Szépüljünk

Szemöldök-dilemma

A jó szemöldök láthatatlan. Vagyis nem feltûnõ. Csak ott van a helyén. Teszi a dolgát: keretbe foglalja a szemet. De ha észreveszed valaki szemöldökét, az baj, mert akkor vagy csúnya, vagy nagyon nem illik viselõjéhez.







Találós kérdés: milyen Mona Lisa szemöldöke?
Az a forma…


Mert bármilyen furcsa, a szemöldök formájának is van divatja, de ugyanolyannak kellene lennie, mint egy trendi ruhadarabnak: észre kellene venni, ha nem nekünk való… Sajnos, más észreveszi.

Ha szerencsénk van, pont akkor élünk, amikor az arcunkhoz illő a divatos. Például örüljünk,hogy nem a középkorban éltünk. Találós kérdés: milyen Mona Lisa szemöldöke? Segítek: nincs neki… Akkor a divat az volt, hogy teljesen leborotválták, mert kevés sminket használtak akkoriban (az is mérgező volt), és úgy hitték, ha nincs szemöldök, optikailag nagyobbnak tűnik a szem. Hát, inkább csak furcsábbnak.

Vagy gondoljunk a ’80-as évekre. Brooke Shields nagy, dús szemöldöke ugyanúgy védjegy volt, mint Madonna vagy Liz Hurley természetes bozontja. Azóta szerencsére mindannyian megtalálták nesszeszerük mélyén a szemöldökcsipeszüket, és használják is azt.








De vajon manapság mi a divatos?
Akkor most milyen is legyen?

De vajon manapság mi a divatos? Hát, egy rossz hírem van: a tetovált egyáltalán nem. Iszonyú természetellenes, és soha nem olvad bele az arcba (pedig, lásd fentebb!).

A nagyon kiszedett, vékony sem, ami azért pech, mert a szemöldök az egyetlen olyan szőr, ami, ha megsértődik ránk, képes nem kinőni újra! És tuti, hogy az a kettő szál hiányzik onnan most, ahonnan régebben mindig el kellett távolítani, mert makacsul újra meg újra megjelent. Bezzeg most, amikor új formát növesztenénk, és kellene az a kettő, az istennek se!

Szóval a mostanában divatos a szépen ívelt, a vége felé fokozatosan elvékonyodó, egy kicsit vastagabb az orr közelében. Ez a forma MINDENKINEK jól áll!

Ha gondolatban az alsó szemkontúrt tovább húzzuk felfelé, elvileg a szemöldök végével össze kellene érnie. A sminkesek, amikor sminket készítenek, mindig odáig húzzák a szemöldököt (sajnos, soha nem ér odáig, hamarabb „elfogy” a szőr), mert optikailag evvel adnak keretet a szemnek. Ha rövidebb a szemöldök (szóval mindig), optikailag kisebbnek tűnik a szem; ha meg lejjebb, tovább húzzuk a szemöldököt, akkor a szemet fogjuk szomorúvá, lefelé állóvá tenni (a gravitáció úgyis előbb-utóbb megteszi helyettünk, ne segítsünk ebben idő előtt!).

Ha túl dús valaki szemöldöke, akkor vagy egy kozmetikussal szedesse ki szép formájúra, azt már saját kezűleg is könnyen utána lehet igazítani; vagy ha maga esik neki, mindig alulról szedje, a szem felől, soha ne felülről!

Ha megvan a forma, és szerencsénk is van, nem kell vele foglalkozni, elég hetente egyszer a kósza szálakat kitépkedni, és örülni a mázlinknak. A többség utána még bajlódik vele: nem elég hosszú, nem olyan színű, ritka… Mindent meg lehet oldani némi trükkel.








Mindent meg lehet oldani némi trükkel
Színezzünk!

Kétféleképpen lehet megrajzolni a vonalat: vagy ceruzával, vagy ecsettel és porral. Ha ceruzát használunk, csak a szemöldök színével megegyező árnyalatot vegyünk, és nem jó a szemkontúrceruza, mert a szemöldökre más állagú kell; sokkal keményebb, nehezebben kenhető, igazi szemöldökceruza. Vagy egy szemöldökecset (kemény, féloldalas; mintha egy lapos ecsetet ollóval ferdén elvágtak volna), és egy barnás szemhéjpor (hasonló árnyalatban, mint a szemöldök). Ez utóbbi módszerrel természetesebb hatást lehet elérni. Persze ezekkel csak a hosszán és a ritkásságán lehet javítani.

Sokszor probléma az is, hogy nagyon kócos és nem áll szépen. Ezen egy már kifogyott szempillaspirál keféje és némi hajzselé tud segíteni. Először szárazon átfésüljük, aztán nagyon kevés hajzselét rátéve a keferészre átfutunk vele a szemöldökön, majd hagyjuk megszáradni (hallottam hajlakkal is ezt, de el nem tudom képzelni, hogyan csinálja valaki, hogy ne menjen a szemébe és a homlokára, csak a szemöldökére?!).








Ez a forma MINDENKINEK jól áll!
Festett hajhoz

Manapság majdnem minden nő festi a haját. Nagy dilemma, hogy ilyenkor mi legyen a szemöldökkel? Azt is festetni kell, vagy az maradjon természetes színű? Nos, ha nem túl elütő a hajszín, csak néhány árnyalattal sötétebb-világosabb a szemöldöknél, nem kell semmit tenni. Ha valaki vörös vagy szőke lett, pedig eredetileg barna hajú volt, ott már feltűnőbb az eltérés, érdemes megfontolni, hogy hozzáigazítsák-e a szemöldököt. Akár a fodrász a hajfestékkel átfuthat a szemöldökön, akár a kozmetikus festi be, tudni kell, hogy hamarabb kopik le onnan a festék, mint ahogy a hajunk lenőne, gyakrabban kell utánfeste(t)ni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top