Szépüljünk

India színvilága hódít az őszi sminkben

Az idei őszön a sminkmestereket India varázslatos világa, pontosabban a hindu Lakshmi, a gazdagság és a szépség istennője ihlette. A legújabb dekorkozmetikumok árnyalatai korosztálytól függetlenül mindenki arcán jól mutatnak.

A paletta

A szemekre – mélyek és parázslóak az éjfekete kontúrvonaltól és az ébenfekete vagy fűszeres tónusú szempillaspiráltól.

A szemhéjra – az aranyló föld-, illetve fűszeres színek kerüljenek.

Az orcákra – narancsos vagy vörös agyagföldre, kakaóra emlékeztető pirosítók, amelyek a szürkébb nappalokat színesebbé teszik.

A szájra – élénk rúzs kerül, s ezzel megtörjük a régi szabályt, mely szerint a szem és a száj festése nem lehet egyszerre erőteljes.

Az ősz sztárja: az alapozó

Frissítsük fel alapozási tudományunkat, mert kopik a nyáron szerzett barnaságunk, ezért a bőrhibák jobban látszanak, mint bármely más évszakban.

– Felvisszük arcunkra a nappali hidratáló krémet, és ha tökéletesen felszívódott, jöhet az alapozó.

– Használjunk gazdagabb állagú, de még könnyű textúrájú, jól fedő alapozót!

– Problémás bőr esetén szivaccsal vagy tiszta ujjbegyekkel hordjuk fel az alapozót.

– Nagyon fontos, hogy ne simítsuk úgy az alapozót a bőrön, mint az arckrémet, különben foltos lesz! Ütögető mozdulatokkal dolgozzunk!

– Aki ecsettel viszi fel az alapozót, több rétegben, vékonyan dolgozhat, ezáltal az alapozó szinte láthatatlanná válik.

– Zsírosabb bőrre folyékonyabb állagú, míg száraz bőrre krémes alapozót kenjünk!

– Ne az alapozó alá, hanem fölé vigyük fel a korrektort, ha a bőrhibákat el akarjuk tüntetni, mert így biztosan nem kenődik el.

A mandulavágású szem titka

Mangulavágású szemTombor Sarolta sminkmester, aki a hazai sztárokat változtatja még szebbé, lerajzolta a Nők Lapja olvasóinak, hogyan készíthetünk magunknak divatos mandulavágású szemet, kellően füstös hatású árnyékolással.

Először halványrózsaszín, szinte láthatatlan, krémes állagú szemhéjfestékkel könnyen beszínezzük az egész szemhéjunkat, ez lesz az alap. Utána puha szemceruzával meghúzzuk a kontúrokat, alul-fölül egyaránt. A szemzugban kicsit lejjebb húzzuk a vonalat, oldalt viszont fölfelé hosszabbítjuk meg a kontúrt. A szemceruzára visszük fel a szemhéjpúdert, amelyet az ecsettel vagy applikátorral kicsit elsatírozunk, elmosva az átmenetet az alapszín és a kontúr között.


Késő nyár az orcákon

Tombor Sarolta sminkmester
Tombor Sarolta sminkmester

A pirosítók közül azok a divatosak, és azokkal tudunk egyéni sminket kialakítani, amelyek több árnyalatot tartalmaznak. A gyöngyöcskéket most felváltják a préselt púderpírok. Ezzel nemcsak színek keverésére van lehetőségünk, hanem a keverés után a bőrünkhöz leginkább közel álló árnyalatból az ecsettel picit felvihetünk az arcalmácskákra. Ettől a megjelenésünk szexisebb, frissebb és üdébbnek hat.

Tipp: Az almácskát úgy találjuk meg az arcunkon, ha mosolygunk, és így nézünk a tükörbe. Ide tegyük a többszínű pirosítóból azt, amelyiket szeretnénk!

Rúzsok évadja

Az ősz a krémes rúzsok évadja, mert kevésbé fényes, mint a szájfény, és ettől teltebb, puhább az ajak, a rúzs pedig melegebb hatást kölcsönöz az arcnak. Ha mégis a szájfény mellett maradunk, válasszuk a két-három árnyalatot tartalmazó termékeket.

Tipp: Először vigyük fel a rúzst az ajakra, majd jöhet a kontúrozás! Így biztosan nem él „külön életet” a keretező vonal és a rúzs. A magasabb olajtartalmú kontúrceruza csodásan egybeolvad a rúzs színével.

Termékajánló

Korrektor és alapozók:

 
BOBBY BROWN CEONCEALER KIT – Készlet a sötét karikák elkendőzésére. Tartalmaz: fedőkrémet a szem környékére, áttetsző púdert a fedőkrém fixálására. (8000 Ft)

 
CHANEL LIFT LUMIÈRE – Pumpálós adagolóval segíti az optimális felhasználást, rugalmas textúrája szinte láthatatlanná teszi. (12 500 Ft)

 
MAC STUDIO FIX FLUID – Folyékony állagú, könnyű textúrájú alapozó, mely tökéletesen elfedi a bőrhibákat.

 
L’ORÉAL ACCORD PARFAIT MINERAL – A púderes alapozók új generációja por állagú, a bennük lévő anyaggal áttetszőbb lesz a bőr fedése. (4399 Ft)

Szemfestékek:

LANCÔME HYPNOSE ONYX – Ébenfekete féldrágakő, a fekete pigmentek magas koncentrációjának köszönhetően a szempillaspirál gazdag, ultrafényes, telt fekete színnel fedi be a szempillákat. (7500 Ft)

AVON SUPERSHOCK SZEMPILLASPIRÁL A DÚS ÉS ÍVELT SZEMPILLÁKÉRT – A szempillákat még dúsabbá és íveltebbé tehetjük a kefe szőrszálacskái és a festék összetevői segítségével. (2299 Ft)

YVES SAINT LAURENT SZEMHÉJPÚDER – Többféle színárnyalatban kapható, a kékes tónusok mellett a földszínek és a zöldek aranyló variációi közül is választhatunk. (12 900 Ft)

 
LANCÔME LOTUS SPLENDOER – A nyíló lótuszra emlékeztető paletta két szemhéjpúdert és két rúzst tartalmaz, amelyek színe egyenként és egymással is tökéletesen kombinálható. (14 800 Ft)

MAC CULT OF CHERRY – Megkapóan és kifinomultan édes ízek, valamint drámaian sötét árnyalatok kerülnek a szemhéjra púder formájában. (9200 Ft)

Arcpirosítók:

 
ESTÉE LAUDER CHOCHOLATE CARAMELL – Az arcpirosító és a rúzs árnyalatai megegyeznek: kakaó és karamell, s van benne még némi aranypigment, ettől válik az arc üdévé. (Arcpír 9400 Ft, rúzs 5800 Ft)

 
AVON ARABIAN GLOW – Bronzosító paletta, melyben a színek aranyló változata található, és amelyből ecsetünkkel egyedi variációt keverhetünk ki. (2899 Ft)

ORIFLAME Arcpirosító duó – Kétféle árnyalat bújik meg a pirosító dobozában, amellyel világosítani és sötétíteni tudjuk az arc azon részét, amely kiemelésre vagy éppen leplezésre szorul. (2149 Ft)

BOBBY BROWN SHIMMERBRICK BRONZE – A bronz különböző árnyalatait tartalmazó, csillámló kompakt, amelynek egyedisége, hogy arcra és szemre is felvihetünk. (11 200 Ft)

 
CHANEL LES TISSAGES – Az arcpirosító tweed anyagra emlékeztető textúrája finoman ötvözi az árnyalatokat. (10 500 Ft)

Rúzsok és szájkontúr ceruzák:

 
CLINIQUE DEFINING LINER FOR LIPS – Az új fa borítású szájkontúrceruza magas olajtartalmának köszönhetően könnyű használatot és sima felvitelt biztosít. Különlegessége a beépített hegyező. (4600 Ft)

 
CLINIQUE HIGH IMPACT COLOUR SPF 15 – A legújabb rúzs hidratálja és védi az ajkat a környezet káros hatásaitól. A festék elmozdulásgátló észtert tartalmaz, ami garantálja, hogy a rúzs nyolc órán át az ajkon marad. (4700 Ft)

 
L’ORÉAL PARIS INFALLIBLE kompakt ajakrúzs-duó Tizenhat órán át tartó ragyogó színt és könnyű, kényelmes viseletet biztosít. Az új kompakt ajakrúzs exkluzivitását prémium csomagolása adja, amely egyben beépített tükörként is szolgál.

Még több az e heti Nők Lapjából:

A rejtőzködő szerelmesek: Kapócs Zsóka és Kamarás Iván »
A fogamzásgátlók hatására nem a megfelelő párt szimatoljuk ki? »
D. Tóth Kriszta: Körte lett a lányom »
A Hal a tortán receptjei »
Ki ma a sztár, és mennyit ér?
Hogyan használjam a nőiességem? »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top