nlc.hu
Szépüljünk
Alapozótrükkök és újdonságok

Alapozótrükkök és újdonságok

A legnehezebb feladatok közé tartozik a megfelelõ alapozó kiválasztása és beszerzése. Ráadásul sokszor nem tökéletes a felvitelük, így elmarad a várt hatás. Segítünk! Olvasd el a tippeket és fedezd fel az újdonságokat!

10 tipp a tökéletes eredményért:

1. Az alapozás titka, hogy a bőrtípusodnak megfelelő alapozót válassz, ezek után döntsd el, hogy mennyire erős fedőképességet vársz el tőle, és csak ezután válassz megfelelő színárnyalatot.
2. Ha száraz a bőröd, akkor inkább hidratáló, könnyű, de tápláló alapozót használjunk. A kevert bőrűeknek fontos, hogy a felesleges faggyútermelést visszaszorítsa az alapozójuk a kritikus pontokon, a legjobb, ha olajmentes hidratáló alapozót választasz. A zsíros bőr számára a matt hatás biztosítása a legfontosabb, segíthetnek a púderes változatok. Az érzékeny bőr számára keress speciális termékeket.
3. Bőrtípustól függetlenül válassz fényvédőt is tartalmazó terméket.
4. A krémezés és az alapozás között mindig várj egy kicsit, mert könnyen foltos lesz az eredmény, ha nem szívódott be kellően az arckrémed.
5. Ha megfelelően választottad ki az alapozó színét, akkor ha felviszed az álladra vagy a nyakadra, nem üt el a saját bőrszínedtől. A vásárlás előtt is ezen a területen teszteld a termékeket. Várj pár percet, hogy be tudjon szívódni, és a festék reakcióba lépjen a bőröddel, mert ekkor mutatja meg az igazi „arcát”.
6. Nemcsak világos és sötét között kell választanod, hanem figyelni kell arra is, hogy bőrödnek sárgás, rózsaszínes vagy inkább barnás az árnyalata.
7. Természetes, hogy nyáron és télen eltérő árnyalatra van szükséged, hiszen a saját bőrünk is világosabb az őszi–téli hónapokban.
8. Nyugodtan kísérletezz, és keverd ki a te árnyalatodat, de csak azonos márkán belül.
9. A folyékony és a krémes alapozókat a legszebben ecsettel viheted fel, illetve a profik sokszor választják azt a lehetőséget, hogy kézzel viszik fel a festéket, de ecsettel fejezik be a műveletet.
10. Ha szivacsot vagy ecsetet használsz, gondoskodj a tisztításukról.

Az enyhébb, ám határozott bőrhibák elfedésére: Vichy Dermablend korrekciós alapozó

Erősen és tartósan fed, ezért az egyenetlen arcszín, a szem alatti karikák, a kipirosodott területek kendőzésére is alkalmas. Kétszer annyi pigmentet tartalmaz, mint egy hagyományos alapozó, így hibátlan fedést biztosít. Nem mitesszerképző, nem okoz aknét, hipoallergén. 11-es fényvédő faktora van. 3999 Ft, gyógyszertárban kapható.

Vichy Dermablend korrekciós alapozó

A száraz, vízhiányos bőrt is ragyogóvá teszi: Lancôme Photogenic Lumessence folyékony alapozó

Javítja az arcbőr felszínét, a fedőpigmenteknek és a speciális (szabadalmaztatott) „Photonic” nevű gyöngyöknek köszönhetően szabályozottan veri vissza és szórja szét a fénysugarakat, vízmegkötő adalék anyagot tartalmaz a hosszú hidratálás érdekében. A pumpás kiszerelésnek köszönhetően egyszerűen adagolható. 15-ös fényvédő faktora van. 9900 Ft.

Lancôme Photogenic Lumessence folyékony alapozó

Kifejezetten az érzékeny bőrűek számára fejlesztették ki: La Roche-Posay Toleriane Teint korrekciós alapozó fluide

Korrekciós alapozó, amely 25% pigmentet tartalmaz. Olajmentes, La Roche-Posay termálvizet tartalmaz, amely nyugtatja, lágyítja a bőrt és megköti a szabad gyököket. Illatanyag- és tartósítószer-mentes, hipoallergén. Vízálló, négy árnyalatban kapható. 20-as fényvédő faktora van. 4000 Ft, gyógyszertárban kapható.

La Roche-Posay Toleriane Teint korrekciós alapozó fluide

Ha ecsetet használsz, ügyelj arra,
• hogy először a kézfejedre tegyél az alapozóból (itt keverheted a színeket), majd ebbe mártsd bele az ecsetet;
• hogy alapozóecsettel dolgozz, ennek tömör a feje, lapított dombra hasonlít a leginkább;
• hogy a festéket az orcádon kezdd eldolgozni, az orrtól a fülek felé haladva, utána jöjjön az orrod és az állad, majd a homlokod. Végül dolgozd el a hajtőnél a füled és a nyakad irányába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top