Szépüljünk

Jó munkához jó szerszám kell!

Egy jó sminkhez elengedhetetlenek az igazi szõrbõl készült sminkecsetek. Aki egyszer kipróbálta õket, az tudja, az ecset mennyivel kényelmesebb, mint a szivacs vagy akár a saját ujjad. Te próbáltad már?





Hogyan ismerheted fel az igazit?

Mivel a műanyag ecsetek nem tartósak és nem is túl praktikusak, mindenképpen érdemes beruháznod igazi szőrből készült példányokra. Ha merőlegesen az arcodhoz teszed az ecsetet, és finoman megnyomod, az igazi szőrből készült ecset “belesüpped” a bőrödbe, az érintése finom, puha; míg műszőr társa merevebb és szúrósabb érzésű. Így bármennyire is megéri, ne vedd meg a műszőrt, mert azon kívül, hogy hamarabb megy tönkre, mint a valódiak, még a bőrödet is irritálhatja, főleg ha érzékeny. Ráadásul a valódi szőrből készült ecsettel sokkal könnyebb dolgozni.


Tartsd karban!

Egy-egy darab akár évtizedekig is kitart, ha ápolod. Gondolj bele! Ezek igazi szőrök, hasonlóak a hajadhoz, így nekik is kell a tisztítás. A legjobb




havonta egyszer-kétszer lemosni őket meleg vízzel és lágy szappannal vagy samponnal. Folyó víz mellett mosd ki a felgyülemlett szennyeződést, majd törölközővel finoman nyomkodd ki a vizet belőle, aztán távol a meleg radiátortól, szobahőmérsékleten hagyd megszáradni. Ha figyelsz ezekre az apróságokra, tényleg örök életű társaid lesznek a sminkelésben.



Amire szükséged lehet

És nincs is szükség sok ecsetre. Egy nagy púderecset mindenképpen kell, evvel a fölösleget lehet leszedni az arcról, és nem felrakni vele (ahhoz a zsebes puffni szükséges!). Ezt általában bárányszőrből készítik, nagyon finom puha, szinte simogatja az arcot. Nagyon jó választás a Kryolan púderecsete (3.500,-). Ha szeretnéd a nesszeszeredben hordani, egy miniecset a legmegfelelőbb erre (6.400,-), ez a legkisebb táskában is elfér.






Egy nagy púderecset mindenképpen kell

A pirosítóhoz egy picit laposabb, lekerekített fejű ecset jó, ami ne legyen túl széles, mert akkor a pirosító is olyan szélesen kerül az arcra, és úgy fogsz kinézni, mint aki 40 fokos lázban ég. Itt is jó választás a Kryolan (3.000,-), de nyugodtan megvehető a Lancôme (7.400,-), vagy az Yves Saint Laurent (8.700,-) ecsete is.






Ha porral szeretnénk a kontúrt meghúzni

A szem alatti karikák eltüntetéséhez a korrektorecset lesz segítségünkre. Érdekessége, hogy ez nem valódi szőrből készül, hanem egy japán szintetikus nylonszálból, az ún. takalonból. Ezzel a lapos fejű, merevebb szálakból készült ecsettel teljesen be tudod fedni az elkendőzni kívánt sötét karikákat. Pl. ParisBerlin ecset 2.500,-.







Kedvenc lelőhelyeink

Kryolan »
Petra ecsetek »
A professzionális márka »


A szem kontúrozására kétféle ecset használható. Ha valaki tusvonalat szeretne húzni, a nagyon vékony, hegyes ecsettel tökéletes vonal készíthető (megfelelő gyakorlat megszerzése után); vagy ha porral szeretnénk a kontúrt meghúzni, egy lapos, ferdén vágott ecsettel tegyük. A ParisBerlin ecsete kiváló, de a Douglasban kapható Petra ecset is jó, nem drága (1.190,-), és valódi szőrből készült.






Ha valaki tusvonalat szeretne húzni

A szemhéjpúder felviteléhez vagy szivacsos végű applikátort használj (ha nincs a szemhéjporhoz, az M.Jaggi márkája 250,-ért kapható), vagy nagy fejű, lapos végű ecsetet, ezzel könnyebben felviheted a port. Ha nagyon sötét színnel sminkeled magad, vagy selyemport használsz, inkább applikátorral dolgozz, így megelőzheted, hogy a fölösleges por a szem alatti karikákon landoljon. Az applikátor úgyis csak pont annyi port vesz föl, amennyit fel tudsz használni, az ecsettel viszont nagyon lehet “porolni”.






A tartós, pontos rúzsozáshoz elengedhetetlen a rúzsecset

A tartós, pontos rúzsozáshoz elengedhetetlen a rúzsecset. Ha valaki csak egyetlenegy ecsetet engedhet meg magának, akkor az a rúzsecset legyen. Ha ki van rúzsozva a szánk, az automatikusan odavonzza a tekintetet, így kutya kötelességünk maximálisan pontosan dolgozni. A rúzst a tubusból közvetlenül a szánkra tenni semmiképpen sem tudjuk precízen felvinni, de ecset segítségével a szánk sarkába is szépen lehet felvinni. A ParisBerlin összecsukható ecsete (2.400,-) ráadásul nem maszatolja össze a nesszeszert sem.

Fotók: Petra ecsetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top