Szépüljünk

5 hasznos tipp a rakoncátlan fürtökhöz

Bármennyire is szeretnéd, képtelen vagy kordában tartani a fürtjeidet? Már túl vagy tucatnyi hajkisimító technikán, balzsamon és krémen, de egyik sem használ? Akkor nincs mit tenni, mint beszerezni egy használható hajvasalót, amellyel legalább a következő hajmosásig uralkodhatsz a tincseiden.

Mindezzel azonban bánj óvatosan: a hatalmas kínálatban könnyű elveszni, az elhamarkodott döntést pedig a pénztárcád és a szépséged is bánhatja! Légy megfontolt, és használd tippjeinket, hogy elkerüld a bajt!

1. tipp: Csak minőségi terméket vásárolj!

Ha nem akarod kidobni a pénzed az ablakon, és a hajadat sem szeretnéd tönkretenni, akkor jobban teszed, ha kizárólag minőségi terméket veszel! A szépségápoláshoz, ezen belül pedig a hajhoz valóban értő gyártótól vásárolj hajvasalót – egy mosógépgyártó hajvasalója nem sok jót ígér.

Általában megbízhatónak mondhatók azok a készülékek, amelyek gyártói már bizonyítottak a hajszárítók, hajsütő vasak és egyéb eszközök terén, nem utolsósorban pedig garanciát is vállalnak a termékeikre.

 

2. tipp: Nem mindegy a teljesítmény sem!

Vásárlás előtt fontos tájékozódnod a piacon elérhető termékekkel kapcsolatban, hogy legyen összehasonlítási alapod. Az üzletekben például 25, 33 és 60 W-os hajvasalókat is kapni – hogy melyik válik majd be? Ez elsősorban a hajadtól függ, ám mielőtt bármit is a kosaradba tennél, érdeklődj az eladóknál, hogy szerintük melyik a számodra legmegfelelőbb. A 60 W-os például erősebb hajhoz ajánlott, míg az alacsonyabb teljesítményű – és gyakran olcsóbb – termékek elegendőek lehetnek a vékonyabb szálú hajhoz is. Tájékozódj, vásárlás előtt pedig érdemes lehet az eladókon kívül a fodrászodtól is tanácsot kérned!

Az egyes gyártók termékeivel kapcsolatban a legegyszerűbben az internetes webáruházakban tájékozódhatsz. Az egyik ilyenben, a Kirakat.hu-n például árak és gyártók alapján válogathatsz, a neked tetsző termékeket pedig egyetlen kattintással összehasonlíthatod. Így nemcsak időt, de pénzt is spórolhatsz!

 

3. tipp: A méret igenis számít!

Legalábbis a hajvasalók esetében biztosan. A rövid nyelű és rövid fejű, de tömzsi formájú készülékek elsősorban vékony szálú, rövidebb hajhoz ajánlottak. Erős, vastag és hosszú haj esetén tanácsos olyan típust választanod, amelynek nyele az átlagosnál hosszabb, a feje pedig hosszú és széles, hiszen így egyszerre több hajtincset tudsz vasalni, és előbb is végzel a dologgal. Ha még több kényelemre van szükséged, válassz fésűs fejjel ellátott típust!

4. tipp: Te dönts, ne a reklámok!

Mindig akad az előzőnél jobban mosó mosópor, jobban fehérítő fehérítő – és jobban használható hajvasaló. Az egyszerű kerámialapos típusok például még ma is nagy népszerűségnek örvendenek, míg mások sokkal előnyösebbnek tartják a turmalinnal – féldrágakővel – készült kerámialaposakat, mondván, hogy ezek még kevésbé károsítják a hajat, mint a korábbiak.

Hogy mi az igazság? Talán sosem tudjuk meg. Éppen ezért ne a reklámoknak higgy, hanem a saját szemednek: csak akkor vedd meg bármelyik terméket, ha még az üzletben kipróbáltad, és valóban elégedett vagy az eredménnyel. Ha pedig otthon derül ki, hogy valamiért mégsem jó, még mindig van három napod, hogy kicseréljék.

 

5. tipp: Úgy használd, ahogy kell!

Fontos, hogy a hajvasalód gyorsan visszahozza az árát – ne pedig még több kiadásra ösztönözzön. Éppen ezért alaposan tanulmányozd át a használati útmutatót, és csak rendeltetésszerűen alkalmazd a készüléket! Ellenkező esetben ugyanis könnyen tönkremehet, ilyenkor pedig kérdéses a jótállás…

Bár egyes típusok alkalmasak vizes haj vasalására is, lehetőleg teljesen száraz hajon használd őket! Előzetesen semmilyen habot vagy krémet ne tegyél a hajadra – legfeljebb némi lemosható balzsamot –, ezek ugyanis könnyen ráéghetnek a hajvasaló lapjaira, eltávolításuk pedig nem minden esetben lehetséges.

Haj.lap.hu
Sampon.lap.hu
Szépségápolás.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top