Szépüljünk

8 tuti hely: szépségportya Londonban

A gazdasági világválságban is van valami jó: az angol font soha nem látott mélységekben jár, és – habár a tél végi kiárusításoknak lassan vége – a tavasz már teljes erőből tombol a kirakatokban. Ha már arra járunk, ne hagyjuk ki London csábító szépségszaküzleteit se!

Smythson

(135, Sloane Street, METRO: SLOANE SQ.)

 

8 tuti hely: szépség-portya Londonban

Az első állomás nem szépségszaküzlet, de egy igazi beautyrajongó nem hagyhatja ki! Ebben a papírbolt mennyországban a jegyzetfüzetek szerelmesei minden témakörben találhatnak egy-egy igazán szép darabot: kedvenc boraim, kedvenc éttermeim, kedvenc tájaim… és igen, egy külön kis füzetet a szépségápolásnak. A Beauty Bible (Szépségbiblia) tematikus beosztású kis füzet, amelyben az összes szépségtitkunkat megőrizhetjük. Kékben és rózsaszínben kapható.

Culpeper

(8, The Market, METRO: COVENT GARDEN)

 

Ha a Covent Garden piacára mész, nem kerülheted el ezt a boltot. Menthetetlenül szerelembe fogsz esni a természetesgyógynövény-alapú kozmetikumaikkal és az illóolajaikkal. Vannak természetes szappanjaik, és megannyi illóolaj a lakásba. Ha az aromaterápia érdekel, kérdezz nyugodtan bármit: igazi profikkal állsz szemben. Ne hagyd ki az aromaolajos lábápolókat! Az egész napos túra után este áldás lesz.

 

B. (Unit 13, The Piazza, METRO: COVENT GARDEN)

 

Ezt az üzletet valójában úgy hívják, „B. never too busy to be beautiful” (sohasem túl elfoglalt ahhoz, hogy szép legyen). Ahogy belépsz, olyan, mintha egy elvarázsolt kis meseboltban lennél. Elképesztő mennyiségű portékát találsz itt! Gyönyörű köves, csillámos tégelyekben szájfényeket, szemhéjpúdereket türkiz-, lila, smaragdszínekben, parfümöket tunéziai üvegcsékben.

 

Crabtree & Evelyn

(155, Brompton Rd METRO: KNIGHTSBRIDGE, Unit 3, The Piazza METRO: COVENT GARDEN)

 

Itt úgy érezheted magad, mint egy igazi angol romantikus filmben. A természetes alapanyagokból készült termékek gyönyörű csomagolása azonnal szerelembe ejt! Képtelenség felsorolni, mennyi-mennyi nélkülözhetetlen dolog vár rád. Illatosított fiókbélelő papírlapok, szárított virágokkal kitömött, puha borítású vállfák… Minden lány titkos álma! És amit viszont biztosan nem hagyhatsz ott, az a Gardeners (Kertészek) névre keresztelt termékcsalád speciális kézápoló krémje, mert csodásan regenerálja még a legszánnivalóbban elnyűtt kezeket is.

 

 

Benefit

(19, Shorts Gardens, METRO: COVENT GARDEN)

Ez az üzlet maga az őrület! A Benefit-termékek csomagolásai a legmókásabbak a szépségápolás univerzumában. És persze a minőségük sem utolsó! Mindent megtalálsz itt, ami a sminkelésről szól!

 

És egy jó tanács: ha szépségbolond vagy, akkor nem térhetsz haza a különleges Benetint arcpír (igen, tényleg nem körömlakk!) nélkül! Nem véletlenül választották a legnagyobb női lapok is a legjobb termékek egyikének.

 

Penhaligon’s

(41, Wellington St. METRO: COVENT GARDEN, 132, King’s Rd. METRO: KNIGHTSBRIDGE)

 

A történelem egy kis darabja az angol parfümház üzlete. Mintha megállt volna az idő: az 1860-as évek borbélyüzletéből induló vállalkozás mára világhírű parfümériahálózattá növekedett, és ki emlékszik már arra, hogy az alapító, William Penhaligon egykor az angol királyi család borbélya volt?

 

Amellett, hogy az angol parfümtörténelem egyes illatait ma is megtalálhatjuk itt, számos borotválkozóeszköz közül is választhatunk. Vihetünk valami meglepetést a pasiknak! De ellenállhatatlanok a bébiajándékok is: sterling ezüst kis szelence az első hajtincseknek… miért is ne?

Korres

(124, King’s Road, METRO: KNIGHTSBRIDGE)

 

London egy igazi színes metropolis, így van ez a szépségüzletekkel is. A Korres, meglepő módon, természetes görög kozmetikumokat árusít. Milyen felüdülés olvasgatni az összetevőket: fahéj, rizs, görög joghurt! Joghurtos krémek, pakolások, gránátalma-krémzselé, vadrózsás arcmaszk. Mindent felhasználnak, amit a természet ad. És figyelem, meglepően kedvező árakon juthatunk hozzá mindehhez!

 

 

Jo Malone

(150 Sloane Street, METRO: SLOANE SQ.)

Már megint egy újabb varázslat: az eladóhölgy a saját bőrödön keveri ki az illatkombinációkat, hogy megtaláld azt, ami csak a tiéd. Húszféle alapillat közül lehet válogatni, de léteznek előre elkészített, kedvenc kombinációk is. És igen, természetesen, ha rátalálsz a saját parfümödre, elkészíttetheted hasonló illatban a testápolódat és a tusfürdődet is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top