Szépüljünk

Ünnepi smink 7 lépésben

Te is szeretnél elbűvölő lenni a közelgő ünnepeken? Összegyűjtöttük pontról pontra, mire figyelj, ha igazán ünnepi sminket szeretnél készíteni magadnak.

Ugye tudod már, hogy mit veszel fel, és eldöntötted azt is, hogy milyen lesz a frizurád? Egy szupermini-tűsarkú párosítás szinte követeli a sötét rúzst egy nőies sminkkel, míg a lágy esésű selyemnadrág egy finom kasmírpulcsival és gyöngysorral visszafogottabb sminkkel mutat jól. A fekete nadrágkosztüm férfiinggel (most trendi) párosítva remek lesz a hódító füstös tekintettel. A nőies loknik gyönyörűen festett ajkat, a simán kiengedett haj visszafogott színeket, a lófarok tökéletes árnyékolást, a konty hangsúlyos szemeket kíván maga mellé.

1. lépés: lásd, ne csak nézd a tükörképedet!

A sminkelés ott kezdődik, hogy a tükörbe nézel, és alaposan szemügyre veszed azt, amit látsz. Fontos, hogy a tükör legyen jól megvilágítva a sminkelés egész folyamata alatt (nem téged, a tükröt kell megvilágítani). Mérd fel reálisan a kiindulási állapotot!

  • Itt-ott picit hámlik a bőröd – ne aggódj, kezdd az egész sminkelési folyamatot arcradírozással. Az esetleges piros foltokat könnyebb eltüntetni, mint a száraz bőrdarabkákkal küzdeni.
  • Pattanás – csak akkor nyomd ki, ha legalább egy-két órád van a „jelenésedig”, ellenkező esetben inkább a pattanást korrigáld, mert a nedvedző helyét lehetetlen eltüntetni.
  • Karikás szemek – semmi gond, ezért találták ki a korrektort.
  • Rendetlen szemöldök – ha nem érzékeny a bőröd, akkor ripsz-ropsz húzgáld ki a zavaró szálakat, ha pirosodással szokott reagálni a bőröd a szemöldökszedésre, akkor inkább hagyd ki ezt a lépést, végül is most akár trendi is lehetsz pici bozonttal.
  • Fakó arcszín – könnyű radírozásért és egy élénkítő pakolásért esedezik, add meg neki, amit kér.
  • Száraz az ajkad – elő a fogkefével, masszírozd meg vele alaposan, aztán kényeztesd vastagon ajakírral vagy mézzel.

 

Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent

 

2. lépés: frissíts!

Mindenképpen töröld át az arcodat bőrfrissítő tonikkal, amely eltávolítja az esetleges krém- vagy pakolásnyomokat és a szennyeződéseket.

 

3. lépés: krémezz!

Ha szükségét érzed, vigyél fel egy feszesítőszérumot, de a hidratálókrém semmiképpen ne maradjon el. Fontos, hogy hagyj időt a beszívódására! Mit szólnál, ha addig készítenél megadnak egy italt? Isteni ötlet!

 

 

4. lépés: tüntess el mindent, amit látni sem akarsz!

Most lép színre a korrektor és az alapozó. Könnyű alapozót válassz, a száraz bőrre mindenképpen krémeset vagy folyékonyat, a zsíros bőr jobban szereti a por állagút. A korrektort ecsettel vidd fel pici adagokban, és ecsettel dolgozd el, vagy az ujjbegyeddel ütögesd a bőrödbe.

Estée Lauder
Estée Lauder

 

 

5. lépés: vedd kezelésbe a szemedet!

A szemhéj árnyékolására több, egymással harmonizáló színt használj. Megkönnyíti a dolgodat, ha két-, három- vagy többrészes szemhéjpúder-palettát veszel. Ha eddig nem használtál szemhéjtust, akkor ne most fogj hozzá, mert ebben az esetben igaz a mondás, hogy gyakorlat teszi a mestert. Krémes szemceruzát válassz, ha füstös tekintetre vágysz, a precíz vonalat viszont könnyebb megrajzolni a picit keményebb ceruzákkal.

L'oreal - Super Liner
L’Oréal – Super Liner

 

L'oreal - ColorAppeal Trio Pro
L’Oréal – ColorAppeal Trio Pro

 

Maybelline
Maybelline

 

6. lépés: árnyékolj!

Teljesen mindegy, hogy bronzosítót vagy arcpirosítót használsz. Most újra trendi az erősebb árnyékolás, de azért arra vigyázz, hogy ne fess beesett orcát magadnak. Szép és az ünnepi fények mellett nagyon látványos, ha picit aranyosan vagy bronzosan fénylik az arcod kiemelkedő pontja.

Maybelline
Maybelline
Maybelline
Maybelline

 

Maybelline
Maybelline

 

 

7. lépés: tedd fel az i-re a pontot!

Jöhet a rúzs vagy a szájfény! Ha tartós eredményt szeretnél, akkor pici alapozót ütögess a szádra, aztán a felesleget itasd fel, és ezután kezdd csak el kifesteni. Minél selymesebb fényű és krémesebb a rúzs, annál kevesebb színpigmentet tartalmaz, és annál kevésbé tartós. Használj matt, erős színhatású rúzst (kötelező az ecsethasználat, hogy pontosan kövesd a szád vonalát), amelyet szájfénnyel dobhatsz fel, ha csillogásra vágysz.

Mac
MAC

 

Smink.lap.hu »
Szépség.lap.hu »
Karácsony.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top