nlc.hu
Szépüljünk
A pikkely csak a halakon mutat jól!

A pikkely csak a halakon mutat jól!

A száraz bőr nemcsak bosszantó, a látványa is roppant lehangoló. Felejtsd el a viszketést és a húzódó érzést! Tápláld a bőrödet, tarts be néhány szabályt és vesd be a legfrissebb termékeket!

 

A száraz bőr érdesnek és foltosnak látszik, gyakran a korai öregedés jeleit mutatja, az itt-ott jelentkező hámlás mellett feszülhet és viszkethet is.
A hámszövetben található lipidek úgy tapasztják egymás mellé a bőrünk szarusejtjeit, mint ahogyan a malter tartja össze a téglákat. Ha a lipidszint csökken, akkor a bőr kiszárad, érdes lesz és hámlik. Hatására a rugalmasság is csökken, és megjelennek az idő előtti ráncok is. Jó hír, hogy a bőrünk önmaga is újratermeli a lipides védőrétegét, persze csak akkor, ha nem nehezíti a dolgát a hideg, az UV-sugárzás, a szél, a vegyszerek vagy akár a hosszas fürdőzés. Fontos, hogy a vízhiányos bőr és a lipidhiányos (nagyon száraz) bőr nem ugyanaz. Még akkor sem, ha a tünetek a felületes szemlélődő számára – különösen az egyébként is száraz bőr esetében – nagyon hasonlóak lehetnek. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a lipidhiány áttételesen még vízhiányossá is teszi a bőrt. Talán az érdesség érzete nyújthat segítséget, ami sokkal inkább lipidhiányra utal. Ha bőröd felszíne hámlik, gyakran feszül, de gazdag állagú krémeket használva apró pattanások jelennek meg, akkor valószínű, hogy a vizet kell elsődlegesen pótolnod.

 

 

Ha száraz a bőröd, erre figyelj:

  • Krémezz, krémezz, krémezz!
  • Kerüld a forró fürdőt, de még a zuhanyozás során is inkább langyosra állítsd a víz hőfokát.
  • Alaposan törülközz meg,a víz a párolgása során még tovább szárítja a bőrödet.
  • Az uszodák klóros vizét azonnal öblítsd le magadról.
  • Ha unod a fehér bőrödet, a szoli helyett válaszd az önbarnítókat.
  • Párologtass a fűtött helyiségekben.
  • A hideg levegőtől védő krémekkel óvd az arcodat.
  • Bőrradírozáshoz gyengéd készítményeket válassz.

 

Biotherm Baume Corps Ultra Riche testápoló száraz bőrre

A sárgabarack magjából nyert olaj a sheavajjal karöltve a hámréteg felszínén segít helyreállítani a hidrolipidréteget, ettől a bőr rögtön selymesebbé válik. A Rosewood Muscat nevű szőlőfajta olaját tovább gazdagították ómega-3 és -6 zsírsavakkal, ez a sejtek közötti lipidszintet javítja. A 200 ml-es tubus 8900 Ft. Lelőhely: Douglas parfümériák.

 

 

Vichy Lipidiose Nutritive koncentrált testápoló az extra száraz, érdes területekre

Ha száraz a bőröd, akkor a legnagyobb igénybevételnek kitett területeken (könyök, térd, kézfej) a bőr kifejezetten érdes lesz, hámlani kezd, akár ki is repedezik. Ilyenkor segíthet a makadámiaolajjal gazdagított testápoló, amelynek még az illata is nagyon finom. Kizárólag gyógyszertárban kapható, az ára 3299 Ft.

 

 

 

 

Garnier Intenzív Hidratálás bőrápoló krém extra száraz bőrre

A sebgyógyító hatásáról is ismert kanadaijuharfa-kivonatot tartalmazó termékeket már jól ismerjük. Újdonság, hogy már 50 ml-es tégelyben is kapható a krém, remekül elfér még a kicsi retikülödben is. Napközben akár többször is használhatod, hiszen nagyon gyorsan beszívódik. Az ára 399 Ft, beszerezheted a drogériákban és a hipermarketekben is.

 

La Roche-Posay Lipikar fürdőolaj

Védi a bőrt a víz szárítóhatásától, így nem muszáj lemondanunk egy lazító fürdőről. A fürdőolaj karitévajban gazdag, a vízhez adva lágy emulziót képez. Ha nagyon száraz a bőröd, akkor testápoló helyett is használhatod. Kizárólag gyógyszertárban kapható, az ára 2999 Ft.

 

 

 

Neutrogena Norwegian Formula intense repair body balm testápoló

A férfiasan határozott külső nőies lágyságot rejt. A norvég formulás balzsam úgy ápolja a száraz bőrt, hogy enyhíti a viszketést is. Krémes az állaga, de nincsen zsíros hatása, remekül beszívódik, és fincsi az illata is. Az ára 1699 Ft, beszerezheted a drogériákban és a hipermarketekben is.

 

 

Logona biorózsakrém

Nem csak lelkes biokozmetikum-hívőknek érdemes kipróbálniuk ezeket az arckrémeket. Az éjszakai és a nappali arckrém is tartalmaz rózsavirág-kivonatot, mandula-, jojoba- és vadrózsaolajat, ám ez nem minden. A nappali krémben még körömvirág-kivonat, olívaolaj és kakaóvaj is ápolja a bőrödet. Az éjszakai krémben az alapokat szója- és szőlőmagolajjal egészítették ki. Bioboltokban keresd! 3100 Ft.

 

 

 

Lierac man Ultra Hydratant krém száraz bőrre

A férfiaknál is gyakori a száraz bőr, ezen próbál enyhíteni ez a krém. Kellően hidratál is, és a gazdag tápanyag-tartalom ellenére nem hagy zsíros érzést maga után. Ez igen fontos szempont a férfiaknál. Azért is szerethető, mert nagyon férfias a csomagolás, és nem pusztán tubusban van, hanem pattintósan nyitható, tehát nem kell a kupakra sem ügyelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top