Szépüljünk

Lazító fürdõk – hideg estékre

Úgy tûnik, a hideg most már a mindennapok része lesz. Vészeld át könnyebben egy kellemes fürdõ segítségével, ami amellett, hogy megmelenget és ellazít, az érzékeidet is elkápráztatja. A szezon legszebb gyümölcseit is érezheted a bõrödön!

A lazító fürdő a bőrödet hidratálja, táplálja, selymessé teszi, érzékeidet pedig elkápráztatja illatával. Ám hiába a sok jó tulajdonsága, sajnos a mindennapi meleg fürdő nem tesz jót a bőrnek: könnyen kiszárítja, elvékonyítja. Jobb a fürdőt kivételes pillanatként élvezni, heti egy vagy két alkalommal, pihenés, relaxáció céljából, más napokon inkább egy tonizáló zuhanyzással kedveskedj a bőrödnek.

A szertartás

 

 

És ha hetente csak egyszer teheted, hát változtasd a fürdést szertartássá! Készíts elő mindent, amire csak szükséged lehet: fürdőlepedők, krémek… Varázsolj kellemes hangulatot a fürdőszobába, gondoskodj a hőmérsékletről (22 °C körül ideális), gyújts néhány mécsest, tegyél be egy relaxáló-CD-t, és válassz kellemes, illatos fürdőtermékeket. Mialatt a fürdőben pihensz, használd ki az időt, és tegyél hidratáló- vagy tisztítópakolást az arcodra – akár egy igazi wellnesskezelésen.

A fürdőszertartás lépésekben
1. Engedj fürdővizet magadnak. A víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg. Tedd bele a kiválasztott fürdőterméket – habot, sót, olajat, ahogy éppen kedved tartja.
2. Kapcsold ki a telefonokat – egy hívás sem lehet olyan fontos! Nincs rosszabb, mint kiugrani a fürdőkádból, a vízbe esett mobil pedig nem mindig szárad tökéletesen.
3. Gyújtsd meg a mécseseket, és teremts békés hangulatot. Ha a mécsesek illatosak is, aromaterápiát is csaphatsz, különösen nyerő a dolog, ha összhangba hozod a fürdőolaj illatával.
4. Használd ki a fürdő idejét, radírozd át a bőrödet, és tegyél kényeztető pakolást az arcodra – a melegben kitágult pórusokon keresztül a hatóanyagok könnyebben felszívódnak. Figyelem: az arcodat alaposan tisztítsd meg a pakolás előtt.
5. Mielőtt bemész a fürdőbe, készíts mindent elő, amire szükséged lehet, amikor kijössz: fürdőlepedő, testápoló, papucs…
6. Merülj el a fürdőben. Csukd be a szemed. Tíz percig feledkezz el mindenről.

 

Bátran habozhatsz!

 

• Igazán nagy és dús habot úgy tudsz varázsolni, ha a még üres kádba teszed a fürdőhabot, és ráengeded a meleg vizet.
• A tusfürdőket is használhatod a kádban, de csak kisebb habot várhatsz tőlük.
• A hab lassú eltűnése arra figyelmeztet, hogy lejárt a lazulás ideje, még a jóból is megárt a sok.
• Igaz, hogy a habfürdők tisztítanak is: egy irodában töltött nap után elegendő a hatásuk, ám az erős szennyeződéseket inkább szappannal tüntesd el.
• Érdemes olyan termékek között válogatni, amelyeken feltüntetik, hogy milyen típusú bőrre javasolják a használatukat.

Őszi gyümölcsök

 

Alma, körte, szilva, szőlő, szeder, gránátalma. Mandula és dió. Mind-mind az ősz gyümölcse. Az utolsó színek és illatok a tél előtt a természettől. Tele vitaminnal és vidámsággal. Megenni imádjuk, és nem lenne rossz elmerülni egy nagy kád zamatos gyümölcsben sem! Szerencsére a legillatosabb, legzamatosabb, legcsábítóbb, leggyümölcsösebb termékeket az őszi fürdőzéseknél is bevethetjük. A gyümölcssavak segítségével gyorsabban újul meg és frissül a bőrünk, az elhalt hámsejtektől gyorsabban megszabadulhatunk, ha bevetjük a szemcsés radírokat, pl. mandulaőrleménnyel. Ráadásképpen ez a csonthéjas az olajával is kényeztet bennünket, pótolva és segítve a saját lipidrétegünket.

L’Occitane Compote Exfoliante Amande Pomme, almás-mandulás testradír

Oriflame hámlasztó tusolózselé gránátalmával és cseresznyevirággal

Body Shop Rich Plum Shower Gel, szilvás tusfürdő, a Body Shop boltokban kapható, sajnos még mindig csak a határokon túl

DKNY Be Delicious testápoló zöld almával

Dr. Hauschka birs testápoló tej kökénnyel dúsítva

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top