Szépüljünk

Ne hagyd, hogy megviseljen a stressz!

A hideg beálltával a szervezetünk szeretne takaréklángra kapcsolni. Ám ezt a fõnökünk biztosan nem nézné jó szemmel, pedig a napi stressz és rohanás nincs jó hatással ránk. Akár krémekkel is lazulhatunk!





 Együnk és kenjünk a stressz ellen

 


Igazán hatásosan eszünk a stressz ellen, ha megnöveljük a szervezetbe bejuttatott ómega-3 (alfa-linolénsav) zsírsavat. Ezt több tonhal vagy lazac fogyasztásával könnyedén megvalósíthatod. Nagyon fontos ezenkívül a C- vitamin (nem kell feltétlenül tabletta, mit szólsz egy limonádéhoz?) és a cukorszint stabilitása miatt a szénhidrát mennyisége és minősége is. Télen leginkább az aszalt gyümölcsök, a tejtermékek segítenek ebben. Este, lefekvés előtt segít elűzni a napi feszültséget egy csésze natúr vagy mézzel ízesített gyógytea.

A Garnier Nutritionist arckrémcsaládja (két típusú nappali, normál és vegyes, valamint száraz és érzékeny bőrre, éjszakai és szemkörnyékápoló) a bőrünket látja el nélkülözhetetlen tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, miután sikeresen ötvözték a táplálkozástudományt a bőrápolási kutatásokkal. Az ómega-3 mellett az ómega-6 (linolsav) zsírsav is létfontosságú a szervezetünknek, és mindkettőt kívülről kell bejuttatnunk, a testünk nem képes előállítani őket. A vadrózsa (csipkebogyó) olaja mindkét zsírsavat tartalmazza, ezek pedig erősítik a sejthártyát. A sejtek életerős működéséhez nyújt segítséget nyomelemként a magnézium, amit a kiviből nyert gyümölcsvízből olyan formában lehet előállítani, ahogyan a bőrben természetesen is megtalálható.










 A szépség és a szörnyeteg


 


A stressz az egyik legnagyobb ellensége a szépségnek. A bőr beszürkül vagy kipirosodik, kiszárad, irritált lesz, a sok homlokráncolástól egyre mélyebbek a vonalak… A zsírtermelés foltokban fokozódhat, a pórusok kitágulnak, még a legszárazabb bőrön is. A bőr immunrendszere legyengül, sebezhetőbbé válik, akár allergiás tünetek is megjelenhetnek. Kell ez nekünk? Hát persze hogy nem!
Szerencsénkre a kozmetikai cégek felismerték, hogy a szépségiparnak mára már nemcsak az idő múlásával kell foglalkoznia, hanem a stressz okozta bőrjelenségekkel is. Nyugtató, hidratáló, lazító hatóanyagok sora áll hadba a feszült napok káros hatásai ellen:
A Confort Extreme soin de jour extra védelmet nyújtó, tápláló és gazdag nappali krém száraz, nagyon száraz és érzékeny bőrre. Annak érdekében, hogy a bőrt maximálisan kényeztesse, a Sisley cég természetes növényi kivonatokat választott a védőréteg erősítésére és a hidratálás elősegítésére. Ezek az illipevaj és az olívából nyert szkvalénolaj (amely védi a linolsavat). A papsajt és a hársfavirág azonnali kényelem- és lágyságérzetet biztosítanak azáltal, hogy megszüntetik a bőr húzódását.







Az érzékeny, kipirosodott bőr megnyugtatására fejlesztette ki az Eucerin márka a Hydro Balance termékcsaládját. Használatával a más kozmetikumokat vagy akár a vizes tisztítást is nehezen viselő, viszkető, könnyen kiszáradó arcbőr is nyugodt, mélyen hidratált lesz. Hidroalanin hatóanyaga segít a bőrnek magába zárni a nedvességet.







A Vichy Thermal Fix termékcsaládja az erősen dehidratált bőrnek nyújt azonnali segítséget. Filladyn elnevezésű hatóanyaga megújítja a bőr vízmegkötő részecskéit, a benne található Vichy gyógyvíz pedig olyan ásványi és nyomelemekkel látja el a bőrt, amelyek segítenek a természetes védőrendszerét megerősíteni.







Persze szó nem lehet stressz elleni hadjáratról nyugodt alvás nélkül. A Johnson’s abban próbál segíteni, hogy a minőségi alvást követően valóban kipihent bőrrel ébredjünk. A Dreamy Skin testápoló holdvirág- és vaníliaillattal segíti az elalvást, míg vitamintartalma hozzájárul a megfelelő regenerálódáshoz.








Holdvirág







A kozmetika vívmányai a sminkekig is elérnek. A L’Oréal Paris Infallible alapozója 16 órán át őrzi a bőr frissességét és segít elkendőzni a fáradtság jeleit. Az arc olyan marad, mintha frissen sminkeltünk volna. Textúrája viszont könnyű, ezért nem lesz az arcunkon „maszk” egész nap.












Agyban is antistressz!
Ahhoz nem fér kétség, hogy a nyugalmat a legtöbben egy trópusi szigeten szeretnék újra meglelni. Ha ez nem is lehetséges most rögtön, napi néhány perc képzeletbeli utazással akkor segíthetünk agyunknak regenerálódni.
• Becsukott szemmel gondoljunk egy kedves, nyugodt helyre, figyeljük meg a színeket, illatokat…
• A pszichológusok szerint az is nagy segítség, ha lefekvéskor végiggondolod azt a három jó dolgot, amelyek az elmúlt nap során történtek veled (vedd csak észre őket, hiszen az is ilyen, hogy nem ment el az orrod előtt a villamos), és gondolsz azokra, akik nagy örömet okoztak. Bizonyított tény, hogy ez a kis gyakorlat segít, hogy a következő napot optimistán kezdjük.






Aludj jól, kevésbé gömbölyödsz!
Sajnos a stressz manapság állandóan és mindenhol jelen van az életünkben. A hétköznapok sűrűjében nehéz rátalálni a saját kis Buddha-nyugalmunkra, a legjobban pihentető, relaxáló pillanatokra. Pedig a stressz gyengíti a szervezet ellenálló képességét, felgyorsítja az öregedési folyamatokat, extrém esetben akár felborítja testünk működését is. Tehát nincs mentség, pihenni kell!
Bizonyított tény: ha stresszelünk, a szervezetünk több kortizont termel, amely lelassítja a szervezet működését, megnöveli az étvágyat. Ezt elkerülni nem kell csodaszer, csak kellő órányi alvás. Kimutatták, hogy azok, akik napi öt óránál kevesebbet alszanak, könnyebben híznak. Az oka? Kisebb mennyiségben termelődik az étvágy csökkenéséért felelős hormon a szervezetben.












Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top