Szépüljünk

Kötelezõ arcápolás harminc év felett

Harmincon túl bõrünkön a felfokozott életvitelnek és a stressznek köszönhetõen megjelennek az elsõ ráncok. Ekkor már az alapbõrápoláson túl sokoldalúbb arcápolásra van szükség.





 Ahogy az évek múlnak, bőrünk folyamatosan változik








Harmincéves kor felett a bőrünk nedvesség- és zsírtartalma csökken, az izomtónus lazul, a vérkeringés és az anyagcsere lassul, a sejtek újratermelődése pedig egyre nehezebb folyamat, szervezetünk nem termeli tovább a fontos bőrtámasztó fehérjét, a kollagént, hanem a meglévő fehérjeállományt hasznosítja. Ennek következtében jelennek meg a ráncok, a cellulitisz, a száraz bőr, valamint indul el az öregedési folyamat.


 






 Fókuszban a saját bőrtípusunk


Elnézve a drogériák csodaszép csomagolásba rejtett és kecsegtető márkajelzéssel ellátott termékektől roskadozó polcait, a tökéletes szemránckrém, frissítő maszk vagy bőrformáló szérum kiválasztása már nem is tűnik olyan egyszerűnek. Mielőtt bármilyen otthoni bőrápolási folyamatba kezdenénk, célszerű bőrdiagnózist végeznünk. Ezzel gondosan megtervezhetjük és egyénre szabhatjuk az otthoni arcápolási programot.


A bőrápolást minden esetben a tisztítással kezdjük. Fürdőszobánk polcán kötelezően jelen kell, hogy legyen egy tisztítótej és bőrfrissítő tonik, amelyeknek a smink, valamint a bőrfelületre rakódott szennyeződések eltávolításában van szerepük.






 Miért is fontos annyira a megfelelő tisztítás?


 
Fotó:








Tisztítópáros a Biothermtől
A tisztítótej és tonik előkészíti bőrünket a különböző krémek bevitelére, továbbá segíti a hatóanyagok tökéletesebb felszívódását. Mivel a különböző speciális készítmények csak tiszta bőrön tudják kifejteni a hatásukat, így első lépésben tisztítunk, és minden esetben csak ezután visszük fel az adott krémet, gélt, maszkot vagy éppen koncentrátumot. Míg a tisztítótej szappanmentes, lágy emulzió és a pórusokig hatolva megbízhatóan tisztít, bőrpuhító, hidratáló és kondicionáló hatása javítja a bőr struktúráját, a bőrfrissítő tonik bőrtípustól függően alkoholmentes vagy enyhén alkoholos fajtája gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő szereppel bír.





 Hidratálás






Bőrünk normál helyzetben is folyamatosan vizet párologtat, azonban a mostani száraz, hűvös, szeles időnek és a fűtött lakásoknak köszönhetően még többet veszít nedvességtartalmából. A tökéletes bőrtáplálás alapfeltétele a saját bőrtípusnak megfelelő helyes hidratálókrém megválasztása, amelynek optimális esetben könnyen, gyorsan és maradéktalanul felszívódó, lágy emulziónak kell lennie. A hidratálókrémek közül célszerű fényvédő filterrel ellátottat vásárolni, amely védelmet nyújt az UVA- és UVB-sugarak sérülést okozó és öregítő hatásai ellen, valamint gátolja a szabad gyökök kialakulását.







Speciális készítmények a még tökéletesebb arcápoláshoz
Ha nap mint nap hidratálunk, normalizáljuk a bőrműködést, javítjuk a bőr rugalmasságát és ellenálló képességét, valamint finoman szabályozhatjuk a faggyútermelést. 
 
Akik biztosra szeretnének menni a hidratálást illetően, azoknak ajánljuk a nappali krém mellé annak éjszakai változatát is beszerezni. A két krém felerősíti egymás hatását. Ráadásul az éjszakai krémek sokkal gazdagabb hatóanyag-tartalmúak, ezzel segítik az arc éjszakai megújulását és regenerálódását.

Tipp: A harminc év felettiek ügyeljenek arra, hogy hidratálókészítményük tartalmazza az alábbi összetevők legalább egyikét: A-, E-, B-vitamin, Q10-enzim, kukoricacsíra.







 A tisztítást követően első lépésben radírozzunk







Arcradír a Clarinstől

Az arcradír rendszeres használatával a bőrfelszín átjárhatósága nagyban javul, hiszen az megtisztítja a bőrt az elhalt hámsejtektől. Mivel a radírozás során a bőrt finom szemcsékkel kíméletesen lecsiszoljuk, ezáltal megtisztítjuk és finomítjuk, a krémek mélyebbre tudnak jutni, és a hatóanyagok tökéletesen képesek lesznek felszívódni. A radírt bőrtípustól függetlenül használhatjuk, hiszen minden arcbőrre jótékony hatása van azáltal, hogy megköti a szabad gyököket és védi a bőrt a korai öregedéstől.

Az arcradírt hetente egyszer célszerű használni. Mosakodás előtt vigyük fel a bőrünkre, és a kádban vagy zuhanyozás közben jólesően masszírozzuk át az arcunkat, majd öblítsük le.







 Elsősegély a fáradt bőrnek








Rugalmasságot növelő hidratáló maszk az Estée Laudertől

Nincs annál jobb érzés, mint egy fárasztó, stresszes nap után forró fürdőt venni, és feltenni egy hidratáló vagy frissítő maszkot. Minden bizonnyal párunkat nem ezzel a megjelenéssel fogjuk elcsábítani, azonban kétségkívül rendkívül hasznos, és kiváló segítség, ha bőrünk feszül, érdes tapintású, fáradt vagy érzékeny. A hidratáló, frissítő és feszesítő maszkok többsége stimulálja a bőrt, élénkíti a vérkeringést és fokozza a bőrsejtek működését. Segíti bőrünk nedvességmegkötő képességét és javítja az anyagcseréjét. A maszkok intenzív hidratáló, ránctalanító és nyugtató anyagokat tartalmaznak, amelyek ezáltal látványosan javítják a bőr textúráját. 

A maszkot hetente maximum két-három alkalommal alkalmazzuk az arctisztítás és -radírozás után. Viszonylag vastag rétegben vigyük fel a bőrre, azonban ügyeljünk, hogy a szem környékét gondosan elkerüljük. Majd 10-15 perces hatóidő elteltével alaposan öblítsük le, és használjunk bőrtípusunknak megfelelő tonikot. 





 Időstop!








Használjuk minden este az arc alapos letisztítása után

Harminc év felett a legfontosabb az apró ráncok helyes kezelése és a prevenció. Vagyis igyekezzünk megakadályozni a mély ráncok kialakulását. Ma már lehetőségünk van számos különleges „elixír” közül megtalálni a saját bőrtípusunknak és korunknak megfelelőt. Az utóbbi időben elterjedtek a megelőzést segítő bőrformáló szérumok és koncentrátumok, amelyek ránctalanító, hidratáló és bőrvédő komponenseket tartalmaznak. Ezen speciális termékek szinte kivasalják a bőrfelszín fokozott nedvességhiánya miatt kialakult finom szarkalábakat és az esetleges ráncokat, továbbá feltöltik az arc éles vonalait és barázdáit. A szérumok, illetve koncentrátumok mélyen behatolnak a bőrbe, és azonnal pótolják a sejt közötti állományt a szükséges nedvességgel.

   





 A tündöklő tekintetért







A szemkörnyékápoló krémet használjuk a szemfesték eltávolítása után minden reggel és este
Harminc év felett nem feledkezhetünk meg a szem környékének ápolásáról sem. A szem alatti bőr rendkívül vékony és érzékeny terület, így kitüntetett figyelmet igényel. Nélkülözhetetlen mindennapos ápolása. Tehát használjunk rendszeresen könnyű és különlegesen lágy, gazdag hatóanyag-tartalmú liposzómás szemkörnyékápoló krémet. A szemránckrém kisimítja a finom szarkalábakat, csökkenti a ráncok mélységét azáltal, hogy zsíranyagokkal, nedvességgel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt. 
 
Ne feledjük, bőrünk öregedése elsősorban a kötőszövetek állapotától függ. Így élénkítsük az anyagcserét, mozogjunk a szabad levegőn és igyekezzünk megszabadulni a káros szenvedélyektől. Bőrünk emlékkönyvként működik, így nem felejti a leégés, valamint a kávé, a cigaretta és a helytelen táplálkozás által okozott tüneteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top