Szépüljünk

Frissülj, szépülj villámgyorsan!

Fáradtnak, nyúzottnak és csúnyának érzed magad, pedig rövid idõn belül szépnek, frissnek, kívánatosnak és üdének kellene mutatkoznod? Ötleteinkkel és néhány apró trükkel pillanatok alatt ráncba szedheted magad.

Állandóan versenyt futunk az idővel, és általában többször vagyunk fáradtak, elgyötörtek, mint frissek és kipihentek. A levertség azonban külsőnkön is megmutatkozik, ezért azokra az esetekre, amikor a nagy rohanás miatt nincs elég időnk feltöltődni és szépülni, érdemes bevetnünk egy-két praktikus villámtrükköt, melyek segítségével gyorsan helyreállíthatjuk külső-belső egyensúlyunkat, és megszépülhetünk.

Szépülj és regenerálódj…






…1 perc alatt







• Jeges lemosás
A szem körüli karikák, duzzanatok eltüntetésére kiváló, ha szemünk környékét jégkockával áttöröljük. Ha arcunkat is átdörzsöljük vele, bőrünk feszesebb és rózsásabb lesz. Hatékonyabb, ha zöld teából készítünk jégkockát.
• Pihentető nevetés
Már egy perc nevetés is pihentet, frissít, javítja a hangulatunkat és erősíti az immunrendszerünket.
• Másnaposságűzők
Ha előző nap kicsit felöntöttünk a garatra, igyunk savanyúuborka-levet, egy pohár szódabikarbónás vagy langyos, sós vizet, kakukkfű- és rozmaringteát.






…5 perc alatt



• Frissítő arcmasszázs
Vonásaink kisimulnak, és szinte megújulunk, ha egész arcunkat a homloktól a halántékon és a szemkörnyéken át egészen az állig erélyes, körkörös mozdulatokkal háromszor átmasszírozzuk. A halántékon a szemöldökök végétől 2 cm-re levő pontokat érdemes erősebben megnyomnunk.
• Lábfeszülés enyhítése
A fáradt, elgyötört, ólomnehéz lábakat pár perc alatt megnyugtathatjuk, ha hanyatt fekve fenekünket a falhoz nyomjuk, lábainkat pedig függőlegesen, gyertyaállásban nekitámasztjuk. Nem csak a lábunk, egész testünk felfrissül néhány perc fejenállástól.






…20 perc alatt




• Szemnyugtató borogatás
Hatékonyan küzdhetünk a fáradt szem, a duzzadt szemhéj és a táskák ellen, ha nyers burgonyát vagy néhány szelet uborkát teszünk rá. A vérkeringést serkentő ginszeng pedig segít eltüntetni a szem alatti sötét karikákat.






Vitalizáló arcpakolással rövid idő alatt látványosan felfrissül és megszépül a fáradt arcbőr
• Szépítő arcpakolások
Hidratáló, vitalizáló arcpakolással vagy borogatással rövid idő alatt látványosan felfrissül és megszépül a fáradt, fakó, színtelen arcbőr. A ránctalanító hatású reszelt alma-tejszín és a frissítő túró-citrom-ásványvíz pakolás, illetve a kamillás borogatás áldásos hatású.
• Jóga, tudatos lazítás
Néhány pihentető, lazító jógagyakorlat után úgy érezhetjük magunkat, mintha kicseréltek volna. A jóga segít lelassulni, befelé figyelni, félelmeinket elengedni és testi-lelki harmóniánkat megtalálni.
• Frissítő önmasszázs
Fürdés után masszírozzuk bőrünkbe a testápolót körkörös mozdulatokkal lábfejtől felfelé és kívülről a szív felé haladva.






…1 óra alatt




• Futás vagy séta friss levegőn
A szabad levegőn mozgás javítja a vérkeringést, ami nemcsak pihentet, de bőrünknek természetes színt és üdeséget ad.
• Szauna
Energiánkat hamar visszanyerhetjük egy kiadós szaunázással, melynek során távoznak testünkből a méreganyagok, javul a vérkeringésünk és izmaink ellazulnak.
• Frissítő fürdők
Serkenti a vérkeringést, ezáltal frissítő és bőrszépítő hatású az ásványvizes fürdő, valamint a citrom-, narancs- vagy rozmaring-aromafürdő.






…1 nap alatt









Semmitől nem regenerálódhatunk és szépülhetünk jobban, mint egy nagy, pihentető alvástól
• Pihentető alvás

Semmitől nem regenerálódhatunk és szépülhetünk jobban, mint egy nagy, pihentető alvástól. Ha este két-három csepp levendula-illóolajat cseppentünk a párnánkra, még nyugtatóbb alvásra számíthatunk.
• Egy kis wellness
Szépít, pihentet és erősít, ha megengedünk magunknak néhány óra kényeztetést. Jótékony hatású a test- és a talpmasszázs, a gyógyfürdőzés, a szaunázás, amit ha egy kis friss levegőn mozgással is kombinálunk, teljes lesz a felfrissülés.
• Tisztító táplálkozás, sok folyadék
Ha fáradtak, elgyötörtek vagyunk, segíthet, ha legalább egy napig könnyedebb ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat és gabonaféléket fogyasztunk, a nap folyamán megiszunk legalább 1,5 liter ásványvizet és gyógyteát, valamint kerüljük a szervezetet megterhelő méreganyagokat. A hatás a bőrünkön is meglátszik.
• Szépítő kozmetika
Bőrünk meghálálja a tápláló kozmetikai eljárásokat, a különféle vérbőségfokozó pakolásokat, a kollagénlapos, az oxigénes, valamint az ultrahangos kezeléseket.





A megmentő smink

…5 perc alatt

Használj három alapvető eszközt: korrektort a szem alatti sötét karikákra, babarózsaszín arcpírt az orcákra (a narancsos, barackos pír normál esetben szép színt ad a meleg típusú arcnak, de ha friss, üde arcbőrt szeretnénk elérni a fakó, sápadt helyett, a babarózsaszín a kötelező!), és sok-sok spirál, ami élénkké és csillogóvá teszi tekintetünket. Ezeket akkor is tegyük fel, ha csak 5 percünk van!


…10 perc alatt





Ha esetleg 10 percünk is akad szörnyű állapotban lévő arcunk „renoválására”, kezdjük egy finom arcradírozással, amivel felfrissítjük arcunk vérellátását, így máris éveket fiatalodhatunk. Kedvenc krémünk bőséges felvitele után az arc fakó színét az alapozóval fedjük el. A legminimálisabb púderezés után (tényleg keveset tegyünk, ne mattítsuk le teljesen, mert minél csillogóbb a bőr, annál egészségesebbnek tűnik), a babarózsaszín arcpírral optikailag teljesen rendbe hozhatjuk arcunkat. A szemhéjporból csak a világos, csillogó, selyemfényű színeket válasszuk.

Kevés és lehetőleg ne fekete kontúrt használjunk, hanem finomabb színt: szürkét, esetleg barnát. A legjobb persze egy olyan szín lenne, ami feltűnő és még nem látták rajtunk, mert akkor azon akadna meg az emberek szeme, és nem a kialvatlanságunkon. A szájra csak szájfényt tegyünk. Minél csillogóbb, annál jobb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top