Szépüljünk

Egyenletes arcszín kánikulában is!

Biztos, hogy kevés nõ mászkál 30 fokban talpig sminkben, és szerencsére senki nem is várja el tõlünk. De mit használjon az, aki smink nélkül meztelennek érzi magát, sminkben meg ilyenkor kényelmetlen?!







Fotó: Estée Lauder
Nos, a kozmetikai cégek erre is találtak megoldást. Egy csomó sminkelési fázist kihagyhatunk, mert a (főleg) nyáron használatos anyagok megoldják ezt a problémát helyettünk. A krémezés-alapozás-púderezés három különböző anyagát és felvitelét lecsökkenthetjük egyetlen mozdulatra: bekrémezzük az arcunkat. Azért ez jól hangzik, ugye?

Természetesen nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. A kedvenc otthoni krémünket ehhez fel kell váltanunk egy színezett hidratáló krémre.





Jó tudni!

• Vigyázz, hogy egyenletesen kend fel az arcra, egész a hajtőig, fülig, az állcsont alatt befejezve, és mindig tükör előtt krémezz, mert könnyen foltos maradhat az arc!

• Csak akkor nem fogsz csalódunk ebben a termékben, ha elvárásaidat a képességeihez igazítod: színezni fogja az arcot, de az alapozót nem helyettesíti; fényvédőt tartalmaz, de erős napsugárzásnál kevés; egyedül a hidratálásban nyújtja a maximumot!




A színezett hidratálók sokat tudnak, de azért persze nem mindenre alkalmasak. Igaz, hogy tartalmaznak festékanyagok, de nem olyan mértékben, ami helyettesíthetné az alapozót. Aki nyáron is használ alapozót-púdert, annak ez a fedés kevés lehet. Viszont aki nyáron az izzadás, meleg, por… miatt nem alapozza-púderezi magát, csak némi dekorkozmetikumot tesz az arcára, az szeretni fogja ezeket a krémeket. Egyrészt finomak, könnyed állagúak, és könnyen a bőrbe szívódnak, másrészt minden bőrtípusra használhatóak, és mivel mégiscsak hidratáló krémekről van szó, a vízhiányos bőr valódi csodatevői!





A márkák között csak kis különbségek vannak, ezek alapján lehet kiválasztani a mi arcunknak leginkább tetszőt. Akinek érzékeny bőre van, annak a Clarins színezett hidratáló krémje a legjobb, mert garantáltan 100%-osan növényi eredetű. 4 színben kapható, így bármilyen bőrszínhez találhatunk megfelelőt.

Ha valaki nemcsak a hidratálást szeretné megoldani ezekkel a krémekkel, hanem a ránctalanítást is, akkor a Juvena termékét kell választania, ugyanis ez bőrfeszesítő anyagokat is tartalmaz.






Az Estée Lauder krémje azért érdekes, mert csak egyetlen színben kapható. Felrakva az arcra felismeri a bőr pigmentáltságát, és igazodik a bőr színéhez, ezért sötét és világos bőrre is kiváló (így a nyaralás után lebarnulva sem kell másik színűt venni). 


Ezek a krémek általában fényvédőt is tartalmaznak (legtöbbször 10-15 faktorút), nem kivétel ez alól a Dior és a Clinique terméke sem, ráadásul mindkettő 4 színben kapható. Persze a nyaraláskor ez a krém kevés az UV sugarak ellen, de arra úgyis ott a jó öreg napvédő krém.
















Bronzos szín egészségesen


A színezett hidratáló krémek mellett egy kis színt kaphatunk a bronzosító anyagoktól is (nem az önbarnító krémekről van szó!). Lágy textúrájukkal napsütötte arcot, testet varázsolnak, csak azt kell eldöntened, krémes vagy púderes formában szeretnénk-e.
Az Estée Lauder például komplett összeállítással lepte meg idén a hölgyeket, ami bronzosító krémet, púdert és kétféle szájfényt is tartalmaz.
Ha beéred egy változattal, krémből jó választás lehet az Avontól, vagy a Váci utcai MAC-től, míg ha a púdert jobban favorizálod, kihagyhatatlan a Guerlain, vagy a Lancome bronzosító púdere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top