Szépüljünk

Szilveszteri sminktrükkök

Ha valaki megfigyeléseket végezne, milyen alkalmakkor kérnek a nõk szakembertõl segítséget sminkjük elkészítéséhez, szilárd meggyõzõdésem, hogy a második helyezett a szilveszter lenne (az elsõ az esküvõ!).





A szilveszter ünnepi jellegétől jobban félnek a nők, mint pl. egy színházi bemutatótól, és sokan nem merik megcsinálni a sminkjüket. Pedig ez sem nagy ördöngösség, és a különlegességét nem feltétlenül a kirívóságának kell adnia. Egy kis kreativitással saját magunk is varázslatossá tehetjük az arcunkat.

Mindenek előtt tudatosítani kell magunkban, hogy milyen jellegű szilveszteri bulin fogunk részt venni: elegáns bálon vagy oldott hangulatú házibulin. A második szempont, hogy mennyire szeretnénk feltűnőek lenni. Ha nem a sminkre akarjuk a hangsúlyt fektetni, és azzal felhívni magunkra a figyelmet, akkor különösebb procedúrát nem igényel az arcfestés. A saját, jól bevált nappali sminkünket tehetjük fel, némileg erősebb, alkalmi jellegben.

Mivel nem napközben fogjuk megmutatni remekművünket, estére mindig hangsúlyosabban kell sminkelnünk, mert a sok lámpa halványítja a színeket, ezért sötétebb, tónusosabb árnyalatokkal dolgozzunk.





Erősebb alapozás, erősebb arcpirosítás, erősebb szemkifestés: a szemkontúr ilyenkor lehet fekete, cicásan kihúzva a külső szemzugban (csak arra kell vigyázni, hogy ne lefelé húzzuk tovább, mert akkor “szomorítjuk” a szemet); a mozgórészre nyugodtan jöhetnek a csillogó selyemporok, amelyek mindenképpen harmonizáljanak a ruhánk színével vagy legalább a tónusával (hideg-meleg típus). Sokan szeretnek ilyenkor fekete alkalmi ruhába bújni, ekkor a szemhéjpor a hajunk, szemünk színéhez legyen illő (pl. kék szemhez passzol a szürke, rózsaszín, barack, zöldhöz a lila, bordó, a barnához igazából minden!).

Ha a hangsúlyt a szemre fektettük, fogjuk vissza magunkat a száj festésénél: egy közepes árnyalatú rúzs kedvenc színünkből, némi csillámos szájfénnyel megbolondítva tökéletes választás!

Ha valami igazán vad sminket akarunk készíteni, csak a kreativitásunk állhatja utunkat, más nem! Minden megengedett, amit az egyéniségünk elbír, és meg is tudjuk valósítani – de vigyázzunk azért arra, hogy ne legyen az összkép közönséges és túl harsány! A szemkontúrt egészen a halántékig elhúzhatjuk, a végét finoman elsatírozva; a szemhéjpor erős színét szépen dolgozzuk össze a szemöldök alatt végigfutó világosabb színnel (a sötét szín optikai okok miatt nem érhet a szemöldökig!). Ha fel tudjuk tenni, a műszempilla ilyenkor jöhet!





Mivel most reneszánszukat élik a színes szempillaspirálok (lila, kék, burgundi, türkiz), a műszempillánk is lehet az! Ha vállaljuk a színeset, a szem festése legyen visszafogottabb, nehogy papagájként tündököljünk! Egy dolog legyen feltűnő: vagy a színes műszempilla, vagy a szemhéjpor színe, a kettő együtt sok! Az arccsontnál és a szem környékénél a szokásos púderünket finoman fénylő selymes púderrel futtathatjuk át, ez még jobban kiemeli a szemet és a járomcsontot.

A száj rúzsozásánál itt is a visszafogottság legyen az uralkodó: ha ez is harsány, a túl sok szín az arcunkon közönségessé teheti! Döntsük el, mi az az egy dolog, amit hangsúlyozni szeretnénk, a többinél legyünk mértéktartóak!

Persze ez nem vonatkozik a táncra és a jókedvre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top