nlc.hu
Szépüljünk
3+1 pénztárcakímélő szépségápolási tipp

3+1 pénztárcakímélő szépségápolási tipp

Bármennyire is tiltakozunk ellene, a nyárnak vége. Itt az ideje felkészíteni a bőröd a hideg hónapokra, a védelemre ugyanis nagy szüksége lesz. Az őszi sminktrend diktálta kencefice-különlegességek és a különböző bőrápoló családok csodái között azonban nem árt óvatosan válogatni! Cikkünkből megtudhatod, mire ügyelj, hogy se te, se a pénztárcád ne bánja meg a dolgot!

1. tipp: Mindent a megfelelő helyen!

 

A hipermarketek üzletláncainak kínálatában ma már mindent megtalálni, ami csak szem-szájnak ingere. Éppen ezért a nagyáruházak kiváló célpontnak tűnnek a szükséges kozmetikumok beszerzési helyeként is, hiszen amíg a család férfi tagjai a húsok között válogatnak, addig a gyengébbik nem képviselőinek bőven akad idejük a kozmetikai osztályon bóklászni. Nem árt azonban szem előtt tartanod, hogy hiába hirdetik magukat vásárlóbarátnak az áruházak, közöttük kevés olyannal találkozni, ahol valóban a vásárlóért vannak az eladók. Így hát ne csodálkozz, ha senkit sem találsz az áruház női szakaszán – de azt se gondold, hogy nincs is rájuk szükség.

Ahhoz, hogy se a pénzt ne dobd ki az ablakon, se a szépséged ne tedd kockára, igenis fontos, hogy a megfelelő kozmetikumok kiválasztásában segítségedre legyen egy hozzáértő. A kényelmes hipermarketek helyett inkább vedd célba a drogériákat és a parfümériákat, ahol személyre szabottan és nem utolsósorban segítőkészen fordulnak majd hozzád az eladók.

 

2. tipp: Ne hagyd magad rábeszélni!

 

A rossz eladó ismérve, hogy minden egyes terméket dicsőít – többnyire anélkül, hogy valóban ismerné annak összetételét, hatását és célcsoportját. Ha úgy érzed, az adott üzletben nem megfelelő modorban közelítenek feléd az eladók, vagy rosszabb esetben szinte már-már belebeszélik a kosaradba a különböző kenceficéket, inkább hagyd ott az üzletet!

Ugyanez vonatkozik a különböző – nyár végén, ősz elején igencsak gyakori és csábító – akciókra és leértékelésekre: ne engedd, hogy a százalékjelek döntsenek helyetted! Csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van! Ha úgy érzed, az adott üzletben több az akciót jelző tábla, mint az áru, és az eladókat is sokkal inkább a profit motiválja, mint a segítőkészség, akkor igyekezz minél előbb elszabadulni onnan. Keress olyan helyet, ahol nincs tömeg, ahol egy eladó csak veled foglalkozik, és ahol úgy érzed, hozzáértő kezek segítsége mellett vásárolhatsz.

Ne felejtsd!

Ha nem kedveled a tömeget és az üzletről üzletre járkálást, nézelődj az interneten! Ma már számos parfüméria és drogéria, valamint webáruház kínálatában válogathatsz online, az utóbbi esetben – ilyen például a Kirakat.hu is – arra is lehetőséged van, hogy egyszerre több gyártó termékei között nézelődj, és összehasonlítsd az árakat. Ha így választod ki a számodra megfelelő terméket, az üzletben már tudatosabban vásárolhatsz.

3. tipp: Csak a legmegfelelőbbet tedd a kosaradba!

 

Természetesen az akcióknak nem kell minden alkalommal hátat fordítani. A drogériákban és a parfümériákban gyakori „kettőt fizet, hármat kap” akciók és a különböző, jó ár-érték arányú kozmetikai csomagok akár még a pénztárcádnak is kedvezhetnek, de csak akkor, ha valóban a számodra megfelelő terméket veszed meg. Egy zsíros hajra való sampont semmiképpen ne tegyél a kosaradba, ha száraz a hajad, csak azért, mert az egyik legnevesebb termék, és éppen fél áron kínálják. Ugyanez igaz a különböző krémekre és dekorkozmetikumokra is: egy nem a bőrödnek megfelelő termék megvásárlásával nemcsak a pénzedet dobod ki az ablakon, de a szépséged és az egészséged is kockára teszed. Ez utóbbi elkerülése érdekében az is fontos, hogy jó minőségű termékeket vásárolj. Csak olyan gyártótól válogass, amelyről már hallottál, és amelyben megbízol.

A legtöbb helyen lehetőség van a kozmetikumok – legfőképpen a dekorkozmetikumok – kipróbálására, ezt használd is ki. Nem árt emellett alaposan megnézni azt is, hogy mit tartalmaz az adott termék, számtalan olyan összetevője lehet ugyanis – többek között a benzil-alkohol, a citrál, a geraniol, a karboxaldehid –, amely komoly allergiás reakciókat válthat ki.

 

+1 tipp: Bátran próbáld ki az üzletben a kiszemelt terméket, és ha néhány óra múlva sem tapasztalsz semmilyen allergiás reakciót, csak akkor vedd meg. Arra ugyanis kevés az esély, hogy a már otthon felbontott krémet vagy dekorkozmetikumot visszacseréljék az üzletben. Lejárt szavatosságú árut akkor se tegyél a kosaradba, ha éppen kedvező áron kínálják, ezzel ugyanis sokat árthatsz magadnak!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top