ha szükség van rá!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top