Szépüljünk

3 különleges naptejet teszteltünk

Ugye eszedbe sem jut napra menni megfelelő fényvédő faktoros naptej nélkül? Ezúttal három kevésbé ismert napozószert teszteltünk – kíváncsiak voltunk, vajon megérik-e az árukat.

Buriti do Pará Sunscreen Lotion – L’Occitane, SPF 30

Kicsit kilóg a sorból ez a „provence-i” napvédő krém. A megszokott L’Occitane-illatok, -aromák helyett ezúttal valami mást kapunk. Nem rosszabbat, csak mást. Ezt a krémet ugyanis Brazíliában alkották meg, a Pará államban termesztett buritipálma olajából. Az élénksárga színű krém antioxidáns, így segít megelőzni a nap okozta bőröregedést. A 30-as faktornak megfelelő védelmet nyújtó naptej nem túl könnyen kenhető, viszont nagyon hamar felszívódik. Illata lenyűgözően finom, felszívódás után picit sem ragad vagy tapad. Nemcsak testre, de arcra is használhatod. Minden pozitívuma ellenére mi azért továbbra is a jól bevált, klasszikus provence-i aromákra szavazunk.
Ára: 6950 Ft/150 ml
Lelőhely: Mammut II., L’Occitane-üzlet

Naptej

 

Protectyl Végétal 3 in 1 napvédő spray – Yves Rocher, SPF 30

Régóta tudjuk, hogy az a termék, amely praktikus kiszerelésben érkezik, komoly előnnyel indul versenytársaival szemben. Bár a névválasztás itt nem túl szerencsés („add ide, édes, a Protectylt”), praktikusságból jelest tudunk adni. Az adagoló pont annyi matériát enged ki, amennyit kell – hajtógáz nélkül –, a testfelületre került krém pedig nagyon gyorsan felszívódik. Talán picit tapad, de semmiképpen sem zavaró módon. És hogy egzotikusabb legyen a hangzása is, madagaszkári Aphloia növény leveléből készül. Az illata mindenesetre nagyon kellemes – egyenesen mennyei.
Ára: 3480 Ft/150 ml
Lelőhely: Mammut I., Yves Rocher-üzlet

Naptej

 

Dr. Hauschka Sonnencreme, LSF 20

Állaga picit sűrűbb a megszokottnál, ennek ellenére könnyen elkenhető, igaz, egy csöppet tapadós érzést hagy maga után. Illata elsőre kifejezetten erős – fogalmazhatnánk profán módon úgy, hogy büdös, de ha szereted a gyógynövényes illatokat, ezzel is megbarátkozol. A kiszerelés strandra nem túl szerencsés, krémes kézben az amúgy is csúszós flakon kezelhetetlen. A sok-sok kritika után azonban íme a legkomolyabb előny: ez a napozószer bizony egy gramm szintetikus anyagot sem tartalmaz, teljes egészében biokészítmény. Fényvédő hatását ásványi pigmentek és kontrollált biodinamikus termesztésből származó növénykivonatok biztosítják. Szóval, ha nem csak almában szavazol a bióra, akkor ez a 20-as faktorú krém lehet a te barátod.
Ára: 3890 Ft/100 ml
Lelőhely: Mammut I., Bioritmus

Naptej

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top