Szépüljünk

Tüntessük el végleg a bõrhibákat!

Mit tegyél, ha már nem tudsz együtt élni a zavaró bõrhibával, ha az alapozó nyújtotta „álca” már nem elég, és ha már a szelíd gyógykrémek sem hatnak? Ne csüggedj, vedd fel végleg a harcot, és válassz velünk új módszert!





Hámlasztás









Tippünk: L’Oréal Refinish mikrodermabráziós szett
A hámlasztás során felgyorsítjuk a bőr megújulásának folyamatát: a károsodott felszíni sejteket eltávolítjuk, hogy felszínre engedjék a mélyebben fekvő, egészségesebb, fiatalabb sejteket.

Bőrhibák esetén a felületi hámlasztás – idetartozik a legtöbb otthon használható bőrradír – nem elég. A látványos eredményhez közepes mélységű vagy mélyhámlasztás szükséges.

Az egyik legfelkapottabb mechanikai hámlasztóeljárás a dermabrázió, a bőr mechanikai lecsiszolása. Ennek során nagy nyomás alatt alumínium mikrokristályokat juttatnak a bőr felszínére, amelyek eltávolítják a bőr felszínén összegyűlt elöregedett és elhalt sejteket. Ezt a módszert gyakran használják az aknés hegek kezelésére.

Kémiai hámlasztással kezelhetők a felszíni elszíneződések, májfoltok; esetenként kevésbé láthatóvá válnak a szem alatti sötét karikák. A kezeléshez leggyakrabban gyümölcssavat (AHA) vagy glikolsavat használnak különféle koncentrációban.





Villanófény



Az intenzív pulzáló fény (más néven IPL vagy villanófény) a kozmetikai eljárások egyik legújabb és leghatékonyabb módszere. Különlegessége abban rejlik, hogy a bőrfelület megsértése nélkül a bőr minden rétegére hat. A kezelés során a nagy energiasűrűségű, széles spektrumú fény 2–4 mm mélységben hatol a bőrbe, majd ott hőenergiává alakulva serkenti a kötőszöveti sejtek kollagén- és elasztintermelését.







IPL-kezelés

Egy kezelés mintegy fél órát vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes, nincs szükség érzéstelenítésre vagy fájdalomcsillapításra, így akár egy hosszabb ebédszünetben is elvégezhető.

Hatékonyan kezelhetők vele az öregségi foltok, a májfoltok, a rozácea. Nem mellesleg ránctalanító hatása is van.

Ha bővebb információt szeretnél a villanófényről, Kattints ide!





Lézer









Erbium-YAG lézer
Az esztétikai beavatkozások túlnyomó részét lézerrel végzik. Évente több ezren választják ezt a bőr szempontjából drasztikus, de kétségkívül hatékony módszert.

A közhiedelemben elterjedt „lézer” valójában többféle típust takar, melyek közül – a konkrét eset ismeretében – a szakembernek kell kiválasztania a megfelelőt.

A CO2-lézer kiváló szemölcsök eltávolítására, az argonlézer tetoválások eltüntetésére, a rubinlézerrel megszabadulhatunk az anyajegyektől, az erbium-YAG lézerrel lecsiszolható a bőr…

Hogyan működik? Lézerrel a feleslegesnek ítélt szövetben termikus változást idéznek elő. A bőrszövet a generált hőfoktól függően megváltoztatja állapotát vagy elpárolog. Igen magas hőfokon a lézer sebészkésként funkcionál.






CO2- lézer

A népszerű lézeres bőrmegújítás során egy nagyon vékony bőrréteget égetnek le a bőr felszínéről. A kezelt felület ugyan nem vérzik, de az égési sebekhez hasonló égető fájdalom jelentkezik. A gyógyulás során frissen képződött hámréteg kárpótlás a kellemetlenségekért: fiatalabb, üdébb, feszesebb.

Pigmentfoltok lézeres kezelése során a melanin elnyeli a lézerfényt, majd a hő hatására elpusztulnak a pigmentált hámsejtek.

A tetoválások eltüntetése hasonló: a lézersugár nyom nélkül halad át a bőr rétegein, a sötét színű tetoválásban viszont elnyelődik. Ettől a festék szerkezete megváltozik, elhalványodik.


Ha a témáról bővebb információt szeretnél, Kattints ide!








 Ha lemaradtál a sorozat előző részeiről, itt bepótolhatod!


1. rész: Mik azok a bőrhibák? Kattints ide!
2. rész: Hogyan korrigálhatjuk sminkkel a bőrhibákat? Kattints ide!
3. rész: Milyen krémekkel csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket? Kattints ide!


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top