Szépüljünk

Tusfürdőket teszteltünk

A június megannyi virágos, gyümölcsös illatcsodát csalt ki az aromadizájnerek titkos laboratóriumából. Hogy könnyebben tudj közülük választani, mi kentünk, haboztattunk, tusoltunk, és most eláruljuk az eredményt.
Baba tusfürdő
Vörös szőlő és rózsa

Generációk kedvence, az ápoló tisztaság szinonimája végre kilépett kék-fehér pöttyös köntöséből, és újabb és újabb arcát mutatja meg nekünk. A pasiknak készült Baba után itt egy ízig-vérig csajos illatkombi: vörös szőlő és rózsa. Meglepően jó választás volt ez az első hallásra talán szokatlan mixtúra. Kitűnően habzik, az illata sokáig megmarad a bőrön, talán csak egy icipicit hígabb a kelleténél.
Ár: 559 Ft/400 ml

Tusfürdőket teszteltünk

 

Nivea Water Lily & Oil krémtusfürdő
Kényeztető olajgyöngyökkel és vízililiom-illattal

Telitalálat, a „keverem-kavarom” tusfürdők versenyének dobogós helyezettje. Egyrészt már a flakonban is bódítóan fincsi az illata, a bőrön pedig lágyan, érzékien öltöztet. Az apró szemcséktől, amelyek állítólag olajgyöngyök, szívesen eltekintettem volna, nekem az alap-zselésállag is tökéletesen megfelelne. Ám üsse kő, ennyire kellemes és friss kényeztetésnél csak fokozza az élvezetet egy ilyen kis extra izgalom.
Ár: 649 Ft/250 ml

Tusfürdőket teszteltünk

 

Fa Fresh & Oil Hibiscus & Cranberry
Hibiszkuszillat és áfonyakivonat

Hogy illatokat rosszul is lehet párosítani, arra ez a tusfürdő az élő példa. Egyértelműen fanyarkás, ám valahogy mégis mámoros illatú, „fékezett habzású” tusfürdővel van dolgunk, az illat ereje és „zsúfoltsága” miatt használata után azonban nincs tisztaságérzése az embernek. Valószínűleg az áfonyának köszönhető, hogy inkább a karácsony jut eszembe róla, mint a virágokban tobzódó nyár.
Ár: 449 Ft/250 ml

Tusfürdőket teszteltünk

 

Dove Go Fresh Burst szépségápoló krémtusfürdő
Nektarin- és fehérgyömbér-illat

A Dove ügyesen választott, piros bogyósok helyett a barackra bökött az illatdizájner. Szerencsénkre a mellé választott gyömbér nem próbál túlságosan jelen lenni a kompozícióban, így a szívünknek és orrunknak oly kedves friss gyümölcs aromája uralkodik. Végre egy tusfürdő, amelynek használata után tényleg tisztának és frissnek érezzük magunkat. Puha, lágy, krémes állaga kényezteti a bőrt, habja sekély, de nagyon tömött. Vigyázat, a fürdőből kifelé nehogy belénk harapjon az orránál fogva vezetett párunk!
Ár: 719 Ft/250 ml

Tusfürdőket teszteltünk

 

Palmolive Naturals nyugtató tusfürdő
Cseresznyevirág-kivonattal és hidratálótejjel

Már a kinyitás után sem éreztem késztetést arra, hogy ezt az intenzív szagú tusfürdőt a bőröm közelébe vigyem. Pedig a cseresznye, pláne így június elején, tökéletes hívószó lehetne. Viszont ezúttal annyira szintetikus műillatot sikerült előállítani, hogy csak a 80-as évek 2 forintos töltött csokijai jutottak eszembe róla (kezeket fel, ki emlékszik még a gigantikusan mű banánízre?). Egy magas labdát mulasztott el lecsapni a Palmo, hiszen az ötlet jó, de a megvalósítás sajnos nem lett tökéletes. Pozitívum azonban, hogy finom, puha, krémes, lágy habot képez a bőrön.
Ár: 469 Ft/250 ml

Tusfürdőket teszteltünk
Autrepart Bain Douche – À la pomme cidrée
Almaborillatú tusfürdő

És jöjjön végül egy igazi különlegesség a francia ízek és illatok kedvelőinek. Hogy miért ízek? Ha valaha jártál már Franciaországban, akkor tudod, hogy az almabor ennek a gyönyörű országnak az egyik kedvenc itókája. Főleg Bretagne és Normandia mesés vidékein isszák ezt az ínycsiklandozó, pezsgően friss, bódító italt, legtöbbször sós galette-ekhez, azaz breton óriáspalacsintákhoz.
A fentiek alapján joggal gondolod, hogy bizony így már egészen őrülten hangzik az almabort mint tusfürdőt magunkra pacsmagolni, hiszen egri bikavért, de még Unicumot sem kenünk sem a hajunkra, sem a bőrünkre (kivéve egy-egy zseniálisan sikerült éjszaka során).
És hogy mégis működik a dolog, az tagadhatatlan: ez ugyanis egy pezsdítően friss, kellemesen „vidám” illatú és tapintású tusfürdőremek. Fantasztikusan energetizál, szinte újjáéleszti az embert, a bájos csatos üveg pedig már csak hab a tortán.
Ár: 2450 Ft/250 ml

Tusfürdőket teszteltünk

Lelőhelyek:
• Autrepart – Szépségek Kicsiny Boltja, Bp. V. ker., Nádor u. 14.
• Baba, Fa, Dove, Palmolive, Nivea – Tesco, Auchan, Spar-, Interspar-üzletek, drogériák

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top