Szépüljünk

Biokozmetikai kezelés

Amikor a biokozmetika feliratot látod egy üzleten, akkor ott sok esetben egy, a hagyományostól eltérő filozófia vagy módszer áll a háttérben. Most két híres – itthon is elérhető – német eljárással ismerkedhetsz meg.

Nyirokstimuláció – Dr. Hauschka

A lényeg: a ritmikus kezelés harmonizálja a bőr életfolyamatait, stimulálja a nyirokrendszert, elősegítve a méregtelenítést. A felhasznált termékek mindegyike ellenőrzött biokozmetikum.
Már a kezelés első lépése is szokatlan: zsályás lábfürdő, majd lábmasszázs. Ezt követi a fej- és nyakmasszázs, utána a kar, a váll és a törzs ellazítása, a karok és a kéz bedörzsölése. Mindez finom simításokkal, a tulajdonképpeni arckezelést megalapozva. A tisztítást ennél a kezelésnél borogatásokkal, mandulaőrleményes krémmel és gőzöléssel végzik, amelyet egy – a vendég bőrtípusához szabott – gyógyiszapos maszk felhelyezésével koronáznak meg. A maszk feladata hármas: egyrészt mélyrehatóan tisztít, mintegy magába szívja a káros anyagokat, emellett megnyugtatja a bőrt, harmadrészt összehúzza a pórusokat. Jöhet a masszázs, a kozmetikus az ujjai és ecsetek segítségével a nyirokkeringést aktivizálja. A bőr igényeinek megfelelő szérumokat simítanak a bőrbe, majd ismét egy pakolás következik. Amíg a pakolás „dogozik”, a kozmetikus a dekoltázst veszi kezelésbe.
A legkülönlegesebb: nincs klasszikus „nyomkodós” arctisztítás. A Hauschka-elvek szerint a rendszeres nyirokstimuláció (otthoni kiegészítő termékekkel és arcgimnasztikával) hatására a bőr önmaga tisztul, az agresszív tisztítási mozdulatok felborítják a bőr egyensúlyi állapotát.

 

 

Bőrtípusra szabottan – Annemarie Börlind

A lényeg: nem annyira a kozmetikai kezelés folyamatán (ez hasonlít a megszokottra), hanem a termékeken van a hangsúly. Jelmondatuk: „Minden bőrtípusnak a megfelelő bőrápoló programot, minden ápolási igénynek a megfelelő terméket.”
Saját laboratóriumukban és szépségfarmjukon (a Fekete-erdőben) tesztelik és ellenőrzik a natúr termékeket. Önkéntes alanyokon végzik a dermatológiai vizsgálatokat (természetes, hogy állatkísérleteket nem folytatnak). Az ellenőrzött biotermesztésből származó gyógynövénykivonatok mellett nagy hatásfokú vitaminokkal is gazdagítják a termékeket, amelyek nem tartalmaznak mesterséges tartósító-, szín- és illatanyagokat.
• A problémás bőrre kifejlesztett termékekben kamilla-, zsálya-, cickafark-, azálea-, Aloe vera kivonatok biztosítják a gyulladás megszüntetését, az egyensúly helyreállítását.
• A fiatal, problémamentes bőrt Annemarie Börlind szerint az őszibarack kényezteti a legjobban, amelyet avokádóval és B5-vitaminnal egészítenek ki.
• A vízhiányos bőr a rózsaharmat, a ginkgó, az avokádóolaj mellett a C-, az E- és a B5-vitamintól lesz újra kisimult.
• A vegyes és zsíros bőrt „kiszolgáló” termékcsaládban egy mikroemulzió áll a középpontban, amely segíti a bőr természetes egyensúlyának visszaállítását varázsmogyoróval, algával és zöld teával.
• A különösen érzékeny bőr számára a citromfű, zsálya, kakukkfű, orvosi ziliz, kukorica- és búzacsíraolaj, cickafark, orbáncfű és szőlőcukor a gyógyír.
• A száraz, vízhiányos bőr táplálását szolgálja a zsálya, a kamilla, a varázsmogyoró és a kasvirág.
• A ráncosodásra hajlamos bőrre a tengeri alga, a mandulafehérje és a liposzómák mellett már bevetik a nanotechnológiát is, hogy a hatóanyagok célzottan a bőr mélyebb rétegeibe is eljussanak.
• A korosodó bőr fegyvere a ráncok ellen egy szérum, amelyben egyebek mellett fekete zab, rhizobian gum, hialuronsav, tigrisfű és C-vitamin is van.
A legkülönlegesebb: nem ellenzik, sőt alkalmazzák a technikai vívmányokat, ha szükséges, akkor a legmodernebb eljárásokat vetik be a krémek és szérumok előállítása során.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top