Szépüljünk

Mennyibõl nõ a nõ?

Tõlünk, nõktõl a környezetünk és sokszor mi magunk is elvárjuk, hogy olyanok legyünk, mintha a címlapról léptünk volna le: ápoltak, divatosak, kívánatosan barnák... Ez amellett, hogy rengeteg idõt és energiát igényel, pénztárcánkat sem kíméli.





Arra kerestük a választ, mennyibe kerül nőnek lenni – fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz járni – egy-egy találomra kiválasztott fővárosi és vidéki szalonban. A „felmérés” csak a legtöbb nő által rendszeresen igénybe vett szolgáltatást tartalmazza, nem térünk ki a különböző speciális – például testfeszesítő, fogyasztó, végleges szőrtelenítést ígérő – kezeléskre.

Fodrász


Felmérésünk képzeletbeli hölgyei havonta kétszer járnak fodrászhoz. Egyik alkalommal csak vágást és szárítást, a másik alkalommal melírt is kérnek. Hajuk félhosszú, nem igényel különösebb kezelést vagy speciális szereket.
Budapest: Egy VI. kerületi, átlagosnak mondható szalonban a mosás, vágás és szárítás 3500 Ft, a melír 4500 Ft.
Vidék: Az egyik miskolci fodrászatban a mosás, vágás és szárítás 1660 Ft-ba kerül. A melír 1200 Ft.


Kozmetikus


Ha az ember lánya szép, egészséges bőrt szeretne, havonta egyszer illik ellátogatnia kozmetikusához egy arckezelésre. Emellett az egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatás a szempilla és a szemöldök festése. Hogy a kiruccanás pihentető is legyen, kérjünk arcmasszázst is. Nézzük, hogy mindez mennyibe kerül!
Budapest: Alap arckezelés: 4800 Ft, arcmasszázs 1100 Ft, szemöldök festés 600 Ft, szempilla festés 600 Ft.
Vidék: Az egyik debreceni szalonban az alap arckezelés ára 2990 Ft, arcmasszázst 590 Ft-ért kérhetünk. A szempilla és szemöldökfestésért egyaránt 350-350 forintot kell fizetnünk.













Manikűrös


A legtöbb nő a manikűrösnél műkörmöt csináltat vagy saját körmét erősítteti meg zselével, és ennek lakkozását kéri a szakembertől. Nézzük, mennyibe kerül ez utóbbi!
Budapest: 4000 Ft az erősítés, 800 Ft a francia lakkozás.
Vidék: Hévízen érdeklődtünk, ahol a zselés erősítést 3000 Ft-ért, a francia lakkozást 600 Ft-ért vállalta a manikűrös.


Szolárium


Ilyenkor, tavasszal minden nő szeretné gyorsan elérni azt a fokú barnaságot, amellyel már bátran fel lehet venni egy dekoltált felsőt vagy egy térdig érő szoknyát. A legegyszerűbb megoldás a szolárium lehet. Heti két alkalom négy héten át elegendő a tavaszi kezdőszínhez.
Budapest: A XIII. kerületben, állószoláriumban alkalmanként 350 Ft-ért barnulhatunk. A tíz alkalmas bérlettel kevesebbe kerülne egy-egy alkalom, de mi most szigorúan ragaszkodtunk a meghatározott mennyiséghez.
Vidék: Érden ugyanezért a szolgáltatásért 150 Ft-ot kell leperkálnunk.


Kozmetikumok, illatszerek


Egy vérbeli nőnek szüksége van még sminkszerekre – legalább egy szempillaspirálra és egy rúzsra -, arc- és testápolókra, parfümre…
A választék óriási, az igények és az árak nagyon eltérőek. Árvadászó körutunk során azt tapasztaltuk, hogy az egyes termékek között többtízezres árkülönbségek is lehetnek minőségtől és a márka exkluzivitásától függően.
A fenti minimum kelléktárra ezért egy átlagárral számoltunk: a szempillaspirál kétezer, a rúzs és a testápoló ugyanennyi, az arckrém és a parfüm 10-10 ezer. Feltételezve, hogy mindezekből kéthavonta egyet veszünk – kivéve a testápolót, amelyből kettőt – havonta 13 500 Ft-tal számolhatunk, vidéken és a fővárosban egyaránt.


A valóság


Tedd a szívedre a kezed: költesz te ennyit magadra havonta? Vagy éppen ellenkezőleg, nem elégszel meg ennyivel?
Az egyéni igények nagyon eltérőek lehetnek. Az egyik nő kozmetikusra költ többet, a másik feszesítő, karcsúsító szerekre költ csillagászati összegeket. Vannak, akik a sminkszerek bolondjai, megint mások inkább wellness kezelésekre, masszázsra nem sajnálják a pénzt. Te melyik csoportba tartozol? Készíts magadnak egy kis költségvetést, tanulságos lehet!
































 

 Budapest


 Vidék


 Fodrász


11 500 Ft


 4 520 Ft


 Kozmetikus


 7 100 Ft


 4 280 Ft


 Manikűr


 4 800 Ft


 3 600 Ft


 Szolárium


 2 800 Ft


 1 200 Ft


 Kozmetikum, illatszer


 13 500 Ft


 13 500 Ft


 


 39 700 Ft


 27 100 Ft








Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top