Szépüljünk

Eljött az ideje – 3+1 szépészeti eljárás, ami nem tűri a napfényt

A hideg, borús idő is rejt szépséget! A napfény sok bőrtökéletesítő eljárás ellensége, ezért ezeknek ősszel és télen van szezonjuk. Ha most kezded, akkor már karácsonykor és az év végén is begyűjtheted az elismerő pillantásokat.
Dermabrázió

Már nem is olyan idegen ez a kifejezés, ugye? Sokan hallottak róla, de még mindig kevesen próbálják ki, pedig a „könnyített” változata, a mikrodermabrázió akár otthon is elvégezhető, és nem csak a luxusmárkák termékeivel. A dermabrázió lényege, hogy a bőr legfelső – már elhalt vagy végnapjaikat élő – sejtjeit lecsiszoljuk, ledörzsöljük. Ezzel mintegy lehántjuk a fakó réteget, és az alatta levő friss sejtek kerülnek a felszínre.

 

  • Az otthoni kúra során a végső eredmény eléréséhez néhány hétre lesz szükséged. Este végezd a csiszolást, hogy a bőröd éjjel megpihenhessen. A kúra ideje alatt a nappali krémed mindenképpen tartalmazzon UV-szűrőt, hiszen a bőröd ilyenkor fokozottan fényérzékeny.

    Az otthon használható termékekben apró – többnyire alumíniumalapú – szemcsék végzik el a munkát, amelyeket kézzel vagy kis kefével oszlatunk el és dörzsölünk – finoman – a bőrünkön.

  • A kozmetikusoknál végzett eljárás az otthoninál erőteljesebb, de a szalonokban végzett bőrcsiszolás mellett is élheted a mindennapjaidat.
  • Az orvosi csiszolás a leghatásosabb, de egyben a legradikálisabb is, ha ezt választod, akkor szükséged lesz néhány napra, amelyet otthon töltesz, ám utána mindenki elámul azon, hogy éveket fiatalodtál.

 

Savas bőrújítás

A bőrtökéletesítő eljárások a friss, élettel teli bőrfelszín előcsalogatása mellett az apró bőrhibákat is eltüntetik. Feszesebb lesz a bőr, a ráncok mélysége csökken és a pici pigmentfoltok elhalványulnak.

A végeredményét tekintve nem különbözik a savas arcfiatalítás a dermabráziótól: itt is a bőr frissülési, megújulási folyamatát aktivizáljuk. A szemcsék és a csiszolók helyett ebben az eljárásban a savak – többnyire gyümölcssavak – végzik el a feladatot. Az alkalmazott készítményekben található savak erősségétől függ, hogy mennyire drasztikus a beavatkozás, és milyen szakmai hátteret igényel. A nagyon gyenge készítményeket akár otthon is használhatjuk, de a legerősebb koncentráció mellett már műtőre és altatásra van szükség.

 

Irány a bőrgyógyász!

A bőrgyógyászok nem szívesen távolítanak el semmit a bőrünkről erős napsütéses időben, hiszen a hegek és a friss bőrfelszín rendkívül érzékeny az ultraibolya sugarakra, fennáll a veszélye, hogy csúnyán gyógyul a beavatkozás helye. Amikor csak tehetik, az ősz beállta utánra időzítik ezeket az apró metszéssel, égetéssel járó kezeléseket, így ilyenkor telt ház van a rendelőkben. Ha szeretnél szemölcsöt, anyajegyet eltávolíttatni, te is most kérj időpontot.

És még: tartós szőrtelenítés

Biztosan te is gondolkodtál már rajta, hogy milyen bűneinkért szabta ki ránk a sors a szőrtelenítést? Gondolkodhatunk ezen nagyokat, de a lényeg nem változik: a magára valamit adó nő lábán és hónalján nincs szőr, és a bikinivonal mentén sem hagyhatjuk elburjánzani a természetet. A tartós szőrtelenítés sokat enyhíthet a gondjainkon, de ez időigényes eljárás. Bizony, egy-egy területen akár többször is „végig kell menni” a szőrtüszőt roncsoló kezelőfejjel. Érdemes ezt is ilyenkor elkezdeni, és a tavaszt már gondtalanul várni. Ráadásul most helyet is kapsz, nem úgy, mint a nyár közeledtével.

Szépség.lap.hu »
Smink.lap.hu »
Tél.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top