Szépüljünk

Fókuszban a lábszár

A kecses nõi lábak csáberejét senki sem vitatja. Elég, ha megnézzük a reklámokat, és mindenütt szuper "futómûveken" szaladgáló hölgyeket láthatunk, akik nem feltétlenül kozmetikai cikkeket próbálnak ránk sózni.






Legyen szó telefonról, autóról vagy édesítőszerről, megállapíthatjuk, a női lábak gyakran kerülnek fókuszba. A szép női lábszár a nőiesség, a csábítás kelléktárának fontos része. Ha nem is vagyunk kimondottan szoknyás típusok, nyáron, a strandon nem rejtegethetjük lábainkat. Kezdjük meg a felkészülést!






Szép vádli, vékony boka


Alkatunk határozza meg, hogy vádlink vastag vagy vékony. Bizonyos sportokkal, biciklizéssel, futással, testépítéssel erősíthető az izom. Akinek eleve vastag a vádlija, annak sem kell tartózkodnia tornáztatásától, csak a megfelelő alakformáló gyakorlatokat kell kiválasztania, hogy ha vékonyabbá nem is, de formásabbá varázsolja. Ha vádlink vékony, érdemes laposabb talpú cipőt hordanunk, ugyanis a nagyon magas sarkú lábbeli viselése amellett, hogy optikailag nyújtja a lábat, nem dolgoztatja a lábizmokat, sőt, hosszú távon az izomzat elsatnyulásához vezet. A vastagabb vádlihoz viseljünk némileg magas sarkú, elöl inkább nyitott cipőt.

A bokánk formája is befolyásolhatja az összhatást. A vaskos, duzzadt bokán minden olyan módszer segít, ami javítja a vérkeringést, így a szövetfolyadékok hatékonyabb eloszlását is serkenti. Polcoljuk fel lábunkat minél többször, ne üljünk vagy álljunk egy helyben huzamosabb ideig, ne hordjunk szoros ruhaneműket.










Visszerek?

Sokan küzdenek a lábukon éktelenkedő seprűs visszerekkel. A vékony erek kitágulása kékes-pirosas elszíneződést produkál, és legtöbbször örökletes hajlammal magyarázható. A seprűs visszér eltüntetésére több módszer is létezik. Fájdalommentes megoldás, amikor a vénába olyan anyagot fecskendeznek, ami összetapasztja az érfalakat. Ezt követően pár napig fáslit kell hordani. A lézeres eljárás csak a rendkívül finom erek kezelésére alkalmas, ezt alapos vizsgálat előzi meg, mert rendellenesség esetén más helyeken visszér kialakulását okozhatja. Felszíni megoldást jelentenek a vízálló bőrszínezők, krémes-púderes anyagok, melyek körülbelül öt napig elfedik az apróbb szépséghibákat.

Ami a megelőzést illeti, kerüljünk mindent, ami akadályozhatja a vérkeringést, a túlzott napozást, a szoláriumot, az alkoholt, a nikotint, a szűk ruhákat. Ami jót tesz a lábnak: váltakozó hőmérsékletű zuhany, a rugalmas harisnya, zokni és az úszás.






Le a szőrrel!


Sajnos szinte biztosak lehetünk benne, hogy a szőrös láb nem fog divatba jönni. A borotva gyors megoldást jelent, de naponta, kétnaponta ismételnünk kell használatát. Soha ne vegyük kölcsön párunk borotváját, mert gyulladást, fertőzést okozhat!






Érdekesség, hogy az arab hölgyek a természet kincseit hívják segítségül: cukorból vagy mézből, citromléből és némi vízből készült szirupot kennek testükre, amit hirtelen mozdulattal letépnek, így szabadulnak meg a nem kívánt szőrzettől.
A szőrtelenítő krémek is csak pár napra oldják meg problémánkat, de használatuk nagyon kényelmes.
Tartósabb hatást gyantázással érhetünk el. A hagyományos gyantázás házilag kissé macerás, ha túl forró, megégethetjük magunkat, ha nem elég meleg, nem szedi ki a szőrszálakat. Ennek a módszernek előnye, hogy a szőrzet idővel meggyengülhet, néhol ritkulhat, nagy hátránya, hogy nem lehet mindig selymesen sima a láb, mivel legalább fél centisre meg kell növeszteni a szőrszálakat, hogy a gyanta leszedje. Az elektromos szőrtelenítő gépek igen praktikusak, de korántsem fájdalommentesek (a gyantához hasonlóan), helytelen használatuk szőrtüszőgyulladáshoz vezethet.

Bármelyik módszert választjuk, lábunk mindig legyen tiszta epiláláskor, utána alaposan kenjük be testápolóval, ha nagyon száraz a bőr, használjunk babaolajat. Időnként radírozzuk át lábunkon a bőrt, különös tekintettel a térdre, erre nagyon kiváló a bőrradírozós tusfürdő, amit kiegészíthetünk luffa szivaccsal.







A hideg vízben való taposást mindenképpen meg kell említeni a láb-szépségápolásnál. A térdig érő vízben való gázolás erősíti a szöveteket, az izmokat. Minden lépésnél emeljük ki a vízből lábunkat. Ez a módszer leginkább nyáron kivitelezhető, de télen fürdőkben, vagy akár otthon is gyakorolhatjuk. Engedjünk a fürdőkádba minél hidegebb vizet, tegyünk bele egy kevés sót, majd öt-tíz percig tapossuk a vizet, egy kis lubickolás mindig feldobja az embert. Vigyázat, el ne csússzunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top