Szépüljünk

Újdonság a ráncok ellen!

Ha úgy érzed, hogy a krémed már nem elég hatásos a ráncokkal folytatott küzdelmedben, de nem akarsz kés alá feküdni, akkor neked találták ki a mezoterápiát. Én is úgy döntöttem, hogy kipróbálom.

Kentem én mindenféle csodával a bőrömet, de természetes, hogy a 30-as éveim vége felé már nemcsak mimikai, hanem ún. kronológiai ráncaim is vannak. Ráadásul már nem az igazi a bőröm struktúrája sem, kicsit lazult az állaga. Nem tesz neki jót a rengeteg stressz sem, amit az esetek nagy részében nem tudok kivédeni, mert ugye, zajlik az élet. Szeretem a városi létet, a szennyezett levegő mellékhatása azonban érezhető. Jó lenne, ha kicsit kevesebb barázdám lenne, de – bár látok gyönyörű „munkákat” – nem tudom elképzelni, hogy plasztikai sebész kése alá feküdjek (azt most nem tudom, mi lesz 15 év múlva!) kozmetikai céllal. Áthidaló megoldást jelentenek a bőrfrissítő, -megújító kezelések a bőrgyógyásznál, ám ezeket napos évszakokban nem célszerű elvégeztetni, mert a bőr hosszú időre napérzékennyé válik, és én ésszel, de szeretem a napot. Sorsszerű volt, hogy bár hallottam és tudtam már régebben is a mezoterápiáról, de most került a kezembe egy érdekes anyag róla, és az ismerősömnek valami közbejött, nem tudott elmenni a lefoglalt időpontjára. Én pedig be tudtam ugrani helyette.






Mi a mezoterápia?


Hatóanyag bejuttatása a bőrbe mikroinjekciózással, néhány milliméteres mélységbe. Egy speciális pisztoly végén mini-injekcióstű található, mely összeköttetésben áll egy hatóanyag-tároló tartállyal. Az eljárást kezdetben orvosi célokra használták, később kezdték el alkalmazni esztétikai beavatkozások esetén is. A lényeg, hogy a nagy tisztaságú hatóanyag gyakorlatilag veszteség nélkül célzottan eljut a sejtekhez, így tudnak látványos eredményeket elérni.




 


 


 


 


 







 A szalonban



 


A megbeszélt időpontban a szalonban megismerkedtem a kezelést végző orvossal. Részletesen elmesélte, mi fog történni, majd szemügyre vette az arcomat, a bőrömet. Elmondta, hogy ez az eljárás körülbelül 1 órát vesz igénybe, ennek során hialuronsavat juttat a bőrszövetbe, ezt az én bőröm igényéhez igazítva egy vitaminkomplexszel fogja társítani. A kezelést kiterjesztik a nyak és a dekoltázs területére is. Bementünk a kezelőhelyiségbe, ahol átöltöztem a kozmetikusoknál is használt felül gumis kis zsákruhába, a hajamra pedig egyszer használatos sapit húztak. Kényelmesen elhelyezkedtem fekvő helyzetben a kezelőasztalon. Jöhet a lényeg!






 A kezelés


 






A bőrömet letisztították, parányi smink és szennyeződés sem maradt rajta. Bekenték a kezelendő területet egy fájdalomcsillapító, zsibbasztó krémmel. Néhány perc múlva éreztem egy kis bizsergést, a hatóidő körülbelül negyedóra. Ez alatt az idő alatt elkészítette az orvosom a befecskendezendő anyagot. Az arcomat (a szememet, számat be kellett csuknom, nagy levegőt vettem, és bent tartottam) lefújták fertőtlenítőspray-vel. Az első szúrásokat a homlokomon lévő ráncoknál kaptam, jeleznem kellett, hogy mit érzek. Konkrétan semmit. Ugyan hallottam, ahogyan kattan a gép, de nem is éreztem, hogy a műszer által vezérelten néhány milliméteres mélységbe behatol a tű, mintha pici varrógép lenne fölöttem. Nem minden szúrás volt ilyen szerencsés, bizony előfordult, hogy egy apró ideg elérésekor jelentkezett fájdalom, de ez körülbelül a szemöldök kiszedésekor érzett fájdalom szintjének felelt meg, csak néha volt ennél picit erősebb. Döntően nem fájt, pedig több mint száz szúrást kaptam, a homlok után az egész arcomba, nyakamba és dekoltázsomra (különösen a határozottan látható ráncok területére



koncentrálva). Szép lassan kiürült a tartály, és nekem sem volt már kezelésre váró bőrterületem. Jólesett, hogy egy-egy ránc után az orvos finoman átmasszírozta a területet, ezzel a kényeztetés mellett segítette a hatóanyag még jobb felszívódását is. A szurik után az arcomat, nyakamat, dekoltázsomat C- és K-vitaminos krémmel kezelték. Felkelhettem, és belenézhettem a tükörbe! Néhol láttam apró piros pöttyöket, de gond nélkül visszamehettem dolgozni, senki nem gondolta volna, hogy éppen most szurkálták szitává az arcomat. Már ekkor kisimult érzésem volt, olyan, mint amit egy jó kis liftinges arcpakolás után érez az ember. Elmondták, hogy 6 órán át ne érje víz a bőrömet (határozott szaga van a kencének, mondhatni büdös, de jelentem, senki nem húzódott el tőlem, így annyira vészes nem lehettem), utána lemoshatom és sminkelhetem is nyugodtan (tehát ha hozzám hasonlóan ebéd helyett kezeltetsz, akkor az esti bulin már ragyoghatsz). Felhívták a figyelmemet, hogy most tényleg ügyeljek arra, hogy sokat (3 liter ásványvizet naponta) igyak, hiszen csak úgy tud vizet megkötni a hialuronsav, ha van mit. Ezenkívül csak arra kell ügyelni, hogy direkt napozni ne menjek egy napig, és utána is használjak normális mértékű (nem kell semmi extra!) fényvédő krémet (de hát azt egyébként is használ az ember!).
Egyeztettük a következő találkozó időpontját, mert a kezelést 2 hetes szünetekkel, 3-4 alkalommal kell ismételni, majd a „csoda” szinten tartásához 2-3 havonta egy „emlékeztető” kezelés szükséges.






 Az eredmény

 


Elképesztő. Már az első kezelés délutánján többen megkérdezték, hogy szabadságon voltam-e, mert nagyon kipihentnek látszom. Aztán teltek a napok (3-4 nap után kezd látszani igazán az eredmény), és mindenki, de tényleg mindenki megkérdezte, hogy mit csinálok magammal, hogy ennyire jól nézek ki – hm, isteni érzés!
A családom és a barátnőim kerek perec elém álltak, és követelték, hogy mondjam meg a tutit.
Mivel szép fokozatosan alakul ki a látványos ráncfeltöltődés, ha akarod, simán azt mondhatod, hogy istenem, hát jól vagyok a bőrömben, és ez ráadásul igaz is! Én azért elárultam a szeretteimnek a valódi okot, és többen már csak az ideális időpontot keresik a naptárukat nézegetve, köztük pasik is!







Hol és mennyiért?


mezoterapia.lap.hu
Mezocenter
www.mezoterapia-kozmetika.hu
Aesthetica szalon
Kiegészítő kezelésként plasztikai sebészeti rendelőkben is alkalmazzák, valamint bőrgyógyászok is foglalkoznak vele. Az árak nagyon változóak, én kezelésenként 25 ezer forintot fizettem.






A mezoterápiát az arckezelésen túl alkalmazzák:
• testkezelésre – a bőr feszesebbé válik;
• zsírpárnák ellen – a lokalizált területeken, pl. térd belső része;
• striák, műtéti hegek halványítására;
• fejbőrkezelésekre – hajerősítő, -növekedést fokozó hatással;
• narancsbőr kezelésére;
• pigmentfoltok halványítására.


 

 


 


 


 


 



 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top