Szépüljünk

Mit rejt az ideális neszesszer?

Szívesen magaddal vinnéd reggelente a fél fürdõszobát, de egy korlátozott méretû nõi táskába kell passzíroznod mindent? Az arany középút, mely minden feltétlenül szükséges kelléket tartalmaz, mégis kis helyen elfér.







Másképp állítjuk össze a neszesszerünket télen és nyáron, ha munkába, színházba vagy buliba megyünk, és ha a táskánk nagy vagy éppen kicsi. Fejtörést okoz ugyanis, hogyan válogassuk ki a legszükségesebbeket, ha a megszokott fekete táskánkból át kell pakolni a bordóba, ami jóval kisebb, de az aznapi ruhánkhoz mégiscsak jobban megy. Persze azt sem szeretnénk, ha az elkenődött szemhéjfestékünket nem lenne mivel korrigálnunk, vagy egész nap felszaladt harisnyában kellene járkálnunk. Nem könnyű tehát minden szempontot figyelembe véve tökéletesen összeválogatnunk a neszesszerbe valókat.



Kattints a képekre a
nagyobb verzióhoz!








She száfény a DM-től Ára: 899,-







Spórolós megoldás: Manhatten Clearface alapozó Ára: 1.399,-

„Minimál csomag” – az alkalmi neszesszer


Ha színházba vagy buliba megyünk, nem szükséges sok mindent magunkkal vinnünk. Egyrészt viszonylag rövid időről van szó, amire előzőleg „órákig” készülődtünk, hogy sminkünk, frizuránk, és öltözékünk tökéletes legyen. Másrészt a retikülünk sem mindennapi méretű, hanem annak kicsinyített változata. Ezért néhány papírzsebkendőn, tic-tac-on vagy rágón kívül elég, ha az alkalmi sminkhez használt szájkontúrceruzánkat, rúzsunkat vagy szájfényünket visszük magunkkal arra az esetre, ha egy kis kiigazításra lenne szükségünk. Ezen kívül már csak a korrektor, a púder, egy mini tükör és egy mini fésű hiányzik, amit mindig érdemes magunknál tartani.




„Alapcsomag” – a mindennapi neszesszer

Ha reggel elmegyünk otthonról, és csak este érünk haza, érdemes több dolgot tennünk a neszesszerünkbe. Indulás előtt általában sminkelünk, többnyire még akkor is, ha elaludtunk, ezért az alapozót nem fontos magunkkal vinnunk. Kivéve persze, ha az autóban sminkelünk a dugóban, vagy a piros lámpánál állva.








Luxus megoldás: Lancôme korrektor paletta Ára: 8.800,-










Spórolós megoldás: Artdeco ceruzás korrektora Ára: 2.690,-



• A korrektor jól jön , ha
napközben a fáradtságtól megjelennek szemünk alatt a karikák, esetleg arcunkon egy pattanás.









• A szájkontúr ceruzát, a rúzst és a szájfényt semmiképp se hagyjuk otthon, mert nagy hasznát vesszük az ebéd utáni helyreállításnál, amikor nyoma sincs már a csodásan kifestett reggeli ajkaknak.






Luxus megoldás:
Yves Saint Laurent szájfény
Ára: 4.900,-

• A szemceruza és a szemspirál akkor nélkülözhetetlen, ha véletlenül





Luxus megoldás: Esteé Lauder Magnascopic Ára: 6.300,-
megdörzsöljük a szemünket, vagy könnyezünk, és





Spórolós megoldás:
AVON 2 az 1-ben szájfény és hosszabbító szempillaspirál
Ára: 1.299,-
szétmaszatoljuk a festéket. Ha reggel szemhéjfestéket is használtunk, érdemes azt is magunkkal vinnünk. Praktikusabb a teljes színskálát tartalmazó készlet helyett a szükséges színeket külön tégelyes kiszerelésben beszereznünk.



• Ne felejtsük el a kisfésűt, a kistükröt, a papírzsebkendőt, és a rágót vagy tic-tac-ot sem.

• Ezen kívül érdemes mindig magunknál tartani egy mini tisztasági betétet vagy tampont is, hogy ne érjen meglepetés.

• Télen a fűtéstől, nyáron a melegtől és a légkondícionálóktól könnyen kiszáradhat a kéz, az ajak, és a szem környéke, ezért egy mini kiszerelésű hidratáló kézkrémet





Nivea DRY golyós dezodor Ára: 499,-
, ajakápolót, valamint arc- vagy szemkörnyékápolót feltétlenül tegyünk be.







AVON Active pure deo Ára: 599,-
• Ne feledkezzünk meg a dezodorról sem. Nem szükséges az egészet cipelnünk, érdemes beszereznünk egy kisebb kiszerelésűt vagy egy termékmintát útravalónak.

• Egy körömcsipesz és körömreszelő sem jön rosszul, ha véletlenül betörik a körmünk.


• Akinek önálló életet élő haja van, tegyen be egy mini zselét vagy hajlakkot, mert előfordulhat, hogy a reggel szépen beállított tincsek rövid ideig engedelmeskednek csak.


• Sebtapaszt is érdemes magunkkal vinnünk arra az esetre, ha feltöri a lábunkat a cipő, vagy elvágjuk a kezünket.







 



Ha ekkora választékból sem sikerült az ideális nesszeszert összeállítanod, kérdezd bátran Kilin Gyöngyi sminkes szakértőnket!

Tovább »
„Extra csomag” – amire a férfiak azt mondják: „túlzás”


Szerintük túlzás, szerintünk szükséges. Legalábbis sokan vannak, akik nem kockáztatnak, inkább cipelnek. Az ilyen neszesszer az alapcsomag bővített változata, nagyobb táskával, erővel és lelkesedéssel rendelkezőknek. A legszükségesebb dolgokon kívül tartalmazza az alapozót, egy sminklemosó törlőkendőt, egy nedves kéztörlőt, egy fejfájáscsillapítót, egy görcsoldót, egy kisollót, egy biztostűt, és egy sima tűt mini cérnával. Nylonharisnyás, szoknyás időszakban pedig egy pótharisnyát is, de minimum egy átlátszó körömlakkot, ami feltartóztatja a felszaladt szemet további útján. Fogkefe és fogkrém helyett az extra csomagba bekerülhet egy-két fogpiszkáló, sőt akár egy hirdratáló arcpermet is, ami jól jön a szárító nyári melegben, vagy a légkondícionált téli időszakban.









Hol? Mit? – ABC lista

 Art Deco: Douglas Parfümériák, House of Beuty, Marionnaud
 AVON: tanácsadónőktől
 Esteé Lauder: Douglas Parfümériák
 Lancome: Douglas Parfümériák, House of Beuty, Marionnaud
 Manhattan: drogériák és hipermarketek
 Nivea: drogériák és hipermarketek
 She: DM – Drogerie Markt
 Yves Saint Laurent: Douglas Parfümériák, Marionnaud











Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top