Szépüljünk

Fogyás a hormonok stimulálásával

Lassan leáldoz az egyfunkciós termékeknek – jönnek az ‘intelligens’ kozmetikumok, amelyek alap felhasználásukon túl hatnak az érzékeinkre és a sejtjeink mûködésére, ezáltal szépségünkre.

Eddig egy kozmetikum vagy táplátt,  vagy hidratált, vagy ránctalanított, ám manapság már sokszoros hatást ígér és néha a tudományos-fantasztikus filmek arzenálját vonultatja fel az öregedés és/vagy a környezet káros hatásai ellen. Növényi kivonatok, vitaminok, ásványi anyagok, a tudomány vívmányai és a technológiai újítások szerencsés találkozása során újabb és újabb termékekkel bővül a kozmetikai cégek palettája és az autóknál megszokott csúcsmodellként megsokszorozott hatást ígérnek.





Fogyás a hormonok stimulálásával

 


Az új generációs kozmetikumok arra törekszenek, hogy aktiválják azokat a hormonokat, amelyek a szépítő folyamatokat segítik. A Shiseido cég például az aromaterápiát használja. Olyan illatanyagokat használ, amelyek segítségével a zsírlebontásért felelős fehérje termelődése fokozódik. A Shiseido Body Creator aromatic gel – koffeinnel, grapefruit kivonattalal és aromaolajokkal, melyek az agyban is kifejtik a megfelelő – zsírmennyiséget csökkentő – hatást.












 Stressz ellen krémekkel?


 


Tudjuk, hogy a hormonműködésünk, a boldogságérzetünk, a káros környezeti hatások, a stressz és a szépségtől ragyogó bőr kölcsönhatásban állnak egymással. De létezik, hogy egy krém használata stressz-mentes, kiegyensúlyozott, boldogságtól ragyogó külsőt varázsol? Az úgynevezett neurokozmetika célkitűzése a bőr stressz-oldása és ezzel egyidőben a ragyogóvá tétele. A bőr és az idegrendszer közti kapcsolat ugyanis olyan szoros, hogy a neurokozmetikumok képesek lehetnek egyidőben stresszmentesíteni  az idegrendszert és a bőrt. A Lancôme Hydra Zen arckrémének ‘NeuroCalm’ névre keresztelt hatóanyaga segít legyőzni a mentális és környezeti stresszhatásokat. Ennek a bőrnyugtató hatóanyagnak növényi összetevői egyidőben mélyen hidratálnak és nyugtatnak:
• a francia rózsa nyugtató, gyulladást és bőrpírt enyhítő hatású
• a mu dan pi (Paeonia Suffruticosa, a pünkösdi rózsa kínai megfelelője) a nyugtató hatása mellett segíti a bőr szarurétegének a képződését
• a moringa kivonat mélytisztító hatású, felveszi a harcot a nemesfémek káros hatásaival, megbirkózik a nem kívánatos szabadgyökökkel







Szintén a szabadgyökökkel veszi fel a harcot egy másik „csúcsmodell”, a Clinique Continuous Rescue Antioxidant Moisturizer nevű hidratálója. Az A/08 névre keresztelt antioxidáns keverék hatóanyagai:
•A laboratóriumban előállított Eukarion 134 (etil-bisziminometil-guajakol mangán-klorid) vegyület, amely önmagát képes folyamatosan újraaktiválni, így hosszú órákon keresztül harcol az újabb és újabb szabad gyökökkel.
• A dél-Ázsiában őshonos Curcuma Longa (kurkuma) gyökér, ennek a kivonata szintén antioxidáns hatású.
• A kínából származó Perilla Ocymoides (feketecsalán) magja flavonoidokat (vízben oldódó növényi festékanyagok) tartalmaz, ezek szintén a szabad gyökök ellenfelei
• A mannitol nevű összetevő is természetes eredetű (tengeri algákból vagy tűlevelűekből kivint természetes cukor-alkohol), a hidroxilt (károsítja a sejtek működését) közömbösíti.
• A jól ismert C-és E-vitamin egymást segítve száll be a kűzdelembe.
• A ferucil-sav és a nordihydro-guajakol sav olyan antioxidánsok, amelyek az UV sugarak hatására aktiválódnak.
• A rozmaring kivonata hatékonyan kűzd a méreganyagok ellen.









Sejtjeink működésének ritmusa is fontos

 


A kronokozmetológia figyelembe veszi, hogy az emberi sejtek nem ugyanúgy működnek nappal és éjszaka, így nem mindegy az, hogy a szépségkezeléseket mikorra időzítjük. Ennek a megállapításnak birtokában a kozmetikai ipar olyan ‘programozott’ termékeket kezdett fejleszteni, amelyek képesek a sejtek ritmusához alkalmazkodni és a megfelelő napszakban hatni. Az Yves Saint Laurent Nuit Intense anti-stress radical ressource optimale arckréme éjszaka fejti ki jótékony hatását a napközben elszenvedett stresszhatásokkal szemben. A kronobiológiára támaszkodva tudja, melyik a legmegfelelőbb pillanat a bőr regenerálására.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top