Szépüljünk

Hibátlanul

Hiába a gondos sminkelés, ha kendõzetlen bõrhibák éktelenkednek orcánkon! Semmi pánik, a <b>korrektor</b> ebben siet a segítségünkre! Sminkiskolánk második részében megtanulhatod, hogyan használd helyesen ezt a varázseszközt!







„Arcformázás”

Korrektorral és alapozóval is formázhatod az arcod: sötétebb színnel árnyékolhatsz, világossal kiemelhetsz. Az előbbit használd a halántékon, a járomcsont alatt és az orr oldalsó részein. Az utóbbival emeld ki a járomcsontod, a szem alatti területet, a szemöldökcsontot és az orrnyerget. Az átmeneteket alaposan dolgozd el!







Fotó: Estée Lauder
Mire jó a korrektor?

A legtöbb nő a pattanások elkendőzésére és a szem alatti karikákra használ korrektort, pedig az alapozónál magasabb pigmenttartalmú fedőkrémekkel akár a száj körvonala is újrarajzolható.

Milyen színű legyen?

Ha csak egy korrektorod van, az legyen a bőröd színével megegyező vagy annál egy árnyalattal világosabb.

A profik azonban több színt használnak: sárgás árnyalatút a szem alatti karikák eltüntetésére, legalább egy világosat és egy sötétebbet az arc formázására, enyhén zöldbe hajlót a pirosság (például pattanások) fedésére.








Ecsetes végű megoldás – Touche Eclat (Yves Saint Laurent)
Kiszerelés és állag


• Stift: Az egyik legelterjedtebb változat a krémes, szilárd korrektorok esetében. Nem célszerű közvetlenül használni, mert nem lehet vele pontosan dolgozni.

• Szivacsos applikátorral: Gyakori kiszerelés a folyékony korrektorok esetében. Kezdőknek ideális ez a forma. Könnyű vele dolgozni, bár nem olyan precíz, mint az ecset.

• Toll- és ceruzaforma: Használata egyszerű, csak át kell satíroznod a kívánt területet. Ha folyékony állagot rejt a csomagolás, ügyelj arra, nehogy a szükségesnél nagyobb mennyiséget tekerj ki a tollformából.





Többfunkciós korrektor és szemhéjalapozó – E. Funkhouser


• Tégelyes: Használata kényelmes, de fokozottan ügyelni kell a higiéniára. A kezedről baktériumok kerülhetnek a tégelybe, így a fertőzött korrektor bőrproblémákat okozhat. Használj inkább ecsetet!

• Tubus: A profik ezt a változatot kedvelik a leginkább. Kis mennyiséget nyomj a kézfejre, majd innen ecset segítségével vidd fel. Az árnyalatokat keverheted is.


Hogyan használd?

Alapozás után – vagy ennek hiányában a smink első lépéseként – vidd fel a bőrre. Szerezz be egy korrektorecsetet, melynek vékony hegye precíz felvitelt tesz lehetővé. Az eldolgozáshoz használd a mutatóujjad, melynek melegétől beleolvad bőrödbe és láthatatlanná válik a fedőréteg.







Kenődésgátló szivacsos korrektor Double Wear – Stay-in-Place SPF 10 – Estée Lauder
• Szem alatti karika:
A szemzugtól kifelé, pöttyözve vidd fel a bőröd színénél világosabb korrektort, majd a mutatóujjaddal lágyan ütögesd a festéket a bőrbe. Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy a szem körüli vékony és érzékeny bőr megnyúljon, ráncosodjon.

• Külső szemzug: Az alsó és felső szempillák találkozásánál látható sötét területet a legtöbb nő kifelejti a korrektúrázandó területek közül, pedig a tekintet élénkebbnek, frissebbnek tűnik, ha ide is kerül egy kis festék.

• Szemhéj: Tartósabb lesz a szemhéjfestés, ha ujjbeggyel eldolgozol egy cseppnyi alapozót a szemhéjadon, és erre viszed fel a színt.

•





Korrektorecsetek (BőszEcset)
Pattanás:
Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású terméket válassz, amely nemcsak elfedi a pattanást, hanem segít megszabadulni is tőle. Kézzel ne piszkáld ezt a területet, mert csak ronthatsz a helyzeten; használj ecsetet és tisztítsd rendszeresen.

• Árnyék: A markáns árnyékokat – az orrcimpák tövében vagy a nevetőráncoknál – egy leheletnyi korrektorral tompíthatod. A szem alatti táskák méretét ugyanígy csökkentheted: a duzzanat alsó vonala alá – az árnyékos területre – vidd fel ecsettel a korrektort.

• Hajszálér: A vonalakat követve vidd fel a korrektort, majd dolgozd el az átmeneteket.

• Ajakvonal: Korrektor és szájkontúr segítségével valósággal újrarajzolhatod ajkaid körvonalát. Vigyázz, egy picit csalhatsz, de túl nagy változtatás esetén kiderül a turpisság!

• Komolyabb bőrhiba: A kifejezetten erre a célra kifejlesztett, erős fedőképességű camouflage (álcázó) vagy korrekciós típusú készítményekkel orvosolható a probléma. (Olvastad már az erről szóló cikkünket? Ha nem, kattints ide!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top