Szépüljünk

Természetesen – az arcápolásban is

Ha vonzanak az otthon készült kozmetikumok, most végre kipróbálhatod azokat a praktikákat, melyek során különféle fõzeteket teszel arcodra, és ettõl fiatal, feszes és ragyogó arcbõrrel ébredsz!





Arcpakolások
A pakolások, maszkok magukba szívják a bőr szennyeződéseit, fokozzák a vérkeringést, feszesítik az arcbőrt. Ezek a legjobb fegyverek a téli kimerültség ellen is. Negyedóra alatt életet lehetlhetsz és energiát pumpálhatsz fáradt, tápanyag- vagy vízhiányos bőrödbe.






Kövirózsa

A kövirózsás termékeket elsősorban májfoltok, hegek, futószemölcsök kezelésére alkalmazzák, de használják égési sérülésekre, a bőr regenerálására, hidratálására is.

A belőle készült krémzselé bőrnyugtató, hámképző tulajdonságú, a habkrém pedig – halványító hatásának köszönhetően – a szeplők, májfoltok ellen kiváló.
Ha nincs kedved pakolást készíteni, és a drogéria is bezárt, gyorssegélyként saját nappali használt arckrémedet is alkalmazhatod pakolásként. Kend fel a szokottnál jóval vastagabb rétegben, és hagyd a bőrödön 15 percig, majd töröld le. Épp annyi fog felszívódni belőle, amennyire szükség van.
 

Krémszerű pakolások otthon

Alapjuk lehet őrölt mandula vagy zabliszt – vegyünk valamelyikből két evőkanálnyit, s adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyi növényi forrázatot vagy összeturmixolt növényi levet.

Alapanyagok arcpakoláshoz
Normál bőrre – hársfavirág, borókabogyó, menta
Száraz, érzékeny bőrre – kövirózsa, orvosi ziliz, fekete nadálytő
Zsíros bőrre – zsálya, cickafark







Rózsa

Felhasználása a kozmetikában igen sokrétű.
A rózsavíz regenerálja a bőrt, antibakteriális hatású, használhatjuk arcvízként is. A rózsaszirom arclemosó tej kíméletesen tisztít, alkalmas a szennyeződések és a smink eltávolítására. A rózsasziromból készült szemzselé kisimítja a bőrt, ragyogóvá varázsolja a szem környékét.
Szemápolás

A szem is hamarabb elfárad a szeles, és leginkább mesterséges fénnyel megvilágított időszakban. Ilyenkor jót tesz a gyógynövényes pakolás.

Készítsünk a növényből erős főzetet. A szemfürdőként használt növényeket minimum húsz percig forraljuk, hogy a baktériumok elpusztuljanak. Szűrjük át az oldatot, ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne nagyobb növénydarabok, amelyek irritálhatják a szemünket, majd itassunk át az oldattal egy steril gézlapot, és helyezzük azt csukott szemünkre.





Növényi szemfrissítők

Búzavirág – csökkenti a szem körüli duzzanatot
Mályva, rózsa – puhítja a szemkörnyék bőrét
Zsurló – megnyugtatja a vörös, duzzadt szemhéjat
Menta – eltünteti a sötét karikákat
Szemvidítófű, apróbojtorján – csillogást ad a szemnek





Csipkebogyó

A belőle készült tonik tökéletesen ápolja a gyulladásos, zsíros, pattanásos arcbőrt, hámosító, összehúzó, gyulladáscsökkentő hatású. Használjuk reggel és este az arcbőr tisztításához. A habkrém szintén gyulladáscsökkentő, nyugtató, hidratáló hatású – az érzékeny bőr ideális ápolószere.




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top