nlc.hu
Szépüljünk
NIVEA JOJOBA – A folyékony arany

NIVEA JOJOBA – A folyékony arany

A jojobacserje – amely fõleg Dél-Amerikában honos – a forrása a világ egyik legértékesebb olajának. A jojobaolaj molekuláris szerkezete a többi olajétól különbözik, pont olyan, mint a folyékony gyanta.




• A sivatagi cserje magjából és leveleiből nyert olaj megakadályozza a bőr dehidratációját (vízvesztés).

• A NIVEA Softot a jojobaolaj hatóanyagai teszik képessé arra, hogy felvértezzék bőrünket a természet adta védőanyagokkal.

• Dél-Amerikában márciusban kezdődik a jojobacserjék szürete.





A jojobacserje azért termel olajat, hogy a saját gyümölcsének és leveleinek a vízveszteségét meggátolja. A bőrápolási termékekben a jojobaolaj pontosan így működik. Sőt mi több, speciális zsírsavösszetételének köszönhetően meggátolja az oxidációs folyamatokat – más szóval az olaj nem tud megavasodni. Amerika őslakosai és az aztékok már nagyon régen felfedezték a jojobaolaj figyelemre méltó pozitívumait, és természetes kozmetikumként, gyulladásgátlóként és bőrbetegségek gyógyszereként használták. A jojoba olaját az USA délnyugati száraz területein és a Mexikóban élő, gyakran három méter magasra is megnövő cserje magjából nyerik. A növény főgyökere öt méter mélyen hatol a földbe, ezáltal a cserjét aszályt tűrővé teszi, és a növény még hatvan Celsius-fokos hőséget is képes túlélni. A jojobaszüret márciusban kezdődik. A legtöbb esetben kézzel gyűjtik be a cserjéket – összesöprik a lehullott magvakat és leveleket, majd sziták segítségével válogatják szét azokat. További tisztítás után a magvakat összepréselik, és hidegsajtolással nyerik a csodálatos aranyszínű olajat.


A NIVEA BŐRÁPOLÁSI KUTATÓI kihasználják a jojobaolaj tulajdonságait





A NIVEA kutatócsoportja a NIVEA Soft termékben jelentette meg a jojobaolaj előnyös tulajdonságait. „Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező jojobaolaj a bőr természetes funkcióit állítja helyre” – mondja dr. Horst Wenck, a NIVEA hamburgi kutatóintézetének vezetője. „Sikerült egy olyan NIVEA-formulát kifejlesztenünk, amely a legtöbbet hozza ki a jojobaolaj tulajdonságaiból, és a legelőnyösebben használja fel azt a bőr táplálására. Használat után a hidratálókrém gyorsan beszívódik, és selymes puhaságú bőrt hagy maga után.”

A NIVEA Soft kiemelkedő minőségű hidratálókrém, amely sokoldalúan használható és minden korosztály számára megfelelő.


A jojobaolaj a bőrt észrevehetően és hosszan tartóan ragyogóvá teszi. A NIVEA Softtal kényeztethetjük arcunkat, kezünket vagy akár az egész testünket egyaránt. Intenzíven hidratál. Különlegesen puhává varázsolja a bőrt. A jojobaolaj és az E-vitamin egyedülálló kombinációja hatékonyan védi a bőrt a kiszáradástól, és revitalizálja azt. A NIVEA Soft „tudja” a fiatal, természetesen szép bőr titkát.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top