Szépüljünk

Hogy még szebb lábakon álljunk!

Lassan lekerül rólunk a harisnya, ám mielõtt felvesszük a szoknyánkat és legújabb szandinkba belebújunk, vegyük jó alaposan kezelésbe a lábainkat!







 Sima, bronzszínű lábszár



 


• Mindegy, hogy a kozmetikusnál végeztetjük el a szőrtelenítést vagy otthon, a teljesen szőrtelen láb alapkövetelmény. Házilag több módszer között – epilátor, gyanta, krémek, borotva – választhatunk, és előzetes időpont-egyeztetésre sincs szükség.
• A lábunkat nem tehetjük közszemlére, ha cserepes a szárazságtól és hófehér.
Ha hidratáló, pici önbarnítót is tartalmazó testápolóval rendszeresen bekenjük az egész lábunkat, akkor napokon belül jelentősen javul a látvány.
• A combunkat rendszeresen vegyük kezelésbe a feszesítőkkel, a narancsbőrrel is küzdő krémekkel.
• Ha sürgős az ügy, vessük be a két órán belül barna színt adó önbarnítókat, de legyünk nagyon gondosak a felvitelüknél, nehogy koszosnak látszó bokát és Achilles-inat varázsoljunk magunkra. Létezik lemosható barnítókrém is lábra, ez pont úgy működik, mint az alapozó az arcon. A kívánt szín kialakítása mellett nagy előnye, hogy eltakarja azt, aminek nem kell szem előtt lenni.






Vichy, Lipidiose nutri-sun, hidratáló testápoló önbarnító hatással






A lábfej kényes terület, ne bánjunk vele mostohán!


 


• A lábfejünk rendben tartása rendszeres figyelmet és munkát igényel, hiszen a nyitott szandálokban, papucsokban semmi nem védi a bőrt.
• A bőrkeményedés nagyon hamar kialakul, a bőr kiszárad. Mindennap masszírozzuk be a lábfejünket speciális krémmel. Létezik bőrkeményedést puhító készítmény is, de ez inkább megelőzésre jó, illetve rendszeres pedikűr mellett hatásos igazán.
• Az izzadást és a kellemetlen szagokat megelőzhetjük vagy legalább csökkenthetjük láb- és cipődezodorokkal.
• Mindig legyen a táskánkban lábfrissítő, mert naponta többször is szükségünk lehet rá. A mosdóban pillanatok alatt megoldható a feladat, és az élmény megéri a „cipelést”.






A pedikűr elmaradhatatlan!


 


1. Távolítsuk el a lakkot acetonmentes körömlakklemosóval a körmünkről.
2. Mossuk meg a lábunkat, és ezután áztassuk legalább 10 percig kellemesen meleg vízben. Tehetünk bele fürdősót is, ha pluszkényeztetésre vágyunk.
3. A megkeményedett bőrt habkővel vagy lábreszelővel távolítsuk el.
4. Jöhet a törülköző! Ne felejtsük el a körmöket is szárazra törölni, és a lábujjak közére is nagyon figyeljünk.
5. A törcsi sarkával vagy az erre a célra kialakított fapálcikával toljuk felfelé a körömágyra nőtt bőrt. Ha lehet, ne használjunk erre ollót, mert könnyen sérüléseket okozhatunk, ami a későbbiekben fájdalmasan begyulladhat.
6. A lábujjkörmöket ollóval vagy csipesszel rövidítsük meg, és lehetőleg egyenes formát alakítsunk ki. A karistolást, harisnyába beakadást megelőzendő, érdemes körömreszelővel átsimítani a frissen vágott részeken.
7. Az egész lábfejet masszírozzuk át tápláló krémmel, amit jól dolgozzunk be a körömágyba is. A felesleget nyugodtan töröljük le.







Scholl lábkrémhab, intenzív hidratáló






 A színes köröm roppant nőies


 


• Teljesen szárazra és zsírmentesre törölt körmökre vigyük fel a lakkot, mert így sokkal tartósabb lesz az eredmény.
• A színes lakk előtt érdemes egy színtelent is felkenni, mert ezzel megelőzhetjük a körmök elszíneződését.
• Ne felejtsük el, hogy legalább fél órára van szükség ahhoz, hogy a körömlakk annyira száraz legyen, hogy a mechanikai hatásoknak is ellenálljon.
• Ha van időnk, akkor kenjünk rá egy fedőlakkot is, ez azt is biztosítja, hogy sokáig élénkek maradjanak a színek.
• Alapszabály, hogy feltűnő színű lábujjlakk mellett a kezünkön csak ugyanolyan vagy egy szolid árnyalatot használjunk.
• Ha nem szeretnénk lakkot használni, akkor körömpolírozóval is adhatunk szép csillogást a körmeinknek.






Rimmel Wear Maxx körömlakk





Harisnyában vagy nélküle?
Ennek eldöntésénél két szempontot vegyünk figyelembe. 1. Elöl zárt cipőhöz kötelező a harisnya, míg elöl nyitottban tilos. 2. Csak hibátlanul szőrtelenített, ápolt láb esetén mellőzhető a harisnya.





Picit csalhatunk is!
Ha egy bosszantó pattanás vagy makacs kis érgomoly okoz fejfájást, akkor vessük be bátran a korrektort itt is. A vízálló változatok elég jól tűrik a viszontagságokat.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top