Szépüljünk

Bronzos tippek

Nem hiányozhat a neszesszeredből a bronzosító, hiszen sokoldalú segítséged lehet a sminkelésben. Megmutatjuk, milyen szempontok szerint válassz és hogyan használd!

Krémeset? Púdert? Vagy gyöngyöset?

A bronzosítók között talán a kompakt púderhez hasonló préselt és a gyöngyös változat a legelterjedtebb. A préseltek között több az egyszínű változat, míg a gyöngyök között általában három különböző árnyalat van egy tégelybe zárva. A krémes változat átmenet valahol a színezett hidratáló és az alapozó között. Persze ezt nem kell az egész arcunkra felvinni, csak a hangsúlyozni kívánt területekre. Egyre több gyártó dobja piacra a praktikus, ecsetes formájú változatot is. Úgy működik, hogy egy tégelyből csavarással a vele összeapplikált ecsetre kerül a bronzosítópor, amellyel aztán végigsimíthatjuk a bőrünket. Azt válaszd, amelyik számodra szimpatikus, de ha még „elsőbálozó” vagy, akkor talán a gyöngyössel boldogulsz a legkönnyebben.

Milyen legyen a színe?

Tévedés azt gondolni, hogy a bronzosítók egyetlen árnyalatban készülnek! Teljesen más szín kelt természetes hatást egy világos bőrön, mint egy sötétebb bőrtónuson. Az évszak sem mindegy, télen világosabbat, míg a lesült bőrödre sötétebbet válassz. Arra figyelj, hogy ne akard a bronzosítót önbarnító helyett használni, mert más a szerepe. A bőröd színéhez hasonló, annál csak kicsit sötétebb árnyalatot válassz.

Chanel Soleil Tan , Terre ambre 63
Chanel Soleil Tan, Terre Ambre 63

 

A selyemtől a csillogóig

  • Ha tanácsra van szükséged, kérdezd Dévényi Kathy sminkmester-oktató szakértőnket!

    A csillogás mindig vonzza a tekintetet. A bronzosítóra is igaz, hogy a kevesebb több, bánj vele óvatosan!

  • Általában igaz, hogy a folyékony változatok több fényt tartalmaznak, de a púderek között is találunk ilyet is, olyat is.
  • Személy szerint én napközben nem nagyon szeretem a csillogó bronzosítókat. Inkább selymes fényűt használok szívesen, az sokkal finomabb és természetesebb. Ha este még egy kis csillogást is szeretnék, akkor azt pluszban viszem fel az arcom egyes pontjaira.
Mac Solar Field bronzosító
MAC Solar Field bronzosító

Kötelező az ecset!

A nem folyékony bronzosítót kötelezően ecsettel kell felvinni. A vásárlás során ellenőrizd, hogy nem hullik-e a szőre, mert nagyon bosszantó tud lenni, amikor a kész sminkről kell leszedegetni a szőrszálakat. Az ecsetnek legyen viszonylag nagy, tömött feje, de ne legyen túl erős szőre. A felesleget mindig ütögesd le róla, és csak utána simítsd az arcodra. Érdemes beszerezni olyan pemzlit, amelyet be lehet tekerni a saját tokjába, mert így szállíthatjuk bárhova, mégsem koszolódik, és nem sérülnek meg a szálai sem. Ne feledkezz el róla, hogy legalább havonta egyszer langyos vízben mosd ki az ecsetedet, és alaposan szárítsd ki.

Mac, bronzosító ecset
MAC bronzosítóecset

Formázz!

  • Az a jó a bronzosítóban, hogy teljesen természetes sminket tudsz készíteni vele, viszonylag rövid idő alatt. Gondold el, hogy a napozáskor az arcod mely területei szoktak legelőször színt kapni: orr, arccsont, áll, homlok, halánték. Ha ezekre a pontokra teszed a bronzosítót, akkor nem tudsz hibázni.
  • Ha túl kereknek érzed az arcodat, akkor a halántékodtól átlósan lefelé, a pofacsontod alá felvitt sötétebb árnyalattal optikailag keskenyítheted. Ráadásul idén újra divat a kissé beesett arc látványa a sminkben.
    Estée Lauder Bronze Goddes Pearls
    Estée Lauder Bronze Goddes Pearls

Ezt is lehet!

  • A bronzosítódat az arcod hangsúlyozása mellett használhatod a szemhéjadon is.
  • Nyáresti programokra indulva tegyél belőle egy kicsit a válladra és a dekoltázsodra is. Finoman szexi hatása van.
  • Szorult helyzetben remekül előléphet barnítónak is. Adagold egy kis testápolóhoz, és ezzel kend be a lábadat.

Szépség.lap.hu »
Smink.lap.hu »
Sminkes.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top