Szépüljünk

Az alapozó csodákra képes – Tippek, trükkök, hogyan használd!

Hol van már a napsütötte arcszíned? Az ismét előtérbe kerülő apró bőrhibák a sminkelés kezdetén szinte követelik maguknak az alapozót. Ha jól használod, akkor tényleg csodákra képes!

♦ Arra használd az alapozót, amire való ♦

Az alapozó nem önbarnító, nem korrektor, nem arcápoló. Az alapozó a bőröd felszínén dolgozik, elsimítja az apró (de csak a nagyon apró) felszíni egyenetlenségeket és kiigazítja a színbeli eltéréseket.

Van olyan, hogy egy nem elég ♦

Nagyon fontos, hogy harmonizáljon a bőröd és az alapozód színe. Nem mondtam, hogy teljesen egyezzen meg, mert egy pici csalás megengedett a friss, üde arcszín érdekében. Ám ez a pici csalás tényleg csak leheletnyi színeltérés legyen! Ha a leggondosabb kísérletezés ellenére sem találod meg azt az árnyalatot, amely a bőrszínedhez leginkább passzol, akkor keverd ki bátran két árnyalatból. Jó eredményt érhetsz el, ha egy semlegesebb tónushoz ugyanannak a márkának egy picit aranyosabb vagy rózsásabb árnyalatával társítod. Értelemszerűen ezt a folyékony alapozókkal tudod megtenni. Válassz pumpásat, és a megfelelő arányban (pl. két „nyomás” alap és egy „nyomás” fényesebb) tedd a kézfejedre, és ott keverd össze.

Az alapozó csodákra képes - Tippek, trükkök, hogyan használd!

 

♦ Bentről lefelé és fentről lefelé ♦

Az alapozót ne esetlegesen kend el az arcodon! Az orrodtól kifelé és fentről lefelé haladva dolgozz, így biztosan egységes lesz a színe, és nem borzolod fel az apró pihéket az arcodon. Apropó, pihék! Ha smink nélkül nem is erős a bajuszvonalad, a helytelenül felvitt alapozó a szőrszálakra tapadva felerősíti a látványukat!

♦ Képes mattosítani, a ragyogást fokozni, és akár az öregedést is késlelteti ♦

A speciális hatású alapozókat akkor használd, ha tényleg arra van szükséged! A matt bőrfelszínt biztosító alapozókat a kevert vagy a zsíros bőr számára fejlesztették ki, ne használd száraz bőrön. Amikor már apró ráncokkal is „bajlódsz”, akkor jön el csak igazán a ragyogást fokozó jelzővel illetett alapozók ideje! Az áldásos trükk, miszerint fényvisszaverő részecskéket adagolnak a festékhez, optikailag csalást elkövetve simábbnak mutatja a bőrödet.

Már nem csak az arckrémek tartalmaznak bőröregedést gátló anyagokat. Az alapozóhoz adott hialuronsavnak, vitaminoknak köszönhetően a bőr állagát is óvják ezek a festékek.

Astor, Age Vitality alapozó aranykivonattal, 3499 Ft
Astor, Age Vitality
alapozó aranykivonattal, 3499 Ft

 

Rimmel, Cool Matte hab állagú alapozó, 1899 Ft
Rimmel, Cool Matte hab állagú alapozó, 1899 Ft

 

♦ Használd ki a lehetőségeket! ♦

Ma már a portól kezdve az állagát a felvitel után megváltoztató habosított változattól a folyékonyig bármilyen állagú lehet egy alapozó. Az biztos, hogy a legerősebb fedést azoktól várhatod, amelyek úgy néznek ki, mint a kenhető púderek. Ezeket többnyire szivaccsal együtt árulják: ha száraz szivaccsal viszed fel, akkor igazán „ütősek”, ha ennél lágyabb hatást szeretnél, akkor vizezd be a szivacsot. Vigyázat! Bár a dobozon kialakított lukaknak köszönhetően szellőzik a szivacs, azért nem árt időről időre alaposan kimosni és kiszárítani. A tubusba, üvegbe vagy pumpás flakonba zárt alapozók általában közepes fedést biztosítanak, de itt már nagy a szórás, a legjobb, ha kipróbálod a kézfejeden, és ott méred le a fedőképességét.

Estée Lauder, DoubleWear Light bőrtípushoz alaklmazkodó alapozó
Estée Lauder, Double Wear Light
bőrtípushoz alkalmazkodó alapozó
L'Oreal Paris, Accord Parfait Minéral ásványi alapú por alapozó, 4399 Ft
L’Oréal Paris, Accord Parfait Minéral
ásványi alapú poralapozó, 4399 Ft

 

♦ Fokozhatod is a hatását ♦

Ha picit tágabbak a pórusaid vagy fáradt a bőröd, akkor az alapozót megelőzően használj speciális sminkalapot nyújtó szérumokat. Ettől még egyenletesebb lesz a bőr, sokkal szebben terül majd el rajta az alapozó.

Lancôme, La Base Pro sminkalap, 8900 Ft
Lancôme, La Base Pro sminkalap,
8900 Ft

 

♦ A gondos felvitel nélkül fabatkát sem ér a festék ♦

A kompakt alapozót szivaccsal oszlasd el az arcodon, a por állagúhoz mindenképpen ecset dukál. A krémes változatot pontokban tedd az arcodra, és a kezeddel vagy ecsettel dolgozd el rajta. A folyékony alapozókat a legszebben a kezeddel tudod eloszlatni.

Dianne Brill krémes alapozó ecsettel
Dianne Brill krémes alapozó ecsettel

 

La Roche-Posay, Toleriane Teint korrekciós alapozó érzékeny bőrre, 4000 Ft
La Roche-Posay,
Toleriane Teint korrekciós alapozó
érzékeny bőrre, 4000 Ft

 

♦ A nyakad az arcod folytatása ♦

Ha alapozót használsz, akkor mindenképpen kerüljön a nyakadra, sőt a dekoltázsodra is belőle! Már felöltözve sminkelj, a ruhádat papírtörlőkkel védd a festékfoltoktól, így a fehér gallérod is biztonságban lesz.

♦ Felvitel előtt és után is időt érdemel az alapozód ♦

A krémezés után várd meg, míg teljesen beivódik a bőrödbe, és csak utána kezdd el az alapozást. Ha nincs időd, akkor papírtörlővel – biztos, ami biztos – itasd le a bőrödről a krém feleslegét. Persze az alapozónak is kell egy kis idő, míg folytathatod a munkát a pirosítóval. Használd ki az időt, és amíg „szárad”, addig sminkeld ki a szemedet!

 

Az alapozó csodákra képes - Tippek, trükkök, hogyan használd!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top