Szépüljünk

Elõ a rúzzsal!

A statisztikák szerint a rúzs a legnépszerûbb sminkszer a világon: tízbõl kilenc nõ szinte mindennap kifesti a száját. Rúzsozás alap- és felsõfokon. Próbáld ki te is!


Régen és ma


A görög nők a higany szulfidjával színezték vörösre ajkukat. Csókjuk halálos volt. Nagyanyáink míves ezüsttégelyből vagy -tokból használták a rúzst. Gyermekkorunk kedvence az anyáinktól elcsent Mystic volt, amelynek a színét napokig nem lehetett lemosni semmivel.
A mai termékek már óvják, ápolják a – faggyú- és verejtékmirigy híján – védtelen ajkat. Legtöbbjük késlelteti az öregedés látható jeleit, fényvédőt tartalmaz és hosszan tart.






Klasszikus ajakfestés

A tökéletes és tartós ajakfestéshez vigyél fel egy leheletnyi ajakápolót a szádra, majd alapozd le cseppnyi alapozóval. Szájkontúrral rajzold körbe az ajkaid természetes ívét. Végezetül ajakecsettel középről kifelé haladva fesd ki a szád, a kontúrokat húzd át az ecset hegyével. Harapj rá egy réteg papír zsebkendőre, majd újra vidd fel vékonyan a színt.





Optikai fogfehérítés

Fogaid fehérebbnek, mosolyod ragyogóbbnak tűnik, ha hideg, kékes rózsaszín vagy lila árnyalatú rúzst használsz. A meleg – barnás és narancsos – árnyalatok sárgábbnak mutatják a fogakat. 
Ajakmanipuláció

A szabályos ajak szélességét megkapod, ha képzeletben pupillád közepétől függőleges vonalat húzol. A felső ajak V betűjének szárai – szabályos ajak esetén – az orrlyukak közepétől húzott függőleges vonalra esnek. A felső és alsó ajkak vastagsága egyforma, eltekintve a V betű kiemelkedő száraitól.
Ha ajkad nem felel meg a fenti leírásnak, az alábbi módokon „szabványosíthatod”:





Ha az ajkad túl keskeny:
Ajkad külső peremén húzd meg az ajakkontúrt. Használj fényes, csillogó színt vagy szájfényt, mely teltebbé varázsolja ajkaid.
Ha túlságosan telt: Az ívet a természetes kontúr belső peremén húzd meg. Válassz matt, barnás árnyalatokat, amelyek keskenyítik a túl húsos ajkakat.
Ha lefelé ível: Hosszabbítsd meg ajkaid vonalát, ügyelve arra, hogy a szád sarkát fentebb rajzold. A szegletnél használj világosabb színt, a szád közepénél sötétebbet.
Ha formátlan: Ha ajkaid természetes kontúrja határozatlan, alapozódból kenj vékony réteget a szádra, majd rajzolj határozott kontúrt. Kezdd a felső ajak V formájával, haladj kifelé, majd folytasd az alsó ajakkal. A rúzsecsettel finoman dolgozd el a vonalakat.

Klasszikus krémes vagy gyors áttetsző?





A kozmetikai cégek kínálata nagyon gazdag. Áttetsző, krémes vagy tartós – nem könnyű a választás.
Krémes: a klasszikus darab magas pigmenttartalma miatt a szín intenzív és telt. A csillogó változatokba fényvisszaverő pigmenteket is kevernek, amitől a megjelenés szexi lesz.
Matt: a rúzs színe hangsúlyos, minden fény nélkül.
Áttetsző: természetes, sportos megjelenést kölcsönöz.
Szájfény: népszerűsége ma már vetekszik a rúzséval, a kettő közötti határok egyre inkább elmosódnak. Friss, csábító megjelenést kölcsönöz.
Tartós: a legjobb hatást a két lépésből álló formulákkal érheted el. Az első lépésben vidd fel a színt, mely 90 másodperc alatt nyeri el tartósságát, majd a hidratáló réteget, mely kellemes viseletté teszi a tartós rúzst és magas fényt kölcsönöz neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top