Szépüljünk

Gyorsan orvosolható szépséghibák

Ha késésben vagy, ha fontos „fellépésre” készülsz, akkor biztosan bekövetkeznek a szépészeti balesetek: elkenõdik a körömlakk, túl sok lesz a bronzosító. Mutatunk néhány trükköt, hogy orvosolhasd.




Ha összeragadtak a szempilláid:

 


Amikor sűrű, hosszú, ívelt szempillák helyett ragacsos, csomós „légylábakat” kapsz, rögvest cselekedned kell, mert a szempillafesték pillanatok alatt megszárad. Ragadj meg egy papír zsebkendőt vagy egy kozmetikai papírtörlőt (vatta vagy egyéb szöszölős anyag szóba se jöhet!), és mozgasd egyik oldalról a másikra, a szempillák tövétől indulva egészen a végekig. A legjobb, ha mindig tartasz a fürdőszobában egy régi fogkefét vagy egy régi szempillaspirált, mert ezzel a legkönnyebb eltávolítani a felesleges festéket úgy, hogy a pillák külön álljanak.












 Ha „lyukas” lett a szemöldököd:

 


Elég egy rossz mozdulat a csipesszel, és már ott is a lyuk az amúgy csodásan ívelt szemöldöködben. Hogy kitöltsd az űrt, fésüld a szálakat a növekedési irányukkal ellentétesen (így még inkább láthatóvá válik a hiány), ekkor egy frissen hegyezett szemöldökceruzával rajzolj vékony, szemöldökszál hosszúságú vonalakat. Ha kész, egyszerűen fésüld vissza a szemöldöködet az eredeti formájába.






Ha csíkosra sikerült az önbarnítás:


 


Két út áll előtted, vagy a sötétebb csíkokat világosítod, vagy a világos foltokat sötétíted. A legkönnyebben úgy finomíthatod a túl sötét részeket, ha áttörlöd egy citromcikkel vagy (ha a szőkítés miatt tartasz otthon) hidrogén-peroxidba mártott vattapamaccsal. A világosabb csíkokat – az azonnali hatás érdekében – matt bronzosító púderrel tüntetheted el.










Ha túl sok parfümöt tettél magadra:


 


Az a legjobb, ha egy alkoholba mártott vattapamaccsal áttörlöd a bőrödet. Az alkohol feloldja a parfüm illatot hordozó olajos összetevőit. A ruhádra került túlzott illattól úgy tudsz megszabadulni, ha legalább fél percig meleg levegőt fújsz rá a hajszárítóval.






Ha túl sok lakkot fújtál a hajadra:


 


Nagyon óvatosan bogozd ki a megkeményedett részt, mindig a hajvégektől kezd a kifésülést, mert ha a hajtőnél kezded, akkor csomós lesz az egész. Ezt követően dörzsölj szét az ujjaid végén és a tenyereden egy borsónyi hajkrémet, és simítsd át vele a hajszálakat. Előfordulhat, hogy a hajlakk a kifésülés után korpához hasonló nyomot hagy a hajadon (ez leginkább a silányabb minőségű lakkokkal történik meg), ilyenkor segít, ha átfújod a hajadat hideg levegős hajszárítóval.










Ha az alapozód száraz réteget képez az arcodon:


 


Ilyenkor jönnek jól a frissítő ásványvizes vagy gyógynövényes arcpermetek. Legalább 20 centiméterről egyenletesen fújd be az arcodat. A spriccelés után teríts egy törlőkendőt az arcodra, hogy felszívja a fölösleges nedvességet.






Ha túl sok hajápolót használtál:


 


Bizony, ezt ki kellene mosni a hajadból, de erre már nincs idő. Elrejtheted a zsíros hajfürtöket egy széles hajpánttal vagy kendővel, de közvetlenül a homlokod és a hajas fejbőröd találkozásához kösd föl, mert itt a legcsúnyábbak a zsíros fürtök. Bevetheted a jó öreg babahintőport is, jól dörzsöld át a tincseidet a púderes ujjaiddal.










Ha elkenődött a körömlakkod:

 


Nagyon óvatosan érintsd hozzá a másik kezed egyik ujjbegyét a körömlakklemosóhoz, és gyengéden simítsd el vele az elkenődést. Ezek után vigyél fel rá még egy réteg lakkot. A javításhoz színtelen lakkot használj, mert a színestől ez a köröm sötétebbnek tűnne a többinél.






Ha kipirosodott a bőröd:


 


A túlzásba vitt radírozás eredményeként megjelenő bőrpírt a legegyszerűbb, ha hűtéssel csillapítod. Takard be az arcodat egy jéghideg vizes ruhával, és legalább 10 percig nyugtasd a bőrödet. Az egységes arcszín érdekében ilyenkor jobb, ha barackos árnyalatú alapozót használsz.






Ha túl sok pirosítót vagy bronzosítót használtál:


 


Először egy papírtörlővel próbáld meg óvatosan felitatni az arcodról a felesleget, majd simítsd át áttetsző púderrel. Az is segíthet, ha egy csepp alapozót teszünk egy sminkszivacsra, és ezzel töröljük át a területet.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top