Szépüljünk

Tündöklõ tavaszi smink

A virágok üde eszenciája, hamvas pasztelltónusok, fátyolos ragyogás, trópusi szigeteket idézõ azúrkék, korall- és napsütötte homokszínek jellemzik a legújabb tavaszi sminktrendet. Értelmezd újra a sminkelés fogalmát!

Tökéletesen fedő, könnyed alapozók







Fotó: Lancôme Color Ideal





Matt hatású, olajmentes alapozó, amely leheletvékony réteget képez a bőr felszínén. Képes azonnal felvenni a bőr természetes színét, és észrevétlenül fedni.

Idén tavasszal a matt tónusú alapozó uralkodik, amely áttetsző hálóként fedi bőrünket, éppen csak annyira, hogy kiegyenlítse az eltérő tónusokat. Ne próbáljunk meg görcsösen törekedni a hibátlan arcbőr látványára, mert könnyen vastag vakolat keletkezhet a bőrünkön. A szeplőktől pedig csak nő a kisugárzásunk. A napsütötte szezonban törekedjünk olyan alapozót választani, amely fényszűrő tulajdonságai révén megóvja a bőrünket a nap káros hatásaitól. A magas minőségű alapozók ma már természetesen nemcsak magas faktorszámmal rendelkeznek, hanem hidratálnak és ápolnak is a tökéletes fedés mellett. Tavasszal a ragyogást hagyjuk meg inkább a szemek, az ajkak és az orcánk sminkelésére, alapozónk pedig maradjon matt hatású.


Kitüntetett figyelem a szem körül







Fotó: Ecsetes korrektor az Estée Laudertől
A szemkörnyék területét tanácsos kihagyni az alapozásból, hiszen könnyen beleülhet a púder az apró barázdákba és szarkalábakba. Azonban nem feledkezhetünk el ennek a területnek a fedéséről sem. Tiszta és tündöklő tekintetet varázsolhatunk, ha néhány árnyalattal világosabb korrektort viszünk fel vékony rétegben a szem alatti karikák eltüntetésére.

Mesés színek, ragyogó tekintet

A nagy márkák sminkpalettái szezonról szezonra megújulnak, és idén tavasszal is káprázatos színekben ragyognak. Noha a különböző kozmetikai házak készítményei eltérő árnyalatokban pompáznak, a termékekben érvényesülő gyöngyházhatás mindenütt megtalálható. A színek csak úgy ragyognak, a textúrák pedig egytől egyig selymesek. A legújabb szemhéjfesték-paletták idén tavasszal fátyolszerű, diszkréten fénylő tónusokban tündökölnek. Kísérletezzünk tehát kedvünk szerint. Míg a matt árnyalatokkal egyenletes bőrfelszínt alakíthatunk ki, a gyöngyházszíneket használjuk a szemöldökcsont kiemelésére.
Az idei szezon sminktrendjében az egymásba olvadó finom árnyalatok hódítanak.







Fotó: Bobbi Brown

Válasszunk egymással harmonizáló színekből álló szemhéjfestéktriót. A szép és pontos szemhéjszínhez használjuk először egy közömbös tónust, vagyis főszínt a palettából. Majd az alapozás után vigyünk fel sötétebb árnyalatot a kiemeléshez, halványabbat pedig a világosításhoz. Amennyiben optikailag tágítanánk tekintetünket (közel ülő szem), a szemzugba használjuk a világos színeket, a pillasor közepétől kifelé haladva vigyük fel a sötétebb árnyalatot, a kettőt pedig finoman satírozzuk össze. Távol ülő szemek esetében végezzük el ezt pont fordítva.  





Fotó: L’Oréal





Az idei trend szerint színezhetjük finoman az egész szemhéjat, illetve az alsó pillasor alatti területet akár ugyanazon tónussal, a különlegességet a fény-árnyék játék adja.

 
A legújabb tavaszi trend szerint

Idén tavasszal felejtsük el a kemény feketére satírozott füstös tekintetet. A szemhéjpúderek közös elemén, a fehéren vagy élénk vaníliaárnyalaton túl hódít a violalila, az azúrkék, a fuksziarózsaszín és a fák zöldje.

Dús pillák

A legnagyobb csalást még mindig a szempilláinkon érhetjük el. Hála a márkák egymás közötti konkurenciaharcának, mára számtalan kefevariáció létezik. Nem mindegy ugyanis, hogy a különböző spirálok fésűjének mérete, anyaga, formája milyen is valójában. Ugyanis nagyrészt az applikátoron múlik szempilláink csábossága. Idén tavasszal választhatunk a jól bevált kefékből, megújult formában és hatékony teljesítménnyel felturbózva. Ezen túl elterjedtek még az úgynevezett fésűk is. Egyszóval dúsítsunk, íveljünk és hosszítsunk kedvünkre.







Fotó: Estée Lauder Projectionist szempillaspirál





A színes szempillaspirál helyett válasszunk éjfeketét, így az eredmény még látványosabb lesz. 

Gyümölcsös csókok

Tavasszal ajkaink továbbra is a szájfények glittereitől csillognak majd. Barack- és málnaárnyalatok, füge- és eperillatok finom, édes tobzódása jellemzi az évszak szájfestését. Ajkainkat még teltebbé varázsolhatjuk, ha a szájfény használata előtt néhány árnyalattal sötétebb vagy a szájfény és rúzs színével megegyező ajakkontúrral szánk természetes vonalát finoman körberajzoljuk. Így egyszerűbben vihetjük fel a festéket, hiszen könnyebben maradhatunk a vonalon belül. A legújabb rúzsok és szájfények azon túl, hogy ragyogóvá és kívánatossá teszik ajkainkat, hidratálnak, és feltöltik az apró barázdákat. A kellemes textúrákkal könnyen dús és csillogó ajkakat varázsolhatunk. Ügyeljünk, hogy a szájsmink harmonizáljon a szemfestéssel, amennyiben szemünket hangsúlyozzuk, szánkat már ne emeljük ki, válasszunk inkább leheletnyi semleges bézs vagy sápadt rózsaszín tónust ajkaink festésére. Ha azonban inkább a szánkat szeretnénk előtérbe helyezni, bátran csemegézzünk az élénk gyümölcsös és trópusi árnyalatokból, mint a friss sárgabarack, málna- és epertónusok, valamint fuksziarózsaszín és korallvörös.












Fotó: Lancome






Fotó: Lancome




















A sminkelésnél is kövessük azt az elvet, mint az öltözködésben, vagyis mindig azt emeljük ki magunkon, ami a legszebb!

Hamvas pír

A tavaszi smink elengedhetetlen kelléke az üdeséget fokozó arcpirosító. Ne csak az orcánkra vigyük fel, hanem egy vastag ecset segítségével finoman pirosítsuk a szemöldökcsontot, az állunkat, és lágyan az orrunk hegyét is. Ettől sminkünk olyan hatást kelt majd, mintha a naptól pirult volna ki a bőrünk. A mennyiségre azonban feltétlenül ügyeljünk, célszerű az ecsetről óvatosan leütögetni a felesleget, mielőtt az arcunkra kerülne a festék.








Nappalra viseljünk hamvas rózsaszín és könnyed barackárnyalatokat, estére és alkalomra pedig bronzosíthatunk, de tovább fokozhatjuk az elegáns hatást selyemfényű csillogással is.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top