Szépüljünk

Világ körüli parfümutazás

A nyár az utazások ideje. Ha már vagy még távoli a vakáció, akár a parfümök segítségével is útra kelhetünk. Összeállítottunk egy válogatást Ázsia és Óceánia, Afrika, Amerika és Európa illatvilágából. Kísérj el minket a világ körüli parfümutazásra!

Ázsia illatai

Hindu táncosok Indiából vagy gésák Japánból? Az ázsiai világ megismeréséhez friss, fűszeres illatokat és egzotikus növényeket ajánlunk. A Kenzo Amour parfümje a kiotói kertek cseresznyevirágait idézi, Elisabeth Arden Green Tea Lotus illata pedig a legtisztább japán zöld teákat. A Givenchy Amarige 2007 Mimosa luxusparfümje a dél-indiai Tamil Naduban, 5000 méter magasságban szüretelt mimózavirágoktól illatos. De ugyanígy India tájaira repít Estée Lauder Pure White Linen Light Breeze nevű kreációja, amelyben eredeti Darjeeling tea kivonat található.

 

Kenzo Amour
Kenzo, Amour
Givenchy Amarige 2007 Mimosa
Givenchy, Amarige Mimosa 2007

 

Elisabeth Arden Green Tea Lotus
Elisabeth Arden, Green Tea Lotus
Estée Lauder Pure White Linen Light Breeze
Estée Lauder, Pure White Linen Light Breeze

 

 

 Tipp:

Olvasd el korábbi cikkünket a témában! Katt ide!

Fórumajánló

Milyen parfümöt viselsz ma?
Melyik parfüm a kedvenced?
Illatok, stílusok

Az öreg kontinens parfümjei

Európa illatai gyakran a Földközi-tenger partjaira varázsolnak minket. A citrus- és narancsligetekre, az édes sziesztákra, a forró nyári délutánokra, a strandokra emlékeztetnek Elisabeth Arden Mediterranean, az Aqua di Parma Mirto di Panarea vagy a Dyptique L’Eau de Neroli illatkölteményei. A Sisley Eau de Campagne parfümjébe beleszagolva egy pillantás alatt francia vidéken járunk. Ha inkább észak felé vennénk az irányt: Serge Lutens Five O’Clock au Gingembre-je egy öreg angol udvarház gyömbéres kekszes ötórai teájához invitál.

 

Serge Lutens Five O'Clock au Gingembre
Serge Lutens, Five O’Clock au Gingembre
Sisley Eau de Campagne
Sisley, Eau de Campagne

 

Elisabeth Arden Mediterranean
Elisabeth Arden, Mediterranean

 

Nem is olyan távol Afrikától

Meleg, fülledt illatok – dohány, vanília, cédrus, citrom- és narancsvirág, a bőr és az eukaliptusz illata – egy pillanat alatt a sivatagban, a szavannákon vagy az őserdőkben járunk. Ha Afrikát akarod érezni a bőrödön, próbáld ki Giorgio Armani Rose Alexandrie parfümjét: a narancsvirág, a rózsa és a lótusz az ókori Egyiptom és a Nílus termékeny völgyének gazdagságát idézi fel. A L’Occitane Eau de Parfum de Cedre-et a marokkói Atlasz hegység cédrusa, a dohánylevelek, a kömény és a tonkabab ihlették.

Giorgio Armani Rose Alexandrie
Giorgio Armani, Rose Alexandrie
L'Occitane Eau de Parfum de Cedre
L’Occitane, Eau de Parfum de Cedre

 

Made in Amerika

A legtrendibb amerikai illatokat New York nyüzsgése inspirálja. Calvin Klein vagy Marc Jacobs parfümjei a város tipikus illatai, de ne feledkezzünk el Sarah Jessica Parker Lovelyjáról sem. A kontinens másik végén, a brazil éjszakában vagy a karibi partokon a virágok és egzotikus gyümölcsök illata dominál. Egy szippantás az Escada Moon Sparkle-jéből – mennyei a gyümölcsök aromája –, és máris egy koktéllal a kezünkben egy varázslatos közép-amerikai sziget színes forgatagában lehetünk.

 

Sarah Jessica Parker Lovely
Sarah Jessica Parker, Lovely
Escada Moon Sparkle
Escada, Moon Sparkle

 

Marc Jacobs Daisy
Marc Jacobs, Daisy

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top