Szépüljünk

Nyári smink

A nyári rekkenõ hõségben sokunkban felmerül a kérdés: milyen sminket viseljünk, hogy egész nap vonzó és friss látványt nyújthassunk? Szükséges-e egyáltalán? Alábbi tippjeinkkel ebben próbálunk segítséget nyújtani.

• Lehetőleg kerüljük az alapozó és púder együttes használatát, ugyanis ez a kombináció a nagy melegben nem működik, és bizony sajnos lefolyik.







Fotó: L’Oréal Paris

• A legcélszerűbb ilyenkor színezett hidratálót használni: ha bőrünk átfényesedik, megizzad, láthatatlanul fel tudjuk itatni, korrigálni.







Extra tipp!
Amennyiben nincs színezett hidratáló termék a tarsolyunkban, keverjük ki mi magunk: a hidratáló krémünkbe tegyük egy kis adag alapozót (így a fedést mi magunk tudjuk szabályozni), és máris kész a csodafegyver!

• Korrektort viszont lehet, és célszerű is használni, hiszen a szemünk körül nem jellemző az izzadás, azonban célszerű púderrel fixálni.





• A megfelelő korrektorozást követheti a megszokott szemhéjfestésünk, bár  tanácsos a nagy melegben visszafogottabb, vízálló, vagy kenődésmentes verziót használni.







Kedvencünk

Az arcfrissítő permet, a nyári meleg kihagyhatatlan kelléke, amivel felfrissülhetünk, és egyben rögzíthetjük a sminkünket is (Szentkirályi, La Roche-Posay).







• A vízálló szempillafesték (most különösen ajánlatos, a forró nyárra való tekintettel) és vízálló szemceruzáink is a reneszánszukat élhetik.

• Arcunkra pasztellszínű, természetesnek tűnő árnyalatú arcpírt vigyünk fel, lehetőleg krémes állagút. A bronzosító is használható, azonban csakis akkor, ha bőrünk hibátlan, és már van egy kis napsütötte színe.

Ne feledjük, hogy a fények felnagyítják a bőrhibákat!

• Ajkunkra ruházatunkkal, vagy természetes ajakszínünkkel harmonizáló szájfényt használjunk!












Lesd el lépésről lépésre a sztárok titkait, kattints ide:
Könnyű nyári smink – Jennifer Love Hewitt

További kérdéseiddel keresd fel bátran szakértőinket!

Kilin Gyöngyi – Make up artist
Haizer Tímea – Kozmetikus
Dr. Asbót Júlia – Bőrgyógyász


Fórum:
Minden, ami smink!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top